Take a fresh look at your lifestyle.

Razboiul dintre Volosevici si Nicodim, un spectacol grotesc la fel ca momentul in care Will Smith i-a dat o palma lui Chris Rock, pe scena. Tindeti sa deveniti inutili si faceti rau Ploiestiului

Ceea ce se intampla la Ploiesti si nu doar in legatura cu pierderea finantarilor pentru anveloparea/reabilitarea ci si cu celalalte, fac din municipiului nostru un lider al rusinii atragerii fondurilor europene, pentru ca intr-un clasement neoficial suntem, daca nu direct pe ultimul loc, in imediata lui apropiere. Intransigent a tras semnale de alarma de cativa ani in legatura cu aceste nereguli care conduc la pierderea finantarilor europene sau chiar la pierderea unor sume mari de bani din bugetul local pentru ca lucrarile au fost finalizate peste termenele din contract incheiate cu ADR Sud Muntenia. Cine a raspuns pentru aceste pierderi? Nimeni…si a venit timpul sa raspunda, pentru ca Ploiestiul, in aceste conditii de incompetenta si interese de grup nu poate sa aiba o arhitectura moderna NICIODATA!

Citeste si: Loturile de blocuri ce urmeaza a fi reabilitate termic, in pericol de a pierde finantarea pentru ca preturile la materiile prime au crescut. Ce spune Daniel Nicodim  

Ploiestiul are 21 de proiecte europene aprobate de mai bine de un an, dar niciunul nu a fost demarat. ADR Sud Muntenia incearca sa-l mobilizeze, Volosevici trimite aghiotantii la intalnirile cu finantatorul 

Riscăm să rămânem fără reabilitări termice din cauza INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București, domnule primar Adrian Dobre. Când reziliați contractul?

Pentru ca e o rubrica de pamflet, ne intoarcem la tonul ironic si aratam ca ceea ce vedem in spatiul public despre aceasta pierdere a finantarilor pare a fi ca momentul acela de la Oscar, cand Will Smith s-a dus agale catre catre Chris Rock, dupa ce acesta a facut de doua ori gluma despre alopecia sotiei sale Jada si i-a tras o palma. Poza trucata asta reprezinta, numai ca cel care da palma este  primarul Andrei Volosevici, iar cel care o primeste este viceprimarul Dan Nicodim. Intre noi fie vorba, locurile se pot schimba oricand, depinde doar de cata cucuta ii picura in urechile viceprimarului Roberta Anastase, atunci cand acesta devine soferul ei personal.

Ca simplu spectator ce sunt la politica locala, nu pot sa nu vad anumite lucruri, mai ales ca mai si aud multe dintre ele. Prin urmare, nu mai este o noutate pentru nimeni ca lantul de iubire dintre Andrei Volosevici si consilierii locali PNL si viceprimarul Dan Nicodim s-a rupt de ceva timp. Roberta, care va fi obiectul unui studiu de caz in viitorul apropiat, stie de ce, pentru ca se pare ca ea este cea care le spala creierul consilierilor si ii invrajbeste impotriva oricui ii deranjeaza bretonul. Nu ma intereseaza ce e in PNL, dar daca vrei sa distrugi ceva o chemi pe Roberta Anastase si cand vezi ca isi pune un picior sub fund ca sa para mai apropiata de subalternii ei in intalnirile de partid, sa stii ca vine momentul cand face apelul adeptilor sai si pregateste strategiile ca sa mai faca, asa cum se spune in popor, „sange in balega”…pentru cetateni. Adica exact pentru aia la care peste cativa ani, punandu-se pe locul 3 pe liste, ca sa nu piarda PNL, daca o vede lumea pe locul 1, pentru ca nu a uitat nimeni cum a mintit o tara intreaga cu voturile pentru pensii. Gata cu Roberta Anastase, ca ne pierdem timpul inutil, e ca si cum am vorbi despre un zid, pentru ca exact ca si ea, nu vorbeste decat cu cine are ea nevoie si, eventual, sta si aplecat(a) intr-un unghi de 45 de grade, daca nu chiar de 90.

Sa ne intoarcem la oile noastre din scena imaginara a Oscarului, unde isi trag palme unul altuia, pentru ca sa ne inmoaie vigilenta, fata de incompetenta comuna de care dau dovada, in timp ce Ploiestiul, asociatiile de proprietari pierd finantari europene, in cadrul carora proprietarii, pentru prima data, nu ar fi avut nicio contributie baneasca.

Asadar, Dan Nicodim, dupa ce este amenintat de seful sau pe linie executiva, Andrei Volosevici, ca ii va cere niste raspunsuri la situatia in care s-a ajuns  cu fondurile europene in Ploiesti, ii se pare ca ii cade galonul daca i se cere sa raspunda in scris la acuzatiile, practic, ale primarului. Spune Nicodim:” Andrei Volsoevici stie foarte bine ca explicatiile scrise nu se cer viceprimarilor, asa cum intelege perfect efortul depus de subsemnatul, in ultimul an si jumatate, pentru a mentine activitatea echipei din primarie si coeziunea personalului intr-un echilibru atat de necesar pentru buna desfasurare a activitatii administrative”.
Cum vi se pare paragraful asta din scrisoare deschisa catre Andrei Volosevici? Mie mi se pare o aroganta ieftina, asa cum sunt si acuzele lui Volosevici la adresa lui Nicodim, in spatele caruia arunga vina, pentru ca, in opinia sa, daca i-a dat dispozitie se se ocupe de atragerea fondurilor si a dat chix, el, primarul nu are nicio vina. Sa fim seriosi, d-le Volosevici? Unde ai fost dumneata in ultimul an si jumatate si nu ai vazut ca nu merge treaba la Directia Relatii Internationale? Pentru ce l-ai adus pe Daniel Soare pe care Nicodim il reclama ca principal vinovat si spune ca nu stie cum l-ai angajat? Mai mult, ii cere si demsia acestuia si se pare ca omul inca este in functie. Nu e o noutate, probabil ca cei angajati de Volsoevici trebuie sa aiba obrazul gros ca si criteriu de angajare…
Mai sunt doua chestii deranjante in paragraf si anume faptul ca Nicodim Dan se lauda cu efortul depus de el, in conditiile in care situatia atragerii de fonduri europene, sub conducerea lui pana ieri cand primarula  dat dispozitie ca ii inceteaza mandatul, este un fiasco, un dezastru. A doua chestie deranjanta este aroganta cu care spune ca viceprimarilor nu li se cere explicatii in scris? Pe bune, dar daca sunt incompetenti si tari in gura ca sa-si mascheze limitele, ce ar trebui sa faca primarul? Sau Consiliul local, pentru ca vad ca domnii si doamnele consilieri locali sunt nepasatori, nu cer explicatii executivului primariei, pentru prejudiciile aduce asociatiilor de proprietari…
In postarea sa, viceprimarul a arata „efortul imens” pe care l-a facut ca sa atraga fondurile care deja erau pierdute, infigandu-se cu dintii in Daniel Soare pe data de 6 aprilie, adica eaxct dupa ce era deja prea tarziu, pentru ca se stie ca o cutuma, ca in primele cinci zile se epuizeaza fondurile catre cei care au depus proiectele. Ceea ce nu era cazul la Ploiesti pentru ca asociatiile nu au fost instruite, in afara de vreo doua persoane din anturajul primarului. Prin urmare, Nicosim s-a uitat ca broasca la inundatie un an si jumatate si cand a inceput presa sa vuiasca si-a dat si el seama ca inexistentul Soare Daniel, adus de Volosevici dupa cum afirma in acuzatiile sale, este vinovat pentru prejudiciile aduse proprietarilor de apartamente, ca sa nu mai vorbim despre finantarile anterioare. Daca nu ar fi de ras ar fi de plans, pentru ca ii ia ca mult sa gandeasca viceprimarului, pentru a-si da seama ca ceva din subordinea sa nu functioneaza. Iar cand reactioneaza, „eforturile” sale sunt inutile.
Nicodim Dan ar trebuie sa stie ca el nu da explicatii, scrise sau nu, doar in fata Robertei Anastase, ci raspunde direct primarului care ii este ierharhic superior, iar daca nu face acest lucru, oricat de elegant s-ar exprima pe facebook, incalca niste reguli pe care le stabilieste, ce sa vezi, Codul Administrativ. Iata-le:

ARTICOLUL 152 Rolul, numirea şi eliberarea din funcţie a viceprimaruluiDoctrină 

(1) Viceprimarul este subordonat primarului şi, în situaţiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situaţie în care exercită, în numele primarului, atribuţiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuţiile sale viceprimarului.

Citeste si: Viceprimarului Dan Nicodim, una dintre rotitele care nu functioneaza in angrenajul atragerii de fonduri europene i s-a dat dispozitie ca nu se mai ocupa de acest domeniu. Poate il trage cineva si la raspundere

Asa ca ciocu’ mic, chiar daca tot voi sunteti la guvernare si va bateti ca chiorii pe unde va prindeti, din cauza orgoliilor voastre exacerbate si a intereselor de grup diferite.
Din pacate, in primaria Ploiesti, Volosevici il ataca pe Nicodim in conferinte sau in sedintele de Consiliu Local, iar Nicodim ii raspunde lui Volosevici pe facebook. Deh, asta e comunicarea dintre primar si viceprimar la Ploiesti, ei fiind din acelasi partid, si au impresia ca noi trebuie sa stam dupa figurile lor. Mai baieti, treaba voastra publica este platita, a fost recompensata prin vot, iar certurile si interesele voastre personale sau de grup. nu ne intereseaza atata timp cat nu coincid cu ale noastre, ale cetatenilor care platim taxe si impozite.
Un lucru e cert. Intre cei doi este un razboi direct si chiar daca Volosevici i-a dat o palma, oricand se poate intoarce, pe linie de partid Nicodim si sa ii dea doua. Dar, asa cum spuneam, pe moi nu ne intereseaza acest aspect care, din pacate, conduce la pierderea finantarilor europene, la prejudicii aduce cetatenilor din urbea noastra si Ploiestiului insusi. Iar cineva trebuie sa raspunda pana se intelege ca orgoliile personale nu au ce cauta in adminsitratie si politica, pentru ca duc la o comunicare execrabila, la o lipsa de transparenta si, in final, la dovezi indubitale de incompetenta, mascate uneori de acest gen de conflicte. Iar cei care fac circ pe banii nostri trebuie sa inceapa sa raspunda, trebuie sa isi respecte atributiile legale si sa isi onoreze promisiunile care le-au adus voturi. Si vor incepe sa raspunda…pentru ca sa nu mai aiba impresia ca joaca in vreun film si discutiile lor sunt pe scena decernarii Oscarului. Pot sa-si dea palme unul altuia in continuare, exact ca in poza trucata, dar noi nu suntem obligati sa spuortam spectacolul asta grotesc.
Acesta articol este un pamflet si instiga la inteligenta, constientizare, demnitate si onestitate.  Tratati-l ca atare!

APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy