Take a fresh look at your lifestyle.

Ploiestiul are 21 de proiecte europene aprobate de mai bine de un an, dar niciunul nu a fost demarat. ADR Sud Muntenia incearca sa-l mobilizeze, Volosevici trimite aghiotantii la intalnirile cu finantatorul

Am sa incep acest articol cu concluziile, pentru ca de la ele trebuie sa pornim ca sa aflam unde ne situam in ce priveste modul in care primaria Ploiesti intelege sa duca la indeplinire proiectele cu finantare europeana. Ca sa nu mai spun de dezinteresul fata de obtinerea lor.

Concluzia este : Municipiul Ploiesti este pe un drum sigur spre ultimul loc, pe tara, in implementarea proiectelor europene europene! Motivul este ca pana la aceasta data, desi s-au arobat 21 de proiecte, la niciunul dintre ele nu au fost demarcate lucrarile de executie  ceea ce inseamna, teoretic, cel putin, ca nici un proiect nu a fost demarat, inca. De ce? Pentru ca municipalitatea ploiesteana, intai in mandatul lui Adrian Dobre, acum in cel al luI Andrei Volosevici, au dovedit un dezinteres total pentru banii europeni si ceea ce ar fi putut sa cladeasca cu ei in municipiul Ploiesti.

Cum spuneam, sunt 21 de proiecte pe care primaria Ploiesti trebuia sa le inceapa din primele 6 luni de la semnarea contractelor de finantare, cel mult 9 luni asa cum vedeti in facsimil, dar intr-un mod cu totul bizar, la fiecare dintre ele, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei gaseste de cuviinta sa aprobe solicitarea primariei Ploiesti de a prelungi la nesfarsit perioadele de implementare ale proiectelor. Ministerul prin deciziile de prelungire ale termenelor nu face decat sa se constituie in complice la incompetenta de care dau dovada autoritatile locale ploiestene, in detrimentul cui credeti? Al nostru, al cetatenilor care nu ne putem bucura de cat mai multe blocuri reabilitate termic, de cat mai multe gradinite sau licee reabilitate termic si ele, de modernizarea pasajului CFR Podul Inalt, de mobilitate rutiera si de alte beneficii asa cum le puteti vedea in facsimilele de mai jos. De asemenea, fondurile europene ar mai contribui la refacerea si modernizarea infrastructurii unuia dintre cele mai sarace cartiere din Ploiesti, respectiv Pictor Rosenthal, precum si ale liceelor “Sf. Andrei” sau “1 Mai”, care sunt si ele aprobate. Nu raspunde chiar nimeni pentru aceste intarzieri?

Citeste si: Riscăm să rămânem fără reabilitări termice din cauza INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București, domnule primar Adrian Dobre. Când reziliați contractul?

Acum am sa exemplific de unde vine revolta si o sa pornesc de la faptul ca desi in acest an a mai avut loc o tentativa de a mobiliza administratia locala, in luna ianuarie, iar astazi 18 februarie inca una, Andrei Volosevici trateaza cu spatele aceasta problema importanta pentru noi toti. Practic, nici macar nu binevoieste sa raspunda personal invitatiilor facute de ADR Sud Muntenia Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, ci isi trimite aghiotantii, in frunte cu cel despre care credeam ca e un om cu personalitate, dar se pare ca postul de viceprimar a facut din el o marioneta.

Asadar, Daniel Nicodim, viceprimarul Ploiestiului care crede ca face bine daca nu raspunde la telefon, caci despre el este vorba cand spun ca are o trestie in loc de coloana, a fost delegate sa participe la intalnirea cu conducerea ADR Sud Muntenia pentru a discuta stadiul impementarii protectelor in municipiul Ploiesti. Practic s-a dorit a fi o noua incercare( a cata oare?) de a mobiliza conducerea municipului pentru a debloca aceasta situatie critica in care ne aflam cu totii. Din pacate, Volosevici isi trimite la discutii atat de importante pentru viitorul Ploiestiului, niste oameni care sunt nevoiti doar sa dea din umeri, fara nicio consecinta, pentru ca Daniel Nicodim nu poate lua decizia de a pune in practica ceea ce se discuta in prezenta sa, nefiind cel care conduce primaria, ci doar o trestie care se misca dupa cum bate vantul. Personal, nu stiu cum sa traduc neimplicarea lui Volosevici intr-o problema atat de importanta si stringenta a Ploiestiului, dar ma pot gandi ca nu sunt bani la buget pentru sustinerea partii financiare care revine primariei sau, pur si simplu, il doare la motul de la basca acum ca si-a vazut calul legat de gard.

Transparenta din mandatul lui Adrian Dobre a lasat de dorit, iar cea din mandatul care tocmai a inceput, al lui Andrei Volosevici, este ca o taina a sfatului domnesc, care nu ajunge la bobor, pentru ca nu vrea domnitorul.

In loc sa iasa, zilnic, cu comunicate in care sa spuna ce se intampla efectiv cu proiectele europene aplicabile, unele, inca de la sfarsitul lui 2019, altele la inceputul lui 2020, primarul Ploiestiului se umfla in pene cu comunicate zilnice despre curatenie, de parca numai asta ar fi problema municipiului. Desi este avocat de meserie, Volosevici nu are nici cel mai mic habar despre transparenta si se ascunde in spatele celor doi viceprimari, asa cum a facut si in primul mandat, prin atributiile pe care le-au dat acestora, prin decizie. Am tot facut postari pe facebook, referitoare la cele 4 loturi de blocuri pentru reabilitare, am avut disuctii cu Daniel Nicodim pe aceasta tema pana a ales sa fie “smecher” si sa nu mai raspunda la telefon in dorinta de a afla care este situatia implementarii proiectelor. Am cerut rezilierea contractului cu proiectantul care numai paguba a adus bugetului local, respectiv SC Intergrup SRL Bucuresti, iar acum aflu de restul proiectelor castigate de UAT Ploiesti, ca nici macar nu s-a semnat vreun contract de achizitie si exista pericolul de a fi reziliate contracte si a se pierde finantarile europene care ar face ca municipiul sa arate mai bine.

Trag un semnal de alarma care sper sa il asurzeasca pe primarul Andrei Vlosevici si sa inteleaga ca aceste proiecte europene, castigate, pot schimba fata orasului, pot imbunatati conditiile de trai ale ploiestenilor. Poate crede ca are timp mult la dispozitie, dar acuma ne trezim ca mergem iar la vot si nu s-a schimbat nimic in Ploiesti.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy