Take a fresh look at your lifestyle.

Riscăm să rămânem fără reabilitări termice din cauza INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București, domnule primar Adrian Dobre. Când reziliați contractul?

Anul trecut, pe data de 6 iunie, Primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării Regionale semnau contractul de finanțare pentru patru loturi de blocuri în scopul eficientizării termice a acestora. Conform contractului, dacă în 9 luni de la semnarea acestuia nu se depune proiectul tehnic de către beneficiar, prin firma de consultanță( n.r.- INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București), contractul poate fi reziliat. Pentru a ne elucida asupra situației acestor finanțări, pentru că ni s-a semnalat faptul că lucrurile de reabilitare nu au început încă, am cerut telefonic un punct de vedere de la ADR SUD MUNTENIA. Am discutat cu d-ul George Piperea pentru a afla cum stă treaba și ni s-a confirmat faptul că pentru niciunul din cele patru loturi( vezi foto) nu au fost depuse proiectele tehnice, care ar permite demararea achizițiilor  lucrărilor de reabilitare termică. Practic, beneficiarul, respectiv Primăria Ploiești stă la mâna INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București ca să depună proiectul tehnic pentru fiecare dintre cele patru loturi.

Din nefericire pentru ploieșteni, această firmă bucureșteană( vom reveni și cu alte finanțări instrumentate într-un mod păgubos pentru bugetul lor în următoarele articole) pune blocurile care au obținut finanțarea prin primăria Ploiești, în situația de a o pierde, din care neprofesionalismului de care dă dovadă. Asa cum reiese din art. 12, alin 1 din contractul de finanțare poate fi reziliat printr-o notificare scrisă către beneficiar, dacă nu sunt respectate următoarele condiții( conform art. 12. alin 2):

  • dacă nu respectă termenul de maxim 6 luni de la intrare în vigoare a contractului în interiorul căruia are obligația lansării achiziției privind realizarea proiectului tehnic
  • există posibilitatea prelungirii acestui termen până la 9 luni de la intrarea în vigoare a contractului…iar dacă nici până la acest termen nu demarează lucrările, se presupune că poate rezilia contractul

Prin urmare, situația în care se află blocurile din Ploiești este una disperată, pentru că firma INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București nu a depus proiectul tehnic nici la această dată, respectiv cu o lună înainte de a se împlini un an de la semnarea contractului. Suntem în situația ca Ministerul Dezvoltării Regionalesă poate rezilia contractele de finanțare pentru că niște incompetenți păguboși pentru Ploiești nu sunt în stare să respecte niște termene banale și găsesc tot timpul scuze penibile ca să amâne începerea lucrărilor de reabilitare termică.

Am avut o discuție telefonică cu d-ul George Piperea de la ADR Sud Muntenia, care ne-a confirmat că nici la această dată nu sunt depuse proiectele tehnice care ar permite achizițiile , confirmându-ne faptul că, teoretic, cel puțin, contractul poate fi reziliat, dar până acum nu s-a întâmplat. Faptul că Ministerul Dezvoltării permite prelungirea termenelor, indiferent de gradul de penibilitate al scuzelor prezentate, pentru această firmă INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București, nu este o notă de profesionalism, ci lasă o urmă de îndoială asupra acestei activități.

Nu vrem să suspectăm pe cineva de interese obscure, dar îi aducem aminte primarului și cititorilor Intransigent.ro, că în urmă cu circa doi ani am solicitat public rezilierea contractului cu INTERGROUP ENGINEERING S.R.L București, pentru că aduce prejudicii bugetului local, primăriei și ploieștenilor deopotrivă prin activitatea lamentabilă pe care o desfășoară, în baza unui contract cu primăria, care se pare că o avantajează.

Un lucru este cert: dacă se dorește îndreptarea situației în ceea ce privește finanțările europene se impune, de urgență, schimbarea consultantului pentru fonduri europene până nu le pierdem pe toate în care Ploieștiul este angrenat, pentru că există acest risc.

Mai mult, ca să evidențiem incompetența Intergrup Engeneering tot de pe site-ul ADR Sud Muntenia aflăm că primăria Ploiești solicită ” Fonduri pentru eficientizare energetică Colegiul Tehnic Național Alexandru Ioan Cuza”. Menționăm că solicitarea de finanțare este eronat completată, pentru că e vorba despre o institutie de invățământ inexistentă în Ploiești deoarece Colegiul Alexandru Ioan Cuza este un colegiu Național și nu unul tehnic, iar acestă eroare de titulatură poate conduce la pierderea finanțării.

Vom reveni și cu alte inginerii ale firmei bucureștene.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy