Take a fresh look at your lifestyle.

Adolescentii din ziua de azi dependenti de tehnologie?

Cu totii stim si am observat ca majoritatea adolescentilor sunt mai mereu cu telefonul in mana. Normal, cei care ne judeca cel mai mult sunt personele care ne-au crescut sau cei exact ca noi.

Insa nu cred ca ei s-au intrebat vreodata de ce. Acolo este intreaga noastra adolescenta. Toate pozele facute random, melodiile care ne amintesc de o seara petrecuta cu grupul si conversatiile cele mai importante. Cu ajutorul acelui obiect avem posibilitatea de a afla multe si de a cunoaste persoane noi si diferite de ceilalti prieteni.

Da, nici eu nu sunt de acord cu copiii de 12-13 ani care stau in cate 5 grupuri a cate 2-3 copii vorbind despre Fifa, Mincraft sau mai stiu eu ce joc in loc sa ia o minge si sa-si faca propriul lor Fifa. Insa, nu chiar parintii lor le-au cumparat toate jocurile si telefoanle? Ba da. Cand aveam eu 12 ani mama mea se satura sa-mi tot cumpere mingii si sa strige dupa mine sa vin la masa. Nici nu conta ca nu avem haine de firma . Daca aveai o coarda sau creta erai cel mai cunoscut. Cand mergeam la colindat eram cate 13 copii si statem pana ne inghetau degetele. Sa nu mai spun ca ne bucuram cand primeam o portocala sau cate o bombonica de ciocolata nu banii pe care oamenii ii dau acum ca sa scape de colindatori.

Dar asta e adevarul. Acum vin generatiliile calculatoarelor, iar prietenii sunt alesi dupa statutul financiar.

Putem doar spera ca asa cum cum unele piese vestimentare au revenit la moda si copilaria  va reveni la ce a fost candva.

Raluca GORTOESCU


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy