Take a fresh look at your lifestyle.

Examenul din clasa a 8-a, cosmarul elevilor

Nimeni nu poate spune ca nu a auzit nici macar o data ,, Vai! Ai examen anul asta ! Succes, pentru ca e tare greu… “

Da, si mie mi s-a parut greu, dar nu imposibil. Daca esti ca mine si ai trecut in anii de scoala precum gasca prin apa, trebuie sa iti faci griji daca vrei sa intri la un liceu bun.

Nu am nimic cu examenul propriu-zis ci doar cu faptul ca de el depinzi pentru urmatorii patru ani.

Ceea ce nu mi se pare mie corect si cred ca ar trebui schimbat e faptul ca, daca ai gresit o singura optiune sau esti putin mai ghinionist tot ce ti-ai propus se poate schimba. Poate alegi un profil uman, dar esti repartizat la unul real ceea ce nu e chiar ce ti-ai dorit tu. Si nu prea ai ce face. Te poti transfera, dar dupa un an si deja iti faci prieteni si ti-ar fi greu sa te integrezi alaturi de alte persoane.

Eu cred si sper ca in curand elevii vor da un examen la liceul pe care il vor ei precum la liceul militar sau pedagogic.

Nu promovez neinteresul sau neparticiparea la ore, dar cred cu toata fiinta mea ca fiecare are dreptul de a lege ce vrea sa faca in viitor. Pentru ca, daca mie nu imi place ce fac, o fac cu sila si ura, iar la final, cu o diploma in mana, voi sta acasa pentru ca nu vreau sa lucrez in domeniul pe care il stiu din liceu. Asta sau voi pleca din tara.  Si din cauza cui voi face asta? A sistemului, pentru ca din cauza lui nu am putut face ce mi-a placut si am fost demoralizata.

Asadar, nu va temeti de examen, dar nu lasati totul in ultima clipa. Poate cu timpul descoperiti ceva ce va place si la care va pricepeti, iar din cauza faptului ca nu v-ati pregatit cand a trebuit nu va veti putea urma visul.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy