Salata de icre cu cartof(reteta peruana)
Pentru că mâine se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim și este dezlegare la pește și salata de icre, m am gândit să vă las aceasta rețetă care mie personal îmi place foarte mult.
Ingrediente
2 cartofi Peru ( mov)
1 lingura icre rosii
1 ceapa 1 lamaie
500 ml ulei sare ( dacă mai este nevoie că icrele sunt sarate)
50-60 ml apa minerala
Mod de preparare
Se fierb cartofii apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu icrele si se adauga treptat uleiul. Se sareaza pasta obtinuta, se adauga sare, zeama de la o lamaie, apa minerala si se amesteca continuu. La final se adauga ceapa tocata marunt și se amestecă. Am ornat cu felii de ardei gras galben și frunze de țelină . Pofta buna!
Cozonac dospit in frigider
Un cozonac polonez care este mai bun decât cozonacul clasic și este mai ușor de facut. Este rețetă care mi a dat-o prietena mea . Eu am pus-o in aplicare și merită să încercați și voi.
Ingrediente
Pentru aluat
600 gr faina
200 ml apa minerala
3 oua
150 gr unt
100 gr zahar
1plic drojdie uscata
Esenta de vanilie
Coaja rasa de lamaie
Umplutura
80 gr ciocolata Poiana
80 gr unt
1lingura cacao
1cana nuca macinata
Pentru sirop
100 ml apa
2 linguri zahar
Pentru uns cozonacul
1 gălbenuș
1 lingura apa
Mod de preparare
Cine are, poate folosi masina de paine sau robotul. Puneti in cuva faina cernuta, 1/2lingurita sare, drojdia amestecata cu putina apa calda si lasata sa dospeasca cateva minute, apoi apa calda in care s-a dizolvat zaharul,ouale batute,untul moale la temperatura camerei si aromele Dupa 30 min de procesat,rastorni aluatul intr-un vas cu peretii putin mai inalti si uns cu ulei, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.
Daca nu ai aceste aparate, pui faina intr-un castron, adaugi restul ingredientelor si framanti clasic, opresti putin unt sa-l folosesti la framantat adaugand cate putin, iar la final acoperi cu folie si lasi la frigider. A doua zi pregatesti umplutura, pui intr-un vas pe foc untul cu ciocolata rupta, dupa ce s-a topit amesteci cu telul, adaugi apoi cacao si nuca, iar dupa omogenizare lasi deoparte sa se răcească. Cand scoti aluatul din frigider il lucrezi imediat, este nelipicios si maleabil. Pe masa unsa cu putin ulei, faci un dreptunghi din aluat , pui umplutura si o intinzi pe toata suprafata apoi rulezi strans.
Dupa ce ai rulat, cu un cutit bine ascutit tai pe lungime ruloul apoi il impletesti si-l pui in tava unsa cu ulei, apoi ungi cozonacul cu galbenusul dizolvat cu o lingura apa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade . La cuptor va sta 40min, depinde de cuptor, dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea. Imediat cum ai scos cozonaculdin cuptor il insiropezi cu un sirop facut din apa si zahar, iar dupa 20 minute il scoti din tava.
Pasca fara aluat
Sărbătorile Pascale bat la ușă și m am gândit că ați vrea sa încercați aceasta rețetă numită Pască fără aluat, care e delicioasă si ușor de preparat.
Ingrediente
100 gr stafide
4 fiole aromă de vanilie sau de rom
350-400 gr zahăr sau îndulcitor
10 ouă
200 ml smântână lichidă
1 kg brânză de vaci
300 gr urda
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul. Într-un vas mare, se adaugă ingredientele treptat si, cu ajutorul unui mixer, amestecăm continuu la viteză medie. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția. Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor. Aveţi grijă că această compoziţie va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz. Pasca fără aluat este o nebunie!