Take a fresh look at your lifestyle.

Trei retete delicioase de Paște

Salata de icre cu cartof(reteta peruana)

Pentru că mâine se sărbătorește  Intrarea Domnului în Ierusalim și este dezlegare la pește și salata de icre, m am gândit să vă las aceasta rețetă care mie personal îmi place foarte mult.

Ingrediente

2 cartofi Peru ( mov)

1 lingura icre rosii

1 ceapa 1 lamaie

500 ml ulei sare ( dacă mai este nevoie că icrele sunt sarate)

50-60 ml apa minerala

Mod de preparare

Se fierb cartofii apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu icrele si se adauga treptat uleiul. Se sareaza pasta obtinuta, se adauga sare, zeama de la o lamaie, apa minerala si se amesteca continuu. La final se adauga ceapa tocata marunt și se amestecă. Am ornat cu felii de ardei gras galben și frunze de țelină . Pofta buna!

 

Cozonac dospit in frigider

Un cozonac polonez care este mai bun decât cozonacul clasic și este mai ușor de facut. Este rețetă care mi a dat-o prietena mea . Eu am pus-o in aplicare și merită să încercați și voi.

Ingrediente

Pentru aluat

600 gr faina

200 ml apa minerala

3 oua

150 gr unt

100 gr zahar

1plic drojdie uscata

Esenta de vanilie

Coaja rasa de lamaie

Umplutura

80 gr ciocolata Poiana

80 gr unt

1lingura cacao

1cana nuca macinata

Pentru sirop

100 ml apa

2 linguri zahar

Pentru uns cozonacul

1 gălbenuș

1 lingura apa

Mod de preparare

Cine are, poate folosi masina de paine sau robotul. Puneti in cuva faina cernuta,  1/2lingurita sare, drojdia amestecata cu putina apa calda si lasata sa dospeasca cateva minute, apoi apa calda in care s-a dizolvat zaharul,ouale batute,untul moale la temperatura camerei si aromele Dupa 30 min de procesat,rastorni aluatul intr-un vas cu peretii putin mai inalti si uns cu ulei, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.

Daca nu ai aceste aparate, pui faina intr-un castron, adaugi restul ingredientelor si framanti clasic, opresti putin unt sa-l folosesti la framantat adaugand cate putin, iar la final acoperi cu folie si lasi la frigider. A doua zi pregatesti umplutura, pui intr-un vas pe foc untul cu ciocolata rupta, dupa ce s-a topit amesteci cu telul, adaugi apoi cacao si nuca, iar dupa omogenizare lasi deoparte sa se răcească. Cand scoti aluatul din frigider il lucrezi imediat, este nelipicios si maleabil. Pe masa unsa cu putin ulei, faci un dreptunghi din aluat , pui umplutura si o intinzi pe toata suprafata apoi rulezi strans.

Dupa ce ai rulat, cu un cutit bine ascutit tai pe lungime ruloul apoi il impletesti si-l pui in tava unsa cu ulei, apoi ungi cozonacul cu galbenusul dizolvat cu o lingura apa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade . La cuptor va sta 40min, depinde de cuptor, dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea. Imediat cum ai scos cozonaculdin cuptor il insiropezi cu un sirop facut din apa si zahar, iar dupa 20 minute il scoti din tava.

 

Pasca fara aluat

Sărbătorile Pascale bat la ușă și m am gândit că ați vrea sa încercați aceasta rețetă  numită Pască fără aluat, care e delicioasă si ușor de preparat.

Ingrediente

100 gr stafide

4 fiole aromă de vanilie sau de rom

350-400 gr zahăr sau îndulcitor

10 ouă

200 ml smântână lichidă

1 kg brânză de vaci

300 gr urda

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul. Într-un vas mare, se adaugă ingredientele treptat si, cu ajutorul unui mixer, amestecăm continuu la viteză medie. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția. Se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor. Aveţi grijă că această compoziţie va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz. Pasca fără aluat este o nebunie!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy