Take a fresh look at your lifestyle.

Pofta vine mancand. Retete pentru toate gusturile

Aripioare de pui

Noua ne plac aripioare de pui, dar am văzut că pe blog nu am nici o rețetă cu aripioare de pui.

De ce oare am omis sa le pun, nu stiu? Fac mereu aceasta rețetă și iată acum v-am adus o și voua.

Ingrediente

1 caserola aripioare de pui

1ceapa

1 rosie

foi de dafin,

frunze de patrunjel

sare,

piper,

ulei, boia,

1 pachet macaroane

apa

2 linguri pasta de tomate/ardei

Mod de preparare:

Ceapa se curata se spala și se taie mărunt . Aripioarele de pui se curata, se spala si se taie in doua.

In uleiul incins se adauga ceapa, dupa care se adauga un pic de boia, aripioarele de pui, foile de dafin, rosia tăiată marunt, frunzele de patrujel, pasta de tomate/ardei si apa. Se potriveste de sare si piper.

Macaroanele se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg de apa.

Intr-un castron se pun macaroanele, dupa care se adauga tocanita de carne si se amesteca.

Pofta buna

 

Inghețată cu cacao

Buna ziua oameni buni, la voi este cald? Va place înghețată, stiu sigur. Va propun o reteta simpla si buna…rau.

Ingrediente

Ingrediente

3 linguri cacao

100 gr zahăr

230 ml lapte gras

230 ml frișcă lichidă

1 vanilie

2 linguri rom

100 fulgi de ciocolata

Biscuiți pentru decor

Mod  de preparare

Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da totul intr-un clocot. Stinge flacara si lasa amestecul sa se raceasca. Strecoara, apoi, printr-o sita deasa si amesteca cu vanilia, rom și  zaharul.

Pune totul la frigider sa se raceasca bine. Dupa o ora poti sa pui amestecul la inghetat in tavi pentru inghetata. Cand e aproape tare poti sa amesteci si fulgii de ciocolata. Tine la congelator pana cand se intareste complet.

Apoi cu lingura speciala pentru înghețată punem in cupe, punem biscuiți și servim

Pofta buna!

 

Ceafa de porc

Buna ziua va place ceafa de porc, dar nu avetii nici o idee cum sa o preparati? Iată rețeta mea:

Ingrediente

4 bucati ceafa de porc

Pentru bait:

Sare

Piper boabe

1 cana cu vin alb demi-sec

3 linguri sos de soia

oregano

Boia

Pentru garnitura

800 gr cartofi

Varza alba

Ulei

Sare

Frunze de salata

Mod de preparare

Bucatile de ceafa se spala, se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia, boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune (4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.

In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi

spalam cartofii, ii curatam ,ii taiem, ii condimentam cu sare si apoi ii punem intr un vas de yena la cuptorul pentru 40 de minute. Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou.

Tăiem varza alba mărunt și ii punem sare și ulei  amestecam bine. Punem frunze de salata pe un platou apoi punem salata de varza, punem ceafa de porc și cartofi.

Pofta buna

 

Pulpa de porc in  tigaie

O data pe luna am pofta de acesta reteta, dar am văzut că pe blog inca nu este scrisa , ce o fi fost în capul meu?

Ingrediente

700 gr pulpa de porc ( tăiată bucatele mici)

1 lingurita sare

putin piper alb

2 linguri de untura + 2 linguri separate

1 lingura boia dulce

1 ceapa mare

8 catei de usturoi

1 pahar bere

Cartofi prăjiți

Salata verde

Mod de preparare:

Taie carnea in bucatele mici

Amesteca cele 2 linguri de untura topita cu boiaua dulce, sarea piperul si usturoiul dat pe razatoare si bere. Pune carnea in bol, la marinat, acopera si baga in frigider pentru 4-5 ore.

Pune restul de untura intr-o tava incinsa.Caleste usor ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a rumenit putin, punem carnea cu tot cu sosul facut in tigaie. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce carnea pe partea cealalta.

Serveste cu cartofi prajiti si salata verde

 

Paste cu chifteluțe cu cașcaval și dovlecei

Pentru ca gasim la ora actuala, dovlecei din abundenta, la piata sau in grădină, am mai pregatit o reteta delicioasa cu ei.

Sunt delicioase chiftelutele astea, credeti-ma, si usor de preparat.

Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare principala alaturi de un sos și paste

Ingrediente

Pentru chifteluțe

2 dovlecei

300 gr cașcaval

usturoi – dupa gust

marar verde

100-150 gr faina

sare

piper

Oregano

1 ou

ulei pentru prajit

Pentru sos

2 cepe

4 linguri pasta tomate

Sare

Piper

Oregano

2 căței usturoi

Ulei

2 căni apa

1 pachet paste

2 linguri unt

Mod de preparare

Chifteluțe

Spălăm bine dovleceii apoi il dam pe razatoarea fina si il punem sa se scurga pe o strecuratoare.

Cascavalul il radem fin, iar ouale le batem bine cu mararul verde tocat.

Punem dovlecii in bol, apoi adaugam cașcaval , oualele cu marar , sare , piper oregano

Adaugam faina si amestecam sa se omogenizeze

Eu le-am prajit in uleiul incins ( in friteuza) , le-am prajit pe ambele parti pina s-au rumenit bine.

Sos

Tăiem ceapa mărunt , punem ulei sa se încingă apoi adaugam ceapa ,pasta de tomate,  sare , puper,oregano și apa lăsăm să fiarbă 10 minute după care punem usturoi tocat marunt și lăsăm să fiarbă bine, adaugăm chifteluțe și lăsăm 2 minute.

Punem apa cu sare să fiarbă și apoi adăugăm pastele care le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet .

După ce sunt fierte pastele le punem in strecurătoare mare și le trecem sub jet de apa rece, apoi punem puțin unt in cratiță și lăsăm sa se încingă și adaugăm pastele amestecam ,apoi punem pastele pe o farfurie și deasupra sos cu chifteluțe.

Pofta mare sa aveti !

 

Chec cu sifon

Am lipsi câteva zile , am fost in concediu. Cînd am venit însă , pofta de dulce nu mi-a dat pace așa că m-am apucat repede de treabă.

Ingrediente

250 gr zahar

4 oua

250 ml ulei

600 gr faina Farina up ( care creste singura , dacă nu aveți puneți și 1 praf de copt la făina)

3 vanilie

200 ml lapte

200 ml sifon

Un praf de sare

Unt pentru tava

Putina faina pentru tava

Zahar pudra

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Se amesteca zaharul cu ouale și vanilia  pina se albesc. Se adauga uleiul si sifonul ametecind intr-una. Apoi se pune faina (amestecata cu praful de copt, dacă nu aveți Farina up).

Ungem tava cu unt și apoi presărăm faina.Se pune compozitia in de tava  chec sau in una mare de yena am pus eu  si se coace la foc potrivit, pentru 35-40 de minute

Poftă buna

 

Friptura de ied, făcută altfel , rețeta clasică puțin modificată

Buna, aromata si frageda, pe toate gusturile.

Ingrediente

1 pulpa iedut

6 căței usturoi

Sare

Piper

Ulei

Oregano

1/2 pahar vin roșu

6-8 cartofi

3 lamai

2 linguri otet

1 pahar apa

Mod de de preparare

Spalam bine pulpa de iedut.  O lasam in chiuveta cu apa, in care punem zeama de lămâie, sare și oțet ,o lăsăm toată noaptea apoi o  punem în tava.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem rondele sau pe lung. Punem cartofii in tava lîngă pulpa de ied Amestecăm usturoi, oregano, ulei,sare , vin si piper si punem peste pulpa de ied și peste cartofi. Punem și apă, acoperim tava cu folie de aluminiu. Preincalzim cuptorul ( eu fac la cuptor cu lemne) si coacem aproape 2-3 ore (tava acoperita cu folie de aluminiu).

 

 

Baghete de casa

Ar fi bune niște baghete de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de baghete pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile ? Prepară-i baghete de casă delicioase şi sănătoase, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…

Ingrediente

600 gr faina

180 ml lapte

10 ml apa

30 gr unt

1 ou

25 g drojdie proaspata

1 praf sare

1 praf zahar

seminte de susan sau mac pentru decorat

Mod de preparare

Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.

Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.

Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.

Din el formeaza mini baghete. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.

Apoi, umezeste puţin fiecare bagheta  si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Punem mini baghetele în tava de copt tapetata cu hârtie si le punem la cuptor preincalzit sa se coaca, aproximativ 20 de minute.

Pofta buna

 

Pilaf de orez cu file de peste

O mancare delicioasa pentru o zi oarecare poate fi reteta de pilaf de orez cu file de peste.

Este ușor de făcut și este o idee pentru gospodinele care rămân în pană de idei pentru masa  și nu mai stiu

Ingrediente:

300 gr orez

1 l de apa

100 gr ulei

2 gogosari rosii

2 cepe

sare

piper

boia

file de peste pane sau dupa preferinta

Salata verde frunze

Castraveți murați

Modul de preparare:

Intr-o oala cu apa se pun o lingurita de sare si orezul sa fiarba.

Se lasa pe foc pana ce bobul de orez este fiert.

Separat, gogosarii se curata de seminte si se taie solzisori.

Ceapa se curata si se taie la fel.

Apoi acestea se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

Cand este gata orezul, se scurge apa in care a fiert.

Apoi se adauga legumele calite peste el.

Se amesteca bine.

Se condimenteaza cu sare, boia si piper

Se amesteca iar.

Se prajeste si pestele file.

Apoi pilaful de orez se pune pe o frunza de salata verde se serveste  impreuna cu pestele file și castraveți murați tăiați în formă de inimioară

Pofta buna vă doresc

 

Cafea cu scortisoara

Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diferite boli şi mai ales ca afrodisiac. Mai nou, speciaştii recomandă consumul condimentului în cafeaua de dimineaţă, vorbind despre beneficiile extraordinare ale acestei combinaţii.

Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de Sud-Est. Cu o aromă greu de confundat, scorţişoara este o important sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidraţi, fibre, vitamina C, fier, magneziu şi fosfor. Scorţişoara este ieftină, are un gust dulce şi există numeroase motive pentru care ar trebui să o consumaţi zilnic. Cel mai simplu este să o consumaţi dimineaţa, adăugând-o la cafea.

Este suficient să adăugaţi un sfert de lingură de scorţişoară în cafeaua fierbinte, iar corpul va deveni capabil să lupte cu viruşi şi bacterii.

Scorţişoara îmbunătăţeşte memoria şi creşte concentrarea.

Utilizarea regulată a scorţişoarei vă poate proteja de diabet şi colesterol. Este nevoie de doar 6 grame pe zi.

Femeile care au episoade dureroase în perioada menstruaţiei ar putea recurge la acest truc. Pur şi simplu trebuie să adauge scorţişoară în băuturille şi alimentele pe care le consumă zilnic.

O băutură caldă, cum ar fi cafeaua, alături de un sfert de lingură de scorţişoară, va stimula circulaţia şi va creşte nivelul de energie. Această combinaţie este utilă în special pentru persoanele care au întotdeauna picioarele şi mâinile reci.

Ingrediente

200 ml apa

2 lingurite cafea

1/2 linguriță zahăr

3/4 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Punem apa in ibric , apoi punem cafea și zahăr și lăsăm sa dea in clocot, punem in cana și apoi adaugam scortisoara

Pofta buna

 

Ciocolata calda

Aceasta reteta de ciocolata calda este perfecta pentru serile reci de iarna, dar la mine nu exista o lege, atunci cînd am pofta o execuție fara discuție. Este incredibil de gustoasa.

Ingrediente

150 gr bezele moi

1 lingura unt

1 lingura zahar brun

Un sfert de lingurita de cuisoare macinate

250 ml lapte

100 ml smantana pentru frisca

100 gr ciocolata neagra

Jumatate de pastaie de vanilie

Un praf de sare

Pentru topping

12 bezele moi

Mod de preparare

Coace 150g de bezele cu ajutorul unei lampi de gatit.

Topeste untul intr-o oala medie, la foc mare. Cand face spuma, adauga zaharul brun si cuisoarele. Gateste timp de un minut, pana cand zaharul se caramelizeaza. Adauga bezelele.

Lasa bezelele si zaharul sa se topeasca, inainte de a adauga laptele putin cate putin, amestecand pana cand bezelele se topesc.

Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.

Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.

Pune in patru cani si garniseste cu restul de bezele moi.

Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.

Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.

Pune in cani si garniseste cu restul de bezele moi,

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy