Noua ne plac aripioare de pui, dar am văzut că pe blog nu am nici o rețetă cu aripioare de pui.
De ce oare am omis sa le pun, nu stiu? Fac mereu aceasta rețetă și iată acum v-am adus o și voua.
Ingrediente
1 caserola aripioare de pui
1ceapa
1 rosie
foi de dafin,
frunze de patrunjel
sare,
piper,
ulei, boia,
1 pachet macaroane
apa
2 linguri pasta de tomate/ardei
Mod de preparare:
Ceapa se curata se spala și se taie mărunt . Aripioarele de pui se curata, se spala si se taie in doua.
In uleiul incins se adauga ceapa, dupa care se adauga un pic de boia, aripioarele de pui, foile de dafin, rosia tăiată marunt, frunzele de patrujel, pasta de tomate/ardei si apa. Se potriveste de sare si piper.
Macaroanele se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg de apa.
Intr-un castron se pun macaroanele, dupa care se adauga tocanita de carne si se amesteca.
Pofta buna
Inghețată cu cacao
Buna ziua oameni buni, la voi este cald? Va place înghețată, stiu sigur. Va propun o reteta simpla si buna…rau.
Ingrediente
Ingrediente
3 linguri cacao
100 gr zahăr
230 ml lapte gras
230 ml frișcă lichidă
1 vanilie
2 linguri rom
100 fulgi de ciocolata
Biscuiți pentru decor
Mod de preparare
Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da totul intr-un clocot. Stinge flacara si lasa amestecul sa se raceasca. Strecoara, apoi, printr-o sita deasa si amesteca cu vanilia, rom și zaharul.
Pune totul la frigider sa se raceasca bine. Dupa o ora poti sa pui amestecul la inghetat in tavi pentru inghetata. Cand e aproape tare poti sa amesteci si fulgii de ciocolata. Tine la congelator pana cand se intareste complet.
Apoi cu lingura speciala pentru înghețată punem in cupe, punem biscuiți și servim
Pofta buna!
Ceafa de porc
Buna ziua va place ceafa de porc, dar nu avetii nici o idee cum sa o preparati? Iată rețeta mea:
Ingrediente
4 bucati ceafa de porc
Pentru bait:
Sare
Piper boabe
1 cana cu vin alb demi-sec
3 linguri sos de soia
oregano
Boia
Pentru garnitura
800 gr cartofi
Varza alba
Ulei
Sare
Frunze de salata
Mod de preparare
Bucatile de ceafa se spala, se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia, boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune (4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi
spalam cartofii, ii curatam ,ii taiem, ii condimentam cu sare si apoi ii punem intr un vas de yena la cuptorul pentru 40 de minute. Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou.
Tăiem varza alba mărunt și ii punem sare și ulei amestecam bine. Punem frunze de salata pe un platou apoi punem salata de varza, punem ceafa de porc și cartofi.
Pofta buna
Pulpa de porc in tigaie
O data pe luna am pofta de acesta reteta, dar am văzut că pe blog inca nu este scrisa , ce o fi fost în capul meu?
Ingrediente
700 gr pulpa de porc ( tăiată bucatele mici)
1 lingurita sare
putin piper alb
2 linguri de untura + 2 linguri separate
1 lingura boia dulce
1 ceapa mare
8 catei de usturoi
1 pahar bere
Cartofi prăjiți
Salata verde
Mod de preparare:
Taie carnea in bucatele mici
Amesteca cele 2 linguri de untura topita cu boiaua dulce, sarea piperul si usturoiul dat pe razatoare si bere. Pune carnea in bol, la marinat, acopera si baga in frigider pentru 4-5 ore.
Pune restul de untura intr-o tava incinsa.Caleste usor ceapa tocata marunt.
Dupa ce s-a rumenit putin, punem carnea cu tot cu sosul facut in tigaie. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce carnea pe partea cealalta.
Serveste cu cartofi prajiti si salata verde
Paste cu chifteluțe cu cașcaval și dovlecei
Pentru ca gasim la ora actuala, dovlecei din abundenta, la piata sau in grădină, am mai pregatit o reteta delicioasa cu ei.
Sunt delicioase chiftelutele astea, credeti-ma, si usor de preparat.
Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare principala alaturi de un sos și paste
Ingrediente
Pentru chifteluțe
2 dovlecei
300 gr cașcaval
usturoi – dupa gust
marar verde
100-150 gr faina
sare
piper
Oregano
1 ou
ulei pentru prajit
Pentru sos
2 cepe
4 linguri pasta tomate
Sare
Piper
Oregano
2 căței usturoi
Ulei
2 căni apa
1 pachet paste
2 linguri unt
Mod de preparare
Chifteluțe
Spălăm bine dovleceii apoi il dam pe razatoarea fina si il punem sa se scurga pe o strecuratoare.
Cascavalul il radem fin, iar ouale le batem bine cu mararul verde tocat.
Punem dovlecii in bol, apoi adaugam cașcaval , oualele cu marar , sare , piper oregano
Adaugam faina si amestecam sa se omogenizeze
Eu le-am prajit in uleiul incins ( in friteuza) , le-am prajit pe ambele parti pina s-au rumenit bine.
Sos
Tăiem ceapa mărunt , punem ulei sa se încingă apoi adaugam ceapa ,pasta de tomate, sare , puper,oregano și apa lăsăm să fiarbă 10 minute după care punem usturoi tocat marunt și lăsăm să fiarbă bine, adaugăm chifteluțe și lăsăm 2 minute.
Punem apa cu sare să fiarbă și apoi adăugăm pastele care le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet .
După ce sunt fierte pastele le punem in strecurătoare mare și le trecem sub jet de apa rece, apoi punem puțin unt in cratiță și lăsăm sa se încingă și adaugăm pastele amestecam ,apoi punem pastele pe o farfurie și deasupra sos cu chifteluțe.
Pofta mare sa aveti !
Chec cu sifon
Am lipsi câteva zile , am fost in concediu. Cînd am venit însă , pofta de dulce nu mi-a dat pace așa că m-am apucat repede de treabă.
Ingrediente
250 gr zahar
4 oua
250 ml ulei
600 gr faina Farina up ( care creste singura , dacă nu aveți puneți și 1 praf de copt la făina)
3 vanilie
200 ml lapte
200 ml sifon
Un praf de sare
Unt pentru tava
Putina faina pentru tava
Zahar pudra
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca zaharul cu ouale și vanilia pina se albesc. Se adauga uleiul si sifonul ametecind intr-una. Apoi se pune faina (amestecata cu praful de copt, dacă nu aveți Farina up).
Ungem tava cu unt și apoi presărăm faina.Se pune compozitia in de tava chec sau in una mare de yena am pus eu si se coace la foc potrivit, pentru 35-40 de minute
Poftă buna
Friptura de ied, făcută altfel , rețeta clasică puțin modificată
Buna, aromata si frageda, pe toate gusturile.
Ingrediente
1 pulpa iedut
6 căței usturoi
Sare
Piper
Ulei
Oregano
1/2 pahar vin roșu
6-8 cartofi
3 lamai
2 linguri otet
1 pahar apa
Mod de de preparare
Spalam bine pulpa de iedut. O lasam in chiuveta cu apa, in care punem zeama de lămâie, sare și oțet ,o lăsăm toată noaptea apoi o punem în tava.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem rondele sau pe lung. Punem cartofii in tava lîngă pulpa de ied Amestecăm usturoi, oregano, ulei,sare , vin si piper si punem peste pulpa de ied și peste cartofi. Punem și apă, acoperim tava cu folie de aluminiu. Preincalzim cuptorul ( eu fac la cuptor cu lemne) si coacem aproape 2-3 ore (tava acoperita cu folie de aluminiu).
Baghete de casa
Ar fi bune niște baghete de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de baghete pe care o poți face! Copilul tău adoră sandvişurile ? Prepară-i baghete de casă delicioase şi sănătoase, nu le mai lua pe cele din comerț, pline de aditivi și cine mai știe ce…
Ingrediente
600 gr faina
180 ml lapte
10 ml apa
30 gr unt
1 ou
25 g drojdie proaspata
1 praf sare
1 praf zahar
seminte de susan sau mac pentru decorat
Mod de preparare
Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.
Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.
Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.
Din el formeaza mini baghete. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.
Apoi, umezeste puţin fiecare bagheta si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Punem mini baghetele în tava de copt tapetata cu hârtie si le punem la cuptor preincalzit sa se coaca, aproximativ 20 de minute.
Pofta buna
Pilaf de orez cu file de peste
O mancare delicioasa pentru o zi oarecare poate fi reteta de pilaf de orez cu file de peste.
Este ușor de făcut și este o idee pentru gospodinele care rămân în pană de idei pentru masa și nu mai stiu
Ingrediente:
300 gr orez
1 l de apa
100 gr ulei
2 gogosari rosii
2 cepe
sare
piper
boia
file de peste pane sau dupa preferinta
Salata verde frunze
Castraveți murați
Modul de preparare:
Intr-o oala cu apa se pun o lingurita de sare si orezul sa fiarba.
Se lasa pe foc pana ce bobul de orez este fiert.
Separat, gogosarii se curata de seminte si se taie solzisori.
Ceapa se curata si se taie la fel.
Apoi acestea se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Cand este gata orezul, se scurge apa in care a fiert.
Apoi se adauga legumele calite peste el.
Se amesteca bine.
Se condimenteaza cu sare, boia si piper
Se amesteca iar.
Se prajeste si pestele file.
Apoi pilaful de orez se pune pe o frunza de salata verde se serveste impreuna cu pestele file și castraveți murați tăiați în formă de inimioară
Pofta buna vă doresc
Cafea cu scortisoara
Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diferite boli şi mai ales ca afrodisiac. Mai nou, speciaştii recomandă consumul condimentului în cafeaua de dimineaţă, vorbind despre beneficiile extraordinare ale acestei combinaţii.
Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de Sud-Est. Cu o aromă greu de confundat, scorţişoara este o important sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidraţi, fibre, vitamina C, fier, magneziu şi fosfor. Scorţişoara este ieftină, are un gust dulce şi există numeroase motive pentru care ar trebui să o consumaţi zilnic. Cel mai simplu este să o consumaţi dimineaţa, adăugând-o la cafea.
Este suficient să adăugaţi un sfert de lingură de scorţişoară în cafeaua fierbinte, iar corpul va deveni capabil să lupte cu viruşi şi bacterii.
Scorţişoara îmbunătăţeşte memoria şi creşte concentrarea.
Utilizarea regulată a scorţişoarei vă poate proteja de diabet şi colesterol. Este nevoie de doar 6 grame pe zi.
Femeile care au episoade dureroase în perioada menstruaţiei ar putea recurge la acest truc. Pur şi simplu trebuie să adauge scorţişoară în băuturille şi alimentele pe care le consumă zilnic.
O băutură caldă, cum ar fi cafeaua, alături de un sfert de lingură de scorţişoară, va stimula circulaţia şi va creşte nivelul de energie. Această combinaţie este utilă în special pentru persoanele care au întotdeauna picioarele şi mâinile reci.
Ingrediente
200 ml apa
2 lingurite cafea
1/2 linguriță zahăr
3/4 linguriță scorțișoară
Mod de preparare
Punem apa in ibric , apoi punem cafea și zahăr și lăsăm sa dea in clocot, punem in cana și apoi adaugam scortisoara
Pofta buna
Ciocolata calda
Aceasta reteta de ciocolata calda este perfecta pentru serile reci de iarna, dar la mine nu exista o lege, atunci cînd am pofta o execuție fara discuție. Este incredibil de gustoasa.
Ingrediente
150 gr bezele moi
1 lingura unt
1 lingura zahar brun
Un sfert de lingurita de cuisoare macinate
250 ml lapte
100 ml smantana pentru frisca
100 gr ciocolata neagra
Jumatate de pastaie de vanilie
Un praf de sare
Pentru topping
12 bezele moi
Mod de preparare
Coace 150g de bezele cu ajutorul unei lampi de gatit.
Topeste untul intr-o oala medie, la foc mare. Cand face spuma, adauga zaharul brun si cuisoarele. Gateste timp de un minut, pana cand zaharul se caramelizeaza. Adauga bezelele.
Lasa bezelele si zaharul sa se topeasca, inainte de a adauga laptele putin cate putin, amestecand pana cand bezelele se topesc.
Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.
Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.
Pune in patru cani si garniseste cu restul de bezele moi.
Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata neagra topita. Amesteca. Adauga semintele din pastaia de vanilie si sarea.
Adauga si smantana in amestecul de ciocolata.
Pune in cani si garniseste cu restul de bezele moi,