Take a fresh look at your lifestyle.

Bucătăria de pretutindeni si retelele ei

Ceai turcesc

Ceaiul turcesc este foarte aromat si concentrat pentru a fi servit in cesti mari sau cani, de aceea intotdeauna  va fi servit in pahare delicate, sub forma de cupa de lalea (cu margini aurite) pe care trebuie sa le tii de margine, pentru a-ti feri degetele de arsuri, deoarece acesta se serveste foarte fierbinte.  Puteti adauga cuburi de zahar, dar niciodata lapte si il puteti servi slab (mai deschis la culoare) sau tare (inchis), in functie de preferinte, ajunstand cantitatea de apa fiarta pusa peste ceaiul initial, care este foarte puternic. Bautorii de ceai impatimiti din Turcia se duc de obicei la cafenele si ceainarii, unde servesc ceaiul din samovar (Semaver in turca) pentru a-si putea reumple paharele singuri, ori de cate ori vor.

Pentru a prepara ceaiul trebuie sa folosim un ceainic turcesc (Caydanlik), care se aseamana cu samovarul, si care este format dintr-un vas  mic asezat peste un vas de dimensiuni mai mari.

Ingrediente

4 lingurite de frunze de ceai turcesc

2 lingurite de apa

3 cesti de apa rece

Cuburi de zahar

Mod de preparare

Puneti cele trei cesti de apa la fiert, in vasul cel mare. Puneti frunzele de ceai, alaturi de cele doua lingurite de apa, in ceainicul mic, pe care il asezati deasupra celui mare. Lasati apa din acesta sa ajunga la fierbere, la foc mediu, apoi opriti focul, lasand ca apa sa se “linisteasca” timp de cinci minute * .  Apoi turnati jumatate din apa fierbinte, peste frunzele de ceai, in ceainicul mic, lasandu-le timp de cinci minute sa se infuzeze **. Apoi turnati ceaiul in paharele de ceai, folosind o strecuratoare mica. Umpleti cate jumatate din paharele de ceai cu ceai infuzat, restul completandu-le cu apa fierbinte din vasul cel mare. Folosind aceasta reteta veti obtine 4 portii de ceai, servite in pahare de ceai.

* Daca veti turna apa fiarta peste frunzele de ceai imediat, ceaiul isi va pierde din vitaminele continute.

** Daca veti prelungi perioada de infuzie, gustul ceaiului va deveni amarui. De asemenea, pentru a va bucura la maxim de experienta concumarii ceaiului turcesc proaspat preparat, acesta trebuie consumat intr-o jumatate de ora de la infuzare.

 

Iahnie de fasole cu scorțișoară

Uneori mai inovez si m-am gandit să încerc o rețetă nouă de iahnie de fasole și anume cu scorțișoară.

Ingrediente

500 gr fasole alba cu bob mare

2 cepe

1kg de rosii

1 ardei iute

ulei pentru calire

1 lingurita de zaharsare

piper si 2 lingurite de scortisoara.

100-150 ml apa

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o noapte inainte ca sa fiarba mai usor si mai repede. Dupa ce a fiert se strecoara de zeama in care a fiert. Aceasta apa nu se arunca, ne va fi de folos mai incolo.

Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Ceapa se taie cubulete si se caleste un pic alaturi de ardeiul iute ( tot ardeiul), Se adauga  zaharul, sarea, piperul si scortisoara. Se amesteca bine. Acum se adauga rosiilesi fasolea  se amesteca si se gusta. Se adauga si cam 100-150 ml de apa in care a fiert fasolea, se pune totul in vas termorezistent si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40 minute.

 

Jumări de porc cu oua

Pentru că aveam pofta de aceasta mâncare tradițională , chiar daca sunt in concediu am făcut la prietena mea unde stau , căruia îi mulțumesc pentru gazduire. Dar hai sa lăsăm vorba și să ne apucam de treabă

 Ingrediente

4-5  oua

200 gr jumari de porc

100 ml smântână

100 Gr cașcaval

Sare

Ulei

Piper

Oregano

Pentru salata

3 rosii

2 castraveti

sare

3 linguri de ulei

Pentru mămăligă

Apa

Faina de malai

Sare

2 linguri unt

Mod de preparare

Punem apa la fiert cu sare și puțin malai cînd clocotește adaugăm malai cat să iasă o mămăligă potrivită , amestecam și lăsăm să fiarbă , apoi punem untul și amestecam mereu.

Întoarcerem mămăligă pe un platou

Jumarile de porc se taie in cuburi mici si se pun in uleiul incins, sa se rumeneasca.

Ouale se bat foarte bine cu putina sare,  apoi adăugăm smântână și cașcaval, punem peste jumări și amestecam bine

Se prajesc timp de sase-sapte minute la foc potrivit, apoi se rastoarna in farfurie.

Se spala rosiile și castraveți si se taie in feliute, apoi se servesc alaturi de omleta.

Pofta buna

 

Cafea turcească la ibric

Cafeaua turceasca este recunoscuta pentru modul in care este preparata. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte. Cafeaua este intotdeauna servita in cesti.

Ingrediente:

1 ceasca cu apa

1 lingura de cafea

1/8 lingurita de cardamom macinat

zahar (optional)

Modul de preparare:

Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma. Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta.

Savurati cu placere!

 

Cheesecake la pahar

O rețetă ușor de făcut și pe placul tuturor, un pic schimbata fata de rețetă clasica

Ingrediente

250 gr mascarpone

250 gr frişcă lichidă

50 gr zahăr pudră

Marmelada de portocale

150-200 gr cereale

2 vanilii

Mod de preparare

Frecăm mascarponele cu zahărul pudră, apoi adaugam vanilia și amestecam. Mixăm frişca lichidă până devine ferma. Amestecăm frişca cu compoziţia de mascarpone. Asamblăm desertul în pahare alternând straturile astfel: cereale, cremă,  marmelada și deasupra cereale . Se poate servi imediat însă este mult mai bun dacă stă o oră-două la frigider înainte de servire.

Pofta buna

 

Tocănița de post  cu ardei și vinete coapte

Pentru tine am rețeta originală, care se face la mănăstire ! Pentru savoarea deosebită, contează vasul în care o gătești:

Ceaunul de tuci este principalul actor în aceasta reteta. Nici o tocană nu iese la fel de bună fără acest obiect ţărănesc, în care bunicii, ţin minte, ne fierbeau lapte prospăt de vacă peste pojghiţa aia delicioasă de mămăligă arsă. Sau când ne bubuiau floricele de porumb uscate în baia de unt. Parcă simt că papilele îmi sunt transpuse în acea vreme. Ce gust, ce miros!

Dar, revenind la post. Tocana mănăstireasă presupune o bogăţie de legume fierte. Ardeii kapia, vinetele, ceapa, rosiile, ardeiul iute si cel gras, usturoiul, piperul si sarea nelipsita fac parte din acest peisaj feeric al aromelor.

Ingrediente

4 ardei kapia

4-5 vinete

3 cepe

4-5 roșii

1 ardei iute

1 ardei gras verde

2-3 căței usturoi

Piper

Sare

Ulei

1 pahar vin alb

Apa

Pătrunjel

Mod de preparare

Curățăm rosiile de coaja,curățăm ,spălăm și taiem ceapa și usturoiul.

Se coc ardeii şi vinetele, după care se curăţă de coajă. Vânăta se lasă la scurs câteva minute, timp în care se căleşte usturoiul şi roşiile curăţate de coajă. În vasul de tuci se pun ardeii copţi mărunţiţi, vinetele tocate, ardeiul iute și gras tăiat mărunt,  ceapa, sarea, piperul şi, neapărat, un pahar de vin alb şi apă caldă cât să cuprindă toată compoziţia,3-4 linguri ulei și pătrunjel taiat marunt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de gradesi coacem pentru 70-90 de minute la 160 de grade.

Vasul se lasă la cuptor pentru ca toate ingredientele să fiarbă în tihnă şi să aibă vreme să îşi lase aromele în sos.

Daca faceți mai multa și va rămâne o puneți în borcan și o păstrați la rece pentru iarna .

Pofta buna

 

Ficatei si inimi cu piure

Intr-o zi aveam in congelator un pachet de inimi și ficăței de pui și m am gândit să fac aceasta rețetă.

Ingrediente

sos rosii

3 căței de usturoi

1 ceapa

sare

Piper

3 linguri bere

Apa

1 pachet ficăței și inimi de pui

Pentru piure

6-8 cartofi

159 ml lapte

2 linguri unt

sare

Piper

Apa

Mod de preparare

Ficăței

Se caleste ceapa,se adauga ficateii și inimile de pu,se lasa putin la prajit, apoi se adauga o cana de apa si se lasa sa se inabuse.

Cand apa scade, se mai adauga putina, pana sunt gata

Se adauga sosul de rosii dizolvat in apa cu usturoiul ,2 linguri de ulei și berea  si se mai lasa 5-10 minute pe foc.

Piure de Cartofi:

Se curata cartofii,se spala  se taie cubulete si se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti, se scurg, se paseaza si se adauga unt, lapte smantana, piper  si sare dupa gust.

Pofta buna

 

Desert rapid si gustos

Un desert rapid și extrem, extrem de gustos, care nu necesită coacere. Îndrăgit de copii și de aduți deopotrivă, toți se vor bate pe el! Perfect pentru zilele toride în care nu vrei să deschizi cuptorul.

Ingrediente

Pentru baza

22 biscuiți Oreo

3 linguri de unt topit

1 lingură de zahăr

Pentru umplutura

450 gr crema de brânză

450 g smântână pentru frișcă

200 gr zahăr pudra

59 Gr zahăr tos

12 biscuiți Oreo făcutți bucățele

200-250 Gr Ciocolata de menaj

Mod de preparare

Topim ciocolata pe baie de aburi

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, sfarama biscuiții oreo. Adaugă untul topit și zahărul, amestecă bine până la omogenizare. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut, punem ciocolata topita peste baza  de biscuiți

Dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute și apucă-te de umplutură. Batem crema de brânză  și zahărul (nu prea mult) până se omogenizează. Dăm deoparte.

Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până se întărește. Încorporează treptat crema de brânză peste frișcă cu ajutorul unei spatule. Amestecă ușor și cu mișcări largi până la omogenizare. Tot cu spatula, încorporează și biscuiți sfărâmați.Toarnă umplutura peste crusta din frigider,apoi punem ciocolata topita

Ornam cu biscuiti oreo. Dă totul la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.

Pofta

 

Pui întreg la cuptor cu cartofi

Băiatului meu cel mic îi place enrom această rețetă și, dacă s-ar putea ar mânca în fiecare zi, pentru că mereu îmi spune:, mami hai sa facem pui la cuptor. Nu-mi rămâne decât să merg la market și îi fac pofta…

Ingrediente

1 pui

600 Gr  Cartofi albi

3-5 căței usturoi,

Sare

Cimbru

Piper

Ulei

1 lămâie

1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Curățăm spălăm și tăiem cartofii.

Punem sare și cimbru in tava și apoi punem cartofii

Amestecam usturoi , cimbru, sare piper, vin alb și ulei intr un bol.

Spălăm bine puiul și îl taiem pe jumătate  și îl ungem cu compoziția de usturoi.

Îl punem in tava peste cartofi, punem ulei și zeama de lămâie si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 90 de minute.

Scoatem tava , taiem pui și punem pe farfurie împreună cu cartofi, se poate face și salata dacă doriți.

Pofta buna

 

Salată de fructe

Atunci cand ti-e pofta de ceva dulce, sanatos si delicios incearca o salata de fructe . Daca nu ai incercat insa sa pregatesti asa ceva acasa, ar fi bine sa stii ca este una dintre cele mai simple deserturi pe care le poti pregati acasa. Daca vrei sa pregatesti cea mai gustoasa salata de fructe, iata cateva sfaturi pe care sa le aplici in prepararea ei.

Salata de fructe poate fi pregatita in tot timpul anului, cu diferite fructe pe care le poti gasi in supermarket-uri si piete in tot timpul anului. La baza aceasta salata este un amestec de fructe, in a caror zeama amestecata se adauga o cantitate de alcool si un dressing, in functie de preferinta. Se poate opta pentru un adaos de zahar si pentru ornarea cu frisca.

Daca vrei sa prepari o salata de fructe vei avea nevoie in primul rand de fructe proaspete, de tipuri diferite: mere, ananas, kiwi, pepene, banane, struguri, mandarine , piersici, nectarine , stafide etc. Cantitatile de fructe le vei decide tu, in functie de cata salata vrei sa obtii si in functie de gustul pe care il vrei in final: daca vrei ca salata sa fie mai acrisoara, vei pune mai multe portocale, daca o vrei mai dulce, vei adauga mai multe fructe dulci, daca iti place mai aromata, vei folosi mai multe fructe de kiwi, portocale, avocado, ananas

Ingrediente

1 kiwi

1 banana

1 nectarina

Câteva stafide

Câteva boabe de struguri

1 cutie de ananas

2 linguri coniac sau brandy

Frișcă

Puțin zahăr (opțional)

Mod de preparare

Pentru inceput, curata fructele de coaja si samburi, iar daca folosesti fructe din conserve, desfa conservele si scurge fructele. Taie-le in cubulete si pune-le intr-un vas larg. Adauga si zeama care a curs in timp ce taiai fructele. Amesteca fructele usor.

Adauga cateva linguri de alcool (rom sau lichior, coniac brandy ) si amesteca din nou. Gusta sa vezi daca salata mai are nevoie de zahar, iar daca simti nevoia, adauga putin zahar.

Daca simti nevoia, poti adauga si putina esenta de vanilie.

Acopera vasul si da-l la frigider, unde va trebui sa il lasi cel putin o ora, astfel incat in fructe sa poata intra si aromele pe care tocmai le-ai adaugat. Dupa ce scoti salata de la frigider, o poti servi fie ca atare, fie ornata cu un mot de frisca.

 

Ciorba de fasole

Chiar dacă nu e post, poși pofti la o ciorbă de fasole. Iata rețeta mea :

Ingrediente

500 gr fasole albă cu bobul mic

500 gr suc de roşii

2 praz

2 ardei gras

1 radacina ţelină

1 ceapă

2 morcovi

3 căţei de usturoi

sare

piper

4 lingura ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se  spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele.

Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se adaugă fasolea fiartă. Se umple oala cu apă, se adaugă sare și un praf de piper și se pune să fiarbă, la foc mic. Prazul se curăță și se taie rondele, apoi se pune în oală la fiert.

Peste legumele fierte, se adaugă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se mai dă în clocot 10 minute. Ciorba de fasole se servește cu cu pâine și ceapa

 

Suc de roșii

Sucul de rosii este adevarat medicament pentru organism. Printre altele, este un detoxifiant și protejează ficatul si stimuleaza acvititatea sa,

Este perioada in care rosiile sunt foarte coapte, pline de nutrienti, iar sucul rezultat este cu adevarat delicios.

Ingrediente

10 kg rosii bine coapte

1-2 ardei gras

frunze de la o telina

busuioc (optional)

sare

piper

Mod de preparare

Spala bine roșii , scoate le cotorul și taie le cubulețe.

Da rosiile prin masina speciala pentru suc de rosii. Adauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare.

Spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii.

Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si adauga-le si pe acestea peste suc.

Lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle sterilizate.

Capseaza sticlele si inveleste-le bine in mai multe paturi. Tine-le asa minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.

Depozitati sucul in camara.

 

Cartofi gratinați

Vă ofer o mâncare care se face ușor și este foarte buna. Vă las rețetă, poate incercati si voi …

Ingrediente

50 gr unt

200 gr mozzarella

6 cartofi mari

Apa

Sare

Piper

Oregano

Pesmet

150 gr jambon

150 Gr șuncă

Busuioc

Nucsoara

3 oua

200 gr smântână

Mod de preparare

Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi cu apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Cartofii se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit special, se taie cubuleţe şi se aranjează într-o tavă tapetată cu unt, pesmet şi mozzarella rasă pe răzătoarea mică. Punem sunca și jambon peste.

Batem ouăle cu smântână

Cartofii fierţi se acoperă cu un strat gros de mozzarella, se presară busuioc pisat şi un praf de nucşoară,punem ouăle cu smântână şi se bagă la cuptor.

Cartofii gratinati se servesc calzi, ca garnitură, dar sunt foarte buni și ca fel principal.

 

Mic dejun

Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, așa ca uite o idee

Ingrediente

4 felii de pâine prăjită

Unt

Lapte

Brânză topită la vache qui rit

Apa

2 linguri zahar

1 lingura ness

Gem de căpșuni sau caise

Mod de preparare

Ungem feliile de pâine prăjită cu unt și apoi punem gem. Punem laptele in pahar punem pe platou pâinea ,laptele și brânză topită. Punem apa călduță in cana in care am pus zahar și ness și gata micul dejun

Pofta buna și zi frumoasa

 

Lactate cu castravete

Cînd ai pofta de ceva care sa ți tina foamea la distanță ce faci? Eu am incercat aceasta rețetă. Încercați-o, s-ar putea să vă placă.

Ingrediente

200 gr brânză dulce

130 Gr smântână

1 castravete

Pâine sau pite

Sare

200 ml lapte

2 lingurițe cacao

1 linguriță miere

Mod de preparare

Punem smântână și brânză in bol și adăugam putina sare , amestecam ușor. Spălăm și tăiem castravete apoi ii punem sare , punem smântână cu brânză pe farfurie , apoi punem castravete tăiat și pâine sau pita. Punem cacao și miere cu puțin lapte in cana și amestecam bine, apoi punem restul de lapte ( care poate fi cald sau rece cum va place ) și servim

Pofta buna

 

Ouă cu cartofi

Cred ca toată lumea știe să facă această reteta. Dar eu o fac altfel și iese foarte buna.

Ingrediente

2-3 cartofi

2 linguri unt

2 oua

Sare

Ulei

Apa

1 castravete

1 linguriță bicarbonat

Mod de preparare

Curățăm spălăm și tăiem cartofii cum ne plac.

Punem apa, sare și bicarbonat in bol apoi punem cartofii tăiați, lăsăm 10 minute.

Punem ulei si 1 lingura de unt in cratiță și lăsăm să se ncinga ,apoi punem cartofii și îi lăsăm să se facă pe ambele părți. În tigaie mica punem ulei și restul de unt și punem pe foc mediu apoi punem ouă, sare și lăsăm să se facă , adăugând cu lingura ulei peste oua.

Spălăm și tăiem castravete apoi ii punem sare .

Ușor și foarte bun

Pofta buna vă doresc.

 

Dulceață de lămâi

Daca nu ai incercat pana acum dulceata de lamai trebuie sa faci. Atat pentru aroma si continutul de vitamina C, cat si pentru faptul ca arata deosebit de orice alta dulceata. Parca ai manca chihlimbar.Se face repede și ușor ,numai câteva timpul de așteptare este de 24 de ore, dar merita acest efort, pentru zilele de post sau chiar atunci cînd ai pofta de clatite

Ingrediente

2 kg lamai galbene,

2 kg zahar

3 vanilii

1 bat de scorțișoară

2 pahare apa

Mod de preparare

Lamaile se spala, taie in doua, se scot samburii, se taie in felii subtiri.

Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa la macerat 24 de ore, schimband apa o data la fiecare 5 ore.

Dupa cele 24 de ore, se scurg, se pun intr-un vas cu zaharul , vanilia și scorțișoară si se pun la fiert, cateva ore, pana se formeaza un sos dens.

Se pune calda in borcane curate, se inchid ermetic. Este bine sa sterilizati borcanele inainte de utilizare.

 

 

Prajitura desteapta cu portocale

Ingrediente

6 oua

9 linguri  faina

1 litru lapte

250 gr. zahar

200 gr. unt

150 ml. suc de portocale

Zahar pudra/ nuca cocos pentru ornat

Mod de pregatire

Separam oualele.

Batem galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam untul topit.Treptat adaugam laptele si amestecam. Adaugam sucul de portocale si amestecam.

Batem albusurile spuma. Adaugam faina si amestecam. Peste albusurile batute spuma adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam.

Coacem la 180° pentru 45-55 minute. Cind s a racit ornam cu zahar pudra sau nuca cocos. Va doresc pofta buna si o zi usoara.

 

Cozonaci pentru toate zilele

Poate că nu e sezonul cozonacilor, pentru suntem obişnuiţi să îi preparăm fie de Paşte, fie de Crăciun, dar eu am mai scris in alta postare care nu exista o lege pentru cozonaci, inghetata sau alte rețete . Nu ar fi rău însă să aveţi un reţetar pregătit pentru când este nevoie, şi să vă salvaţi această reţetă de cozonac cu apă minerală şi smântână.

Ingrediente

2 kg făină

600 g zahăr

½ pachet unt

10 ouă

1 ou bătut

125 gr drojdie

100 ml smântână

300 ml apă minerală

100 ml lapte

20 ml ulei

zahăr vanilat

esenţă de rom

coajă de lămâie rasă

sare

Pentru umplutura

200 gr nuca

100 Gr zahăr

2 linguri cacao

Rahat

Mod de preparare.

Cernem  făina de trei ori şi opreşti doi pumni pe care-i opăreşti cu laptele fierbinte. Laşi să se răcească un pic, înmoi drojdia, amesteci bine, pui o linguriţă de zahăr şi laşi la crescut maiaua. Separi ouăle, peste gălbenuşuri pui sare, iar albuşurile le baţi şi le laşi deoparte. Topeşti zahărul cu apa minerală, îl torni peste făină, adaugi maiaua şi frămânţi. Încorporezi smântâna, frămânţi, pui gălbenuşurile şi albuşurile. Spre sfârşit, încorporezi untul topit şi aromele. Continui să frămânţi aluatul de cozonac până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini. Laşi la crescut. Împarţi coca de cozonac în opt bucăţi, pe care le întinzi cu mâinile pe o planşetă.

Amestecam nuca cu zahar și cacao.

Pe fiecare parte de aluat punem compoziția de nucă și rahat

Împleteşti în patru aluatul de cozonac şi obţii două „cozi“. Pui una la bază şi una deasupra, ca să obţii un cozonac impletit etajat. Ungi tava cu ulei, pui hârtie de copt, ca să nu se ardă, aşezi cozonacul impletit şi-l laşi să crească, jumătate de oră, acoperit cu un ştergar, la căldură. Ungi cozonacul cu apă minerală şi smântână cu un ou bătut,  şi-l dai la cuptor preîncălzit la 180 de grade , 50 de minute.

 

 

Croisant de casă

Ce  faci cînd ai pofta de croisante dar e cald , nu ai chef să stai în bucătărie sa frămânți și să aștepți.

Ai un pachet de foietaj in frigider / congelator, sigur. Atunci nu mai sta pe gânduri și fă rețetă aceasta.

Ingrediente

1 pachet foietaj ( 2 foi)

3 linguri nuca măcinată

1 vanilie

200 gr nuttela sau finetti

1 lingura rom

1 lingura unt topit

1 ou pentru uns

1 lingura apa

Unt pentru tava

Mod de preparare

Scoatem foietaj din congelator și lăsăm să se dezghețe

Amestecam nuttela sau finetti, cu nuca , rom unt topit și vanilie. Tăiem foietaj pătrățele mai mici sau mai mari, punem cu lingura compoziție de nuttela și rulam. Lăsăm 10 minute in tava apoi ungem croissante cu ou batut cu apa.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și apoi punem tava cu croissante, coacem pentru 25-30 de minute.

Pofta buna!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy