Take a fresh look at your lifestyle.

O multime de retete pentru o saptamana bogata in gusturi si arome

Chifteluțe cu cașcaval și dovlecei

Pentru ca gasim la ora actuala, dovlecei din abundenta, la piata sau in grădină, am mai pregatit o reteta delicioasa cu ei.

Sunt delicioase chiftelutele astea, credeti-ma, si usor de preparat.

Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare principala alaturi de un sos

Ingrediente

2 dovlecei

2 oua

300 gr cașcaval

usturoi – dupa gust

marar verde

100-150 gr faina

sare

piper

Oregano

ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spălăm bine dovleceii apoi il dam pe razatoarea fina si il punem sa se scurga pe o strecuratoare.

Cascavalul il radem fin, iar ouale le batem bine cu mararul verde tocat.

Punem dovlecii in bol, apoi adaugam cașcaval , oualele cu marar , sare , piper oregano

Adaugam faina si amestecam sa se omogenizeze

Eu le-am prajit in uleiul incins ( in friteuza) in care Le-am prajit pe ambele parti pina s-au rumenit bine.

Se pot servi atat calde cat si reci… Pofta mare sa aveti !

 

Boston Cake

Atunci când vrei ceva dulce care se face repede și ai la îndemână doar câteva ingrediente, aceasta rețetă este cea mai indicata

Ingrediente

Pentru chec

350 Gr Farina ( care creste singura)

3 oua

120 gr unt

150 Gr zahar

175 ml lapte

Pentru crema

1 cutie frișcă crema

2 linguri zahar pudra

Pentru glazura

1 ciocolata 65% cacao

Mod de preparare

Preîncălzim cuptor la 175 de grade .

In bol de la mixer punem toate ingredientele pentru chec și amestecam la viteza medie pentru 2-3 minute . Ungem o forma rotunde și punem compoziţia de chec. Coacem pentru 30-35 de minute. După ce s a copt lăsăm să se răcească. Punem frișcă împreună cu zahar pudra in bol de la mixer și mixam. Tăiem blatul facut în două și punem crema peste o parte și acoperim cu cea de a doua parte .

Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi punem peste chec. Lăsăm la rece până în momentul servirii. Pofta buna!

 

 

Jeleu de căpșuni

Ingrediente

1kg căpșuni spălate și curățate

1 cana zahar

25 Gr gelatina (16 foi)

Apa

Mod de preparare

Intr un bol punem apa rece și punem foile de gelatina, lăsăm câteva minute până se înmoaie bine.

Punem căpșunii in blender și amestecam bine

Punem 1/3 din piure de capsuni Intr o cratiță , adaugam zahar , amestecam ușor și punem pe foc mediu pentru câteva minute.

Punem restul de piure de capsuni in bol , stoarcem gelatina și le punem in compozitia de capsuni cu zahar amestecam bine până sunt diluate și punem peste piure de capsuni in bol.

Amestecam până se răcește. După ce s a răcit ușor punem in forme de silicon sau speciale pentru jele. Punem la frigider 6-7 ore .

Nu incercati aceasta rețetă cu jele de la plic care se dizolva in apa fiarta. Nu va ieși așa cum trebuie

 

 

Gogoși la cuptor

Cu siguranță cea mai sănătoasă variantă de a face gogoși este aceasta – la cuptor. Ne bucurăm de gustul unui desert clasic, pe care toată lumea îl adoră, fără să ne îngrijorăm că mâncăm prăjeli, fără să stăm să păzim fiecare gogoașă  în parte de teamă să nu se ardă sau să se îmbibe în prea mult ulei. O metodă sănătoasă, mult mai puțin solicitantă (ca timp și ca efort depus) și la fel de gustoasă ca metoda originală de facere a gogoșilor.

Ingrediente

500 gr făină

180 ml lapte călduț

10 gr drojdie uscată

1 lingură unt nesărat

80 gr zahăr

2 oua

1/2 linguriță sare

3 vanilii

Mod de preparare

Pune o treime din laptele călduț într-un castron mare. Sfarămă drojdia înăuntru și lasă să stea 5 minute. Într-un bol mic, combină restul de lapte cu zahărul și unt. Adaugă în bolul mare, amestecă. Adaugă și ouale, amestecă până la omogenizare. Adaugă treptat făina și sarea și amestecă până la omogenizare. Dacă aluatul format e lipicios, mai adaugă făină până când nu mai e. Frământă aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, timp de 5 minute/până când aluatul e maleabil, elastic. Formează o “bilă” mare din el, pe care pune-o într-un vas ușor uns cu ulei (ca să nu se lipească de el), acoperă cu folie alimentară și lasă-l la crescut, până se dublează. Cu mana rupem din aluat și facem un sul că la gogoși împletite , numai că eu le am innodat,  nu îl lăsa foarte gros deoarece în cuptor își va dubla/tripla Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Pune o hârtie pergament pe o tavă, pune gogoșile pe ea. Acoperă cu un prosop curat și lasă așa 45 de minute. Dă gogoșile la cuptor 7-10 minute (să verifici să nu se ardă).

 

 

Fursecuri umplute cu cremă de cacao

Ai poftă de ceva dulce şi cauţi o reţetă simplă şi rapidă? Nu mai căuta! Aici veți găsi  reţeta perfectă. Aşa că prepară o tavă de fursecuri umplute cu cremă de cacao.

Ingrediente

Pentru fursecuri

200 gr unt

500 gr făină

2 ouă

2 lingurițe esență de vanilie

1 praf de sare

100 gr zahăr

2 linguri cacao

Pentru crema

3 ouă

50 gr zahăr

200 gr unt

2 linguri cacao

1 linguriță esență de rom

Pentru glazura

1 ciocolata kouvertoura

Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Fursecuri

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade

Frecam zahărul cu untul la temperatura camerei până devine o spumă, apoi încorporam  ouăle, sarea, esența de vanilie, cacao și făina. Când ingredientele s-au omogenizat, punem aluatul în poș și formam  fursecurile direct în tava tapetată. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le lași la răcit.

Pentru cremă

Batem ouăle cu cacao și zahărul și le punem pe foc mic, amestecând constant. Când crema s-a îngroșat dam deoparte, punem untul și esența de rom. Lasam crema să se răcească,  apoi o mixam Unim  fursecurile două câte două cu cremă de cacao.

Pentru glazura

Topim ciocolata pe baie de aburi , lasăm 2 minute și apoi punem fursecurile doar până la jumătatea fursecurilor, apoi le dam prin fulgi de ciocolata

 

Piure de cartofi cu ghimbir

Piureul de cartofi pare o mancare banala, insa nu e deloc asa daca stii sa adaugi in el si ingredientele care il fac mai bun si mai sanatos. Uite cum prepar eu piureul de cartofi!

Ingrediente

6 cartofi de marime medie

1/2  lingura sare

3 linguri de unt gras

1/2 cana de lapte fierbinte

2 linguri de smantana

Ghimbir

Apa

Salam uscat

Ou fiert

Mod de preparare

Foloseste cartofi rosii, care nu absorb foarte multa apa. Pentru a se patrunde mai usor, cartofii vor fi taiati in cuburi mari. Se pun la fiert si se adauga sarea. Se incearca folosind o furculita. Atentie, nu trebuie sa ii fierbeti prea tare! Apa se strecoara, pastrand cartofii in oala in care au fost fierti (eu folosesc un ceaunel), deoarece caldura recipientului ajuta la pastrarea consistentei cartofilor. Se adauga smantana si untul, se amesteca bine, apoi se toarna laptele cald. Nu folositi mixerul sau blenderul intrucat piureul va iesi cleios; pisati-l cu ustensila speciala pentru piure.

Acum adaugăm ghimbir ras și amestecati

Lasati putin piureul deoparte inainte de a-l servi, timp de 5 minute, pentru a permite aromei din ghimbir sa patrunda in compozitie. Serviti-l apoi ca si garnitura si veti vedea ce gust deosebit da ghimbirul acestui banal tip de mancare.

Serviți cu felii de salam uscat și ou fiert. Pofta buna!

 

 

Pulpe cu ciuperci

Rapid, ieftin, gustos, sățios și nu foarte greu pentru stomac! Fă niște pulpe de pui cu ciuperci după rețeta asta  simplă!

Ingrediente

3 pulpe de pui

500 gr ciuperci ( la cutie )

1 ceapă 1 legatura pătrunjel

1 cana apă

sare

piper

Oregano

boia dulce

Ulei

4 căței usturoi

Pasta de tomate

Mod de preparare

Se spală bine ciupercile, se curăţă şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu ceapa şi cu usturoi.  Se spală pulpele de pui şi se pun pe un şervet de bucătărie să se scurgă de apă.

Punem sare, piper, boia dulce,oregano in tava apoi punem pulpele, cartofi și ciuperci. Tăiem ceapa, usturoi și pătrunjel mărunt și punem peste pulpe, ciuperci și cartofi. Adaugăm sare ,piper  , boia dulce, oregano, pasta de tomate , apa și ulei. Acoperim tava cu capacul. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Punem tava in cuptor , scădem temperatura la 180 de grade și coacem pentru 60-70 de minute.

Se servesc calde. Pofta buna!

 

 

Mini eclere

În copilărie eclerele erau preferate de toată lumea, de multe ori era coada la patibarul din colt străzii , unde găseam eclere, gogoși împletite și corabioare. Erau așa de bune ………

Anii au trecut , dar și așa am învățat rețetă și o fac eu acasa.

Ingrediente

50 gr de unt

150 ml apă

70 gr de făină

2 ouă

100 ml frișcă lichidă

2 linguri de Baileys

un praf de sare

2 linguri cacao

1 ciocolata cu lapte

Pentru glazură:

200 gr zahăr pudră

3 linguri de cacao

un pliculeț de espresso

3 linguri de apa

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-o cratiță se amestecă untul și 150 ml de apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă făina și praful de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce compoziția se desprinde de marginile cratiței. Se ia de pe aragaz și se lasă la răcit câteva minute.

După ce compoziția s-a răcorit puțin, se amestecă ouăle unul câte unul, până ce aluatul este fin. Se  formează în tavă eclere de 5 cm lungime si 2 cm lațime și se coc timp de  10-12 minute, sau până ce devin aurii. Se lasă apoi la răcit.

Pentru cremă

Topim ciocolata pe baia de aburi, se bate frișca lichidă și se amestecă cu 2 linguri de Baileys.  Apoi adăugă cacao și ciocolata topita.Se taie fiecare ecler pe jumătate și se umple cu cremă.

Pentru glazură

Se amesteca zaharul pudra, cu cacao , pliculețul expresia și apă , până se omogenizează bine. Rezultă o glazura  fina care se întinde peste eclere cu ajutorul unei linguri.

Spor la treabă. Poftă bună!

 

Fursecuri cu miere și scorțișoară

De la fursecuri nu se dă nimeni înapoi iar aceste fursecuri cu miere și scorțișoară sunt din acelea care ți se topesc în gură și îți fac ziua mai dulce!

Ingrediente

3 ouă

100 gr zahăr brun

100 ml ulei

600 gr făină mixta

2 linguri scorțișoară

5 linguri miere

coaja rasă a unei lămâi

2 pliculețe praf de copt

Nucușoară rasa

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Se amestecă ouăle, zahărul, scorțișoara, coaja rasă de lamaie, mierea și uleiul.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se frământă până se obține un aluat care nu se lipește de maini și care se poate modela usor.

Eu le am dat forma de ” s”

În tava tapetată cu hârtie de copt se pun fursecurile cu spațiu între ele. Se coc 20 de minute.

 

Pulpe la grătar cu ghimbir

Un grătar generos, crocant, extrem de aromat.

Ingrediente:

4 pulpe de pui slabe, cu piele, spălate

o legătură coriandru proaspăt

2 fire lemon grass

coaja şi zeama de la 2 lime

1 ardei iute verde, fără seminţe

2 linguri ulei

o bucăţică de ghimbir, ras (cam o lingură)

3 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Pulpele de pui se crestează, din loc în loc, folosind un cuţit ascuţit. Frunzele de coriandru se rup şi se pun într-un castronel.

Tijele se pun în blender. Se adaugă lemon grass, coaja şi zeama de lime, ardeiul iute, ulei, ghimbir ras şi usturoiul. Se amestecă bine.

Pulpele se aşază într-o tavă adâncă (se poate folosi şi o tigaie fără coadă sau cu coadă de metal, nu de plastic) şi se stropesc din abundenţă cu sos. Se lasă câteva minute la marinat, până se pregăteşte grătarul.

Tava se aşază pe grătarul încins (de lemne). Pulpele se gătesc pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie. Când sunt aproape gata, se scot din tigaie şi se pun pe grătar. Se frig pe ambele părţi, până capătă o crustă arămie.

 

Chec

Prima data cînd fac aceasta rețetă. Este rețetă de la Aghiou Miloy Georgi, fabrica de faina.

Am incercat o și eu vă spun doar că este foarte bun, eu am facut însă fara glazura

Ingrediente

1 lime doar sucul

220 gr unt la temperatura camerei

200 gr zahăr

1 linguriță extract de vanilie

sare

4ouă

50 ml lapte proaspăt

400 gr Farin up care creste singura

arahide marinate (opțional)

1avocado matur

Glazura

150 gr zahăr pudră

3 lingurițe suc de lămâie

2 lingurițe ulei de arahide

Mod de preparare

Tăiați avocadoul în mijloc, scoateți pulpa  și o puneți  împreună cu sucul de lime într-un blender

Transferați pasta într-un castron

Se adaugă untul, zahărul, extractul de vanilie și sarea și se înmoaie cu un amestecător manual până când amestecul este omogenizat

Se adaugă ouăle unul câte unul, iar mixerul funcționează

Adăugați laptele și batem până când acesta este încorporat în amestec

Într-un alt bol, amestecați Farin up cu arahidele

Se toarna amestecul cu Farin up in amestecul lichid si se amesteca usor cu o mistrie de patiserie pentru a se alatura ingredientelor

Ungem o tava cu unt și faina

Coaceți  într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C timp de 1 oră

Lăsați checul să se răcească timp de 10 minute și scoateti din tava . Se lasă să se răcească la temperatura camerei și se face glazura

Într-un castron, amestecați zahărul  pudră și sucul de lime până când aveți o pasta  fluorescenta

Se toarnă  glazura peste chec  și se presară cu arahidele.

 

Indiene cu cremă

Buna ziua ai invitați și nu știi ce să prepari dulce iată o idee.

Ingrediente

Capace

50 ml  Esente de rom, vanilie, lamaie, portocale

3 linguri cacao

490 gr zahar tos

10 oua

175 gr faina

250 gr margarina

400 ml apa

Crema

Mod de preparare

Capace:

Se separa albusurile de galbenusuri de la 8 oua, se bat spuma cu un praf de sare si 90 gr zahar. Galbenusurile se bat spuma cu mixerul intr-un castron. Se adauga peste albusul batut spuma galbenusurile si faina (175 gr.) cernuta in ploaie ,se amesteca cu o lingura de lemn foarte usor de jos in sus sa nu se lase compozitia. Aceasta compozitie se pune intr-un posh (cornet de cofetarie) sau in punga de plastic si pe hartia de copt pregatita din timp la dimensiunea tavii, se fac gramajoare cu distanta de 1 cm intre ele. Capacele se coc pe dosul tavii (in cuptor incalzit cu 15 minute inainte) la o temperatura de 175 grade celsius, aproximativ 10 minute. Cand sunt coapte (umflate si putin rumenite) se scot din cuptor, caldute se desfac usor cu varful cutitului de pe hartia de copt si se aseaza pe un platou sa se raceasca.

Siropul

Se pregateste un sirop din 400 ml apa +200 gr zahar tos ,se da in cateva clocote apoi se da la rece,cand s-a racit se adauga 25 ml esenta de rom (1 sticluta ).

Crema

se amesteca bine intr-o cratita mica si se pune pe bain-marie pana cand se leaga ca o smantana,se da la rece. 250gr margarina Unirea Original se freaca spuma cu mixerul si cand s-a racit crema facuta pe bain-marie se pune lingurita cu lingurita pentru a nu se taia, dupa care se pune cacaua cernuta,stafidele si 25 ml esenta de rom.

Glazura: 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte se topeste pe bain-marie si se subtieaza cu o lingura ulei(daca aveti o ciocolata mai buna se pun doua linguri ulei).

 Asamblarea:

Se trece capacul fiecarei prajituri prin sirop si se aseaza pe-o tava. Pe baza fiecarei prajituri se pune o lingurita cu varf si jumatate de crema si se pune apoi capacul peste crema apasand foarte usor. Ciocolata topita se pune intr-un cornet din hartie si se face pe fiecare prajitura gratar de ciocolata.

 

 

Sirop de cireșe

Pentru că tot avem cireșe in gradina m am gândit să fac și un sirop de cireșe.

Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos …

Ingrediente

500 gr cirese

100 gr capsuni pentru aroma

500 gr apa

750 gr zahar

1 lamaie

1 aspirina  (opțional)

Mod de preparare

Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore.Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul.Eu am obtinut 750 gr suc de cirese.

Punem la fiert la foc mic sucul impreuna zahar.Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai. Lasam siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant . Bunica și mama  cu aspirina faceau acest sirop si se conserva de minune.Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca dupa care il putem turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.Il servim amestecat cu apa, apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.( Aspirina este doar pentru sucul care vreți să îl conservați, noi l am băut imediat deci nu am folosit aspirina)

 

 

Paste cu creveți

Ingrediente

1 pachet spaghete/ paste

3-4 catei usturoi

1/2 borcan rosii in bulion

8 creveti

1 pahar vin rosu

ulei de masline

oregano

sare

piper

Mod de preparare:

Punem apa la fiert. Cind clocoteste adaugam crevetii ii lasam 3 minute. Ii scoatem din apa si ii curatam bine.

Intr-o oala in care fierbe apa cu sare se pun pastele la fiert. Intr-o oala mica, adanca se pune putin ulei de masline, se adauga si rosiile in bulion oregano si putin vin rosu. Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoiul taiat felii si crevetii.

Cand pastele sunt fierte al dante, se opreste focul, se strecoara si se pun peste creveti in tigaie. Se amesteca putin, apoi se adauga sosul de rosii . Se asaza pastele pe o farfurie si se decoreaza cu oregano verde tocat.

 

 

Spumă de capșuni

Pentru că încă mai avem căpșuni in gradina am zi sa fac și aceasta spuma de căpșuni care place foarte mult copiilor

Ingrediente

2 albuşuri

2 linguri zeamă de lămâie

300 gr căpşuni

100 g zahăr

Mod de preparare

Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare, până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel.

Separat, într-un alt castron, se pun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul tos şi se pasează cu o furculiţă. Se mixează apoi, adăugând treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.

Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte căpşuni proaspete.

Noi am avut și puțină negresa și am servit o așa !!!!

 

 

Sirop de trandafiri

Învaţă să prepari un sirop de trandafiri cu care să-ţi impresionezi oaspeţii în zilele toride de vară.

Este foarte bun și răcoros

Ingrediente

300 gr petale de trandafiri

1 l apa

2 kg zahar

Zeama de la o lămâie

Frunze de menta

Mod de preparare

Puneţi apa la fiert, când dă în clocot, adăugaţi petalele de trandafir spălate şi curăţate.

După câteva minute pe foc, petalele se strecoară şi în lichidul rămas se adaugă zeama  de lămâie.

Din verzuie, apa de trandafiri se va face roşiatică sau roz.

La 1 litru de apă de trandafiri se adaugă 2 kg de zahăr, totul depinde de cantitatea de petale de trnadafiri de care dispuneţi.

Lichidul se fierbe până scade mult, cât să aibă consistenţa siropului, gros şi dulce.

Punem in sticla și lăsăm la rece servim cu frunze de menta

 

Tort cu fructe

Acest tort e bine de preparat de ziua copilului pentru că este adorat de toată lumea. Cu toate astea, se poate prepara oricand, pentru ca le place copiilor in orice anotimp.

Ingrediente

Pentru blat

120 gr Făină integrală de grâu

4 oua

1 linguriță praf de copt

1 vanilie

2 linguri zahar

Pentru cremă:

100 Gr Budincă dietetică de vanilie

3 linguri zahar

500 ml Lapte  0,1% grăsime

Pentru decor

2 Banane

2 Mandarine

2 kiwi

400 gr smântână dietetica

3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se pun separat gălbenuşurile şi albuşurile în 2 vase adânci. Se adauga zahăr la gălbenuşuri şi se bate compoziţia cu mixerul până când devine spumoasă. Se adaugă făina integrală şi praful de copt şi se bate cu grijă compoziţia până când se încorporează şi aceste ingrediente. Se bat şi albuşurile spumă, după care, cu o lingură de lemn, se adaugă şi se amestecă în aluat. Se ia forma dreptunghiulara de tort, se unge cu foarte puţin unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se introduce în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Între timp, se pregăteşte budinca conform instrucţiunilor de pe plic, utilizând laptele degresat şi înlocuitorul de zahăr. Se taie bananele pe jumătate, iar mandarinele se desfac în felii. Kiwi se taie felii subțiri.  După ce blatul s-a copt, se scoate din cuptor şi se toarnă budinca peste, fără a îndepărta marginile formei de tort. Batem bine smântână cu zahar până devine spumoasă. Punem peste budinca

Se așază fructele deasupra. După ce tortul s-a răcit, se pune în frigider pentru o oră sau două, pentru ca ingredientele să se întărească şi pentru ca marginile blatului să poată fi îndepărtate. Se serveşte rece.

 

Bagheta cu malai

Buna dimineața , ne place foarte mult aceasta rețetă .

Ingrediente:

500-800 gr făină

putina sare

25 gr drojdie proaspătă

1ou

1 galbenus

40-60 ml ulei

lapte caldut (cât cuprinde aluatul)

5 linguri cu vârf de smantana nu foarte grasă.

3 linguri malai

Mod de preparare

Se amesteca drojdia în laptele călduț pana se dizolva se lasa circa 5 minute pentru a se activa. Se pun toate ingredientele într-un vas peste care se adaugă laptele cu drojdia și se frământă pana ce se obtine un aluat omogen și ușor elastic. Se lasa la dospit 1 ora la cald după care se pot forma painicile sub ce formă doriti: impletituri, baghetă, sau covrigei se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se presară susan sau mac după preferințe se lasa 15 minute în tava la dospit și se pun în cuptorul preincalzit. Se coace pentru 35-40 de minute .

După ce o soateti din cuptor o acoperiți cu prosop. Poftă buna.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy