• Ultimele
Retete incantatoare pentru un weekend cu savoare

Retete incantatoare pentru un weekend cu savoare

27 aprilie 2018
AL 51-LEA FEMICID DIN 2025// Când politicienii plâng pe Facebook, iar sistemul nu funcționează femeile mor nevinovate

AL 51-LEA FEMICID DIN 2025// Când politicienii plâng pe Facebook, iar sistemul nu funcționează femeile mor nevinovate

10 noiembrie 2025
MAI se ia la trântă cu EMAG, în online. Promoție la cătușe și pierdere de credibilitate

MAI se ia la trântă cu EMAG, în online. Promoție la cătușe și pierdere de credibilitate

10 noiembrie 2025
Atenționare pentru românii care tranzitează Bulgaria: amenzile rutiere trebuie plătite pe loc!

Atenționare pentru românii care tranzitează Bulgaria: amenzile rutiere trebuie plătite pe loc!

8 noiembrie 2025
Italia// Autism – Casa ororilor din Cuneo. Locul unde tinerii cu dizabilități erau umiliți și legați

Italia// Autism – Casa ororilor din Cuneo. Locul unde tinerii cu dizabilități erau umiliți și legați

8 noiembrie 2025
România muncii se ridică! Mitingul BNS din 12 noiembrie, o chemare la demnitate

România muncii se ridică! Mitingul BNS din 12 noiembrie, o chemare la demnitate

7 noiembrie 2025
Copiii pierduți ai României – ororile ascunse ale orfelinatelor anilor ’90

Copiii pierduți ai României – ororile ascunse ale orfelinatelor anilor ’90

7 noiembrie 2025
Pamflet// Când «războiul hibrid» devine spectacol şi cei de la NATO fac semne că nu au primit abonamentul

Pamflet// Când «războiul hibrid» devine spectacol şi cei de la NATO fac semne că nu au primit abonamentul

6 noiembrie 2025
Judecătoria a aprobat liberarea condiționată a Angelei Burlacu, DNA a contestat-o, iar dosarul – în care apare și numele lui Dragoș Anastasiu – nu a ajuns încă la Tribunalul Prahova

Judecătoria a aprobat liberarea condiționată a Angelei Burlacu, DNA a contestat-o, iar dosarul – în care apare și numele lui Dragoș Anastasiu – nu a ajuns încă la Tribunalul Prahova

6 noiembrie 2025
Tăcerea primarului din Ariceștii Rahtivani sau când corectitudinea intră pe „silenzio stampa” și apare lipsa de respect

Tăcerea primarului din Ariceștii Rahtivani sau când corectitudinea intră pe „silenzio stampa” și apare lipsa de respect

5 noiembrie 2025
Magia Crăciunului la Ploiești – parteneriat cu miros de afacere privată. Polițeanu și cu Nanu n-au înțeles nimic de anul trecut și par că vor să distrugă SGU Ploiești

Magia Crăciunului la Ploiești – parteneriat cu miros de afacere privată. Polițeanu și cu Nanu n-au înțeles nimic de anul trecut și par că vor să distrugă SGU Ploiești

5 noiembrie 2025
Comunicat ADOR// Se impune demisia conducerii IPJ Prahova și declanșarea unui audit intern după femicidul din Lipănești

Alianța pentru Drepturile Omului din România solicită publicarea raportului anual al primarului Mihai Polițeanu pentru primul an de mandat (1 noiembrie 2024 – 1 noiembrie 2025)

5 noiembrie 2025
TCE Ploiești între haos și ilegalitate. „Optimizarea” care taie salarii, ignoră legea și pune în pericol angajații

Primăria Ploiești recunoaște o datorie uriașă către TCE. Sindicatul avertizează: „Ne paște insolvența!”

4 noiembrie 2025
  • Despre noi
  • Parteneri
  • Publicitate
  • Contact
luni, 10 noiembrie 2025
  • Login
Fără rezultate
Vezi toate rezultatele
Intransigent
  • Acasă
  • AIR
    • Anchete
    • Interviu
    • Reportaj
  • Dezvoltare
    • Dezvoltare personala
    • Dezvoltare spirituala
  • Actualitate
  • Life
    • Adolescent
    • Culinar
    • Life&Style
    • Sanatate
  • Mapamond
    • Diaspora
    • Politica Externa
    • U E
  • MEDIA
    • Stiri
    • Administratie
    • Economic
    • Politic
    • Revista Presei
    • Social
    • Sport
    • Diverse
    • PE
  • Pamflet
  • Utile
    • Anunturi
    • Comunicate
  • Petiții
  • Acasă
  • AIR
    • Anchete
    • Interviu
    • Reportaj
  • Dezvoltare
    • Dezvoltare personala
    • Dezvoltare spirituala
  • Actualitate
  • Life
    • Adolescent
    • Culinar
    • Life&Style
    • Sanatate
  • Mapamond
    • Diaspora
    • Politica Externa
    • U E
  • MEDIA
    • Stiri
    • Administratie
    • Economic
    • Politic
    • Revista Presei
    • Social
    • Sport
    • Diverse
    • PE
  • Pamflet
  • Utile
    • Anunturi
    • Comunicate
  • Petiții
Fără rezultate
Vezi toate rezultatele
Intransigent
Fără rezultate
Vezi toate rezultatele

Retete incantatoare pentru un weekend cu savoare

Acasă Life Culinar
27 aprilie 2018
Retete incantatoare pentru un weekend cu savoare

Tort cu crema de vanilie, frișcă și ananas

Dragilor după toate sărbătorile, sigur nu mai aveți nimic dulce iată ce v-am pregătit eu azi. Un tort cu ingrediente din celoe sanatoase vine catre voi, dar nu singur. Va trebui sa il pregatiti dupa reteta de mai jos.

Ingrediente

Pentru blat

4 oua

4 linguri zahar

2 linguri ulei

4 linguri faina

1 lingurita coaja de lamaie

1 praf de copt

Pentru crema de vanilie

100 gr zahar

2 linguri amidon

350 ml lapte

100 gr unt

esenta de vanilie

1 compot de ananas

Pentru decor

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra

1 zahar vanilat

1 lingura smantana 25% grasime

Mod de preparare

Blatul- Separam ouăle. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Crema- Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit. Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul. In crema racita incorporam ananasul taiat cubulete. Frișcă Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam. Tăiem blatul in trei, insiropam primul blat , apoi punem crema de vanilie,punem peste crema al doilea blat insiropam și apoi crema, deasupra punem al treilea blat. Punem frisca și felii de ananas din compot .Dam la frigider pana se intareste crema. Pofta buna!

 

Fursecuri cu ciocolată

Extrem de fragede, fursecurile cu untură și ciocolata care merg de minune cu cafea de dimineață sunt usor de pregătit si au o savoare deliciioasă.

Ingrediente

5 linguri untură

4 linguri zahăr pudră

1 ou

½ linguriță praf de copt

1 lingurita oțet sau zeama de lămâie

200-220 Gr faina

Gem

Ciocolata

Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Amesteci într-un vas untura cu oul, iar după ce s-au omogenizat adaugi zahărul pudră. După ce s-a topit zahărul, pui praful de copt stins cu puțin oțet sau zeamă de lămâie, încorporezi făina Pui compoziția în poș sau tai capătul unei pungi și formezi fursecurile în tavă, în care ai așezat în prealabil hârte de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade Dai tava la cuptor până se rumenesc ușor fursecurile. După ce s au racit le lipim doua cate două , punând gem pe un fursec și acoperim cu alt fursec. Topim ciocolata pe baie de aburi și apoi punem fursecurile până la jumătatea lor în ciocolata apoi presărăm fulgi de ciocolata Pofta buna!

 

Salată de vlita

În unele zone binecuvântate ale naturii se mănâncă și verdeața sălbatică. Cele mai frecvente dintre acestea sunt hreanul sălbatic, vlita și alte Este foarte ușor să le găsiți, atâta timp cât le cunoaștem.

Ingrediente

Vlita ( Horta )

ulei de măsline

1 – 2 lămâi

2 lingurițe de oțet

Apa

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Curățăm vlita foarte bine, îndepărtând frunzele uscate și tăbăcite, tulpinile grosiere și gunoiul pe care îl conțin. Aruncăm orice iarbă pe care nu o știm, pentru că nu poate fi comestibilă. Puneți-le într-un castron mare de apă curată și clătiți-le. Apoi transferați-l într-un al doilea bazin curat, goliți primul și umpleți-l din nou cu apa Continuați să le spălați, plasându-le din bazin în bazin, umplând de fiecare dată cu apă proaspătă. Va dura 5 până la 6 spălări până când apa rămâne curată. În cea de-a treia apă, puneți oțetul (îndepărtează, de asemenea, grăsimea și dezinfectantul). Când sunt curățate, lăsați-le să se scurgă deoparte. Umpleți o oală mare și adâncă cu apă chiar deasupra taliei și lăsați-o să fiarbă. Odată fiarta, adăugați sare, bicarbonat de sodiu (păstrează culoarea și se înmoaie), verde și apăsați ușor cu o furculiță. Acoperim oala cu capacul și lăsați să fiarbă la foc mare pentru 25- 30 minute Amestecând in timpul fierberii Se toarnă într – o strecurătoare și se lasă să scurga bine. Serviti pe un platou , se adaugă sare, se toarnă suc de lămâie și ulei de măsline și se amestecă bine.

 

Paste cu ficăței de pui

Pastele te scot din încurcătură mereu deoarece se pregătesc repede și sunt super gustoase. Iată o idee numai bună de preparat și digerat pentru weekend.

Ingrediente

500 gr ficatei de pui

300 gr tagliatelle

2-3 rosii

2-3 catei de usturoi

2 linguri pasta de rosii

sare

piper

2-3 linguri ulei de masline

3-4 cepe verzi

Oregano Apa

Mod de preparare

Curățăm ceapa verde și usturoi și le punem sa se caleasca in ulei. Ficatei de pui se spala, se condimenteaza si se punem la prăjit în tigaie . Rosiile se taie cubulete si se adauda si ele peste ficatei impreuna cu pasta de tomate. Se lasa cateva minute. Apoi adăugăm apa și lăsăm să fiarbă bine. Spre sfârșit adaugăm sare, piper și oregano Se pune apa cu sare la fiert pentru paste Pastele, tagliatelle se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Se scot intr-o sita si se trec printr-un jet de apa in asa fel incat sa nu se raceasca. Se aseaza pastele pe o farfurie si deasupra se pun ficatei de pui si sos.

 

Terci de ovăz

Este vorba despre un preparat care se gătește rapid și simplu, având în compoziția sa fier, fibre, vitamina B și zinc. Este aportul perfect de nutrienți pentru mâncarea de dimineață a celor mici. Este bun și pentru mămicile care sunt la dieta. Aici am adăugat fresh de portocale și nesscafe la micul dejun.

Ingrediente

160 Gr de fulgi de ovăz

600 lapte de soia cu cu cacao

sare de mare

200 ml apa fierbinte

2 lingurițe zahar

1 linguriță ness

4-5 portocale

Mod de preparare

Fulgii de ovăz se pun împreună cu laptele sau apa într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă un praf de sare și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn. Când se ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai încet și se învârte constant compoziția timp de 5-6 minute, pentru a omogeniza preparatul. Dacă vă doriți un terci de ovăz cu o consistență mai lichidă, mai adăugați lapte sau apă, după preferințe. Stoarcem portocale și sucul in punem in pahar. Punem zaharul și ness in cana apoi adăugăm apa fierbinte. Pofta buna!

 

Cartofi cu anghinare

Dragilor am facut de multe ori aceasta rețetă dar am văzut că pe blog nu este scrisa.

Ingrediente

600 gr anghinare ( eu luat de la supermarket, se pot folosi și proaspete)

3-4 linguri ulei

6-8 cepe verzi

1/2 legătură marar

4-5 cartofi

2 lamai doar zeama

2 oua

Apa

Sare

Piper

Mod de preparare

Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Spălăm anghinare și le lăsăm sa se scurga. Curățăm ceapa verde, spălăm și tăiem mărunt. Spalam mărarul și tăiem mărunt. Punem ulei in cratiță și lăsăm să ningă. Adaugăm ceapa verde și mărar și lăsăm să se caleasca . Apoi adaugam cartofii și amestecam , adaugăm apoi și anghinare , apa, sare și piper și lăsăm să fiarbă bine. Punem ouăle în blender și le amestecam bine, apoi adaugam zeama de lămâie și amestecam , apoi cu polonicul luăm zeama de la cartofi și anghinare și punem peste compoziția de ou amestecam și aceasta compoziție o punem peste cartofi și anghinare. Oprim focul. Servim Pofta buna

Te rugăm să distribui și dacă îți place să dai Like acestui articol!

DistribuieTweet

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și

Bucătăria de pretutindeni si retelele ei
Culinar

Bucătăria de pretutindeni si retelele ei

16 august 2018
Retete pentru toate gusturile
Culinar

Retete pentru toate gusturile

23 iulie 2018 - Actualizat 16 august 2018
Pofta vine mancand. Retete pentru toate gusturile
Culinar

Pofta vine mancand. Retete pentru toate gusturile

7 iulie 2018
Retetele Virginiei pentru saptamana 18-24 iunie
Culinar

Retetele Virginiei pentru saptamana 18-24 iunie

17 iunie 2018
Culinar

O multime de retete pentru o saptamana bogata in gusturi si arome

3 iunie 2018 - Actualizat 4 iunie 2018
Un amalgam de retete pentru o saptamana intreaga
Culinar

Un amalgam de retete pentru o saptamana intreaga

13 mai 2018
Apel la umanitate și justiție pentru Vasilica, mama care își strigă copiii din greva foamei
Editorial

Progresismul cu rafturi goale și globalismul cu buzunare pline

27 octombrie 2025

AIR

  • Toate
  • Anchete
  • Interviu
  • Reportaj
AL 51-LEA FEMICID DIN 2025// Când politicienii plâng pe Facebook, iar sistemul nu funcționează femeile mor nevinovate
Anchete

AL 51-LEA FEMICID DIN 2025// Când politicienii plâng pe Facebook, iar sistemul nu funcționează femeile mor nevinovate

de Costin Cristescu
10 noiembrie 2025
0

O tânără de 25 de ani, mamă a trei copii, a fost ucisă cu 15 lovituri de cuțit pe o...

Copiii pierduți ai României – ororile ascunse ale orfelinatelor anilor ’90

Copiii pierduți ai României – ororile ascunse ale orfelinatelor anilor ’90

7 noiembrie 2025
Magia Crăciunului la Ploiești – parteneriat cu miros de afacere privată. Polițeanu și cu Nanu n-au înțeles nimic de anul trecut și par că vor să distrugă SGU Ploiești

Magia Crăciunului la Ploiești – parteneriat cu miros de afacere privată. Polițeanu și cu Nanu n-au înțeles nimic de anul trecut și par că vor să distrugă SGU Ploiești

5 noiembrie 2025
Garda de Mediu Prahova- peste 3.500 de controale și măsuri pentru reducerea poluării în Ploiești și alte mii în județ, în ultimii cinci ani

Garda de Mediu Prahova- peste 3.500 de controale și măsuri pentru reducerea poluării în Ploiești și alte mii în județ, în ultimii cinci ani

3 noiembrie 2025
Karina Jianu – chipul unei generații care simte, nu joacă

Karina Jianu – chipul unei generații care simte, nu joacă

2 noiembrie 2025 - Actualizat 3 noiembrie 2025
Salariile angajaților de la Filarmonica „Paul Constantinescu” nu pot fi plătite integral. Primarul recunoaște oficial că refuză să vireze suma necesară, deși legea îl obligă

Încă o minciună a primarului Mihai Polițeanu. În ședința de Consiliu Local a spus că autobuzele electrice achiziționate în parteneriat cu Ariceștii Rahtivani pot fi folosite în Ploiești, iar MDLPA îl contrazice

31 octombrie 2025

© 2023 Intransigent.ro

Bine ai revenit!

Loghează-te mai jos în cont

Ai uitat parola?

Recuperează parola

Te rugăm să introduci username sau email pentru a reseta parola

Intră
Fără rezultate
Vezi toate rezultatele
  • Acasă
  • AIR
    • Anchete
    • Interviu
    • Reportaj
  • Dezvoltare
    • Dezvoltare personala
    • Dezvoltare spirituala
  • Actualitate
  • Life
    • Adolescent
    • Culinar
    • Life&Style
    • Sanatate
  • Mapamond
    • Diaspora
    • Politica Externa
    • U E
  • MEDIA
    • Stiri
    • Administratie
    • Economic
    • Politic
    • Revista Presei
    • Social
    • Sport
    • Diverse
    • PE
  • Pamflet
  • Utile
    • Anunturi
    • Comunicate
  • Petiții

© 2023 Intransigent.ro