Tort cu crema de vanilie, frișcă și ananas
Dragilor după toate sărbătorile, sigur nu mai aveți nimic dulce iată ce v-am pregătit eu azi. Un tort cu ingrediente din celoe sanatoase vine catre voi, dar nu singur. Va trebui sa il pregatiti dupa reteta de mai jos.
Ingrediente
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita coaja de lamaie
1 praf de copt
Pentru crema de vanilie
100 gr zahar
2 linguri amidon
350 ml lapte
100 gr unt
esenta de vanilie
1 compot de ananas
Pentru decor
400 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 zahar vanilat
1 lingura smantana 25% grasime
Mod de preparare
Blatul- Separam ouăle. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Crema- Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit. Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul. In crema racita incorporam ananasul taiat cubulete. Frișcă Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam. Tăiem blatul in trei, insiropam primul blat , apoi punem crema de vanilie,punem peste crema al doilea blat insiropam și apoi crema, deasupra punem al treilea blat. Punem frisca și felii de ananas din compot .Dam la frigider pana se intareste crema. Pofta buna!
Fursecuri cu ciocolată
Extrem de fragede, fursecurile cu untură și ciocolata care merg de minune cu cafea de dimineață sunt usor de pregătit si au o savoare deliciioasă.
Ingrediente
5 linguri untură
4 linguri zahăr pudră
1 ou
½ linguriță praf de copt
1 lingurita oțet sau zeama de lămâie
200-220 Gr faina
Gem
Ciocolata
Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Amesteci într-un vas untura cu oul, iar după ce s-au omogenizat adaugi zahărul pudră. După ce s-a topit zahărul, pui praful de copt stins cu puțin oțet sau zeamă de lămâie, încorporezi făina Pui compoziția în poș sau tai capătul unei pungi și formezi fursecurile în tavă, în care ai așezat în prealabil hârte de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade Dai tava la cuptor până se rumenesc ușor fursecurile. După ce s au racit le lipim doua cate două , punând gem pe un fursec și acoperim cu alt fursec. Topim ciocolata pe baie de aburi și apoi punem fursecurile până la jumătatea lor în ciocolata apoi presărăm fulgi de ciocolata Pofta buna!
Salată de vlita
În unele zone binecuvântate ale naturii se mănâncă și verdeața sălbatică. Cele mai frecvente dintre acestea sunt hreanul sălbatic, vlita și alte Este foarte ușor să le găsiți, atâta timp cât le cunoaștem.
Ingrediente
Vlita ( Horta )
ulei de măsline
1 – 2 lămâi
2 lingurițe de oțet
Apa
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Curățăm vlita foarte bine, îndepărtând frunzele uscate și tăbăcite, tulpinile grosiere și gunoiul pe care îl conțin. Aruncăm orice iarbă pe care nu o știm, pentru că nu poate fi comestibilă. Puneți-le într-un castron mare de apă curată și clătiți-le. Apoi transferați-l într-un al doilea bazin curat, goliți primul și umpleți-l din nou cu apa Continuați să le spălați, plasându-le din bazin în bazin, umplând de fiecare dată cu apă proaspătă. Va dura 5 până la 6 spălări până când apa rămâne curată. În cea de-a treia apă, puneți oțetul (îndepărtează, de asemenea, grăsimea și dezinfectantul). Când sunt curățate, lăsați-le să se scurgă deoparte. Umpleți o oală mare și adâncă cu apă chiar deasupra taliei și lăsați-o să fiarbă. Odată fiarta, adăugați sare, bicarbonat de sodiu (păstrează culoarea și se înmoaie), verde și apăsați ușor cu o furculiță. Acoperim oala cu capacul și lăsați să fiarbă la foc mare pentru 25- 30 minute Amestecând in timpul fierberii Se toarnă într – o strecurătoare și se lasă să scurga bine. Serviti pe un platou , se adaugă sare, se toarnă suc de lămâie și ulei de măsline și se amestecă bine.
Paste cu ficăței de pui
Pastele te scot din încurcătură mereu deoarece se pregătesc repede și sunt super gustoase. Iată o idee numai bună de preparat și digerat pentru weekend.
Ingrediente
500 gr ficatei de pui
300 gr tagliatelle
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
2 linguri pasta de rosii
sare
piper
2-3 linguri ulei de masline
3-4 cepe verzi
Oregano Apa
Mod de preparare
Curățăm ceapa verde și usturoi și le punem sa se caleasca in ulei. Ficatei de pui se spala, se condimenteaza si se punem la prăjit în tigaie . Rosiile se taie cubulete si se adauda si ele peste ficatei impreuna cu pasta de tomate. Se lasa cateva minute. Apoi adăugăm apa și lăsăm să fiarbă bine. Spre sfârșit adaugăm sare, piper și oregano Se pune apa cu sare la fiert pentru paste Pastele, tagliatelle se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Se scot intr-o sita si se trec printr-un jet de apa in asa fel incat sa nu se raceasca. Se aseaza pastele pe o farfurie si deasupra se pun ficatei de pui si sos.
Terci de ovăz
Este vorba despre un preparat care se gătește rapid și simplu, având în compoziția sa fier, fibre, vitamina B și zinc. Este aportul perfect de nutrienți pentru mâncarea de dimineață a celor mici. Este bun și pentru mămicile care sunt la dieta. Aici am adăugat fresh de portocale și nesscafe la micul dejun.
Ingrediente
160 Gr de fulgi de ovăz
600 lapte de soia cu cu cacao
sare de mare
200 ml apa fierbinte
2 lingurițe zahar
1 linguriță ness
4-5 portocale
Mod de preparare
Fulgii de ovăz se pun împreună cu laptele sau apa într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă un praf de sare și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn. Când se ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai încet și se învârte constant compoziția timp de 5-6 minute, pentru a omogeniza preparatul. Dacă vă doriți un terci de ovăz cu o consistență mai lichidă, mai adăugați lapte sau apă, după preferințe. Stoarcem portocale și sucul in punem in pahar. Punem zaharul și ness in cana apoi adăugăm apa fierbinte. Pofta buna!
Cartofi cu anghinare
Dragilor am facut de multe ori aceasta rețetă dar am văzut că pe blog nu este scrisa.
Ingrediente
600 gr anghinare ( eu luat de la supermarket, se pot folosi și proaspete)
3-4 linguri ulei
6-8 cepe verzi
1/2 legătură marar
4-5 cartofi
2 lamai doar zeama
2 oua
Apa
Sare
Piper
Mod de preparare
Curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Spălăm anghinare și le lăsăm sa se scurga. Curățăm ceapa verde, spălăm și tăiem mărunt. Spalam mărarul și tăiem mărunt. Punem ulei in cratiță și lăsăm să ningă. Adaugăm ceapa verde și mărar și lăsăm să se caleasca . Apoi adaugam cartofii și amestecam , adaugăm apoi și anghinare , apa, sare și piper și lăsăm să fiarbă bine. Punem ouăle în blender și le amestecam bine, apoi adaugam zeama de lămâie și amestecam , apoi cu polonicul luăm zeama de la cartofi și anghinare și punem peste compoziția de ou amestecam și aceasta compoziție o punem peste cartofi și anghinare. Oprim focul. Servim Pofta buna