Aveti copiii in preajma si vreti sa le dati ceva dulce? Atunci va invit sa va puneti sortul si sa apucati de treaba, ar micutii vor fi incanati de ceea ce le veti aseza in farfurie.
Ingrediente
660 gr făină albă de grâu
3 linguri ulei de floarea soarelui
400 Gr iaurt
1 linguriță sare iodată
2 linguri zahăr tos
2 lingurițe drojdie uscată
1 ou
Susan
Mod de preparare
În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute. După ce aluatul este framantat, il scoateti din cuvă și-l lăsati la dospit cca 30 de minute. Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rotunjesc în mâini, atît cât să se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe. Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pergament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună!
Credeti ca prietenii dvs. ar fi interesati? Distribuiti acest articol pentru ei!