Take a fresh look at your lifestyle.

O reteta de pasca, pe care o pregatesti repede

Fără făină, fără grăsime în exces! Încearcă această reţetă de pască fără aluat cu urda  şi stafide – îţi garantăm că musafirii tai vor fi daţi pe spate!

În plus, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Pasca fără aluat cu urda și gris  este un desert minunat pentru masa de Paşte, dar poate fi pregtită cu orice ocazie, pentru că este un desert uşor şi răcoritor, numai bun pentru începutul sezonului cald.

Ingrediente

600 gr urda

3 ouă

150 gr zahăr

coaja rasă de la o jumătate de lămâie

coaja rasă de la o jumătate de portocală

1 vârf de cuţit de sare

200 gr stafide înmuiate în prealabil în 200 ml wisky

3 vanilii

200 ml smântână lichida

130 Gr gris

Unt pentru tava și pesmet

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.

Apoi ne ocupăm de pască:

amestecăm bine urda  cu zahărul, adăugăm ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, smântână şi  grisul şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.

Se unge apoi tava  cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză cu orez.

Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.

Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.( Daca doriți, noua ne place fara )


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy