Pizza de post
Pentru săptămâna Patimilor o pizza de post este cea mai buna idee. Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente “de dulce”! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.
Ingrediente:
Pentru blat:
300 gr făină
3 linguri ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
100 ml apa călduță
Pentru dressing:
Sos pentru pizza ardei roșii brânză tofu
Cașcaval de post oregano
Mod de preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru bota și framantam puțin lăsăm 30 minute sa crească . Intindem aluatul punem sosul pentru pizza , oregano, ardei și roșii tăiate mărunt , cașcaval de post. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem pizza pentru 30 de minute. Scoatem din cuptor și lăsăm 10 minute și apoi taiem. Pofta buna!
Cornulete Pascale specifice in Grecia
Tin neaparat sa va dau si aceasta reteta, venit din tara mea de origine. Este greceasca, dar o poate face oricine Cornulete Pascale specifice in Grecia Eu fac portie tripla si va dau ingredientele necesare, din aceasta compozitiei ies 250-300 de cornulete
Ingrediente:
500 gr. Fitini/margarina
21 oua
4 amoniac
8 vanilii
3 kg faina alba
1 kg farin up( care creste singura
Un pahar de lapte
1 si 1/2 kg zahar
Mod de preparare:
Topim fitini si lasam sa se raceasca un pic Batem oualele cu zaharul in mixer bine, adaugam fitini topit si batem bine. Punem intr-un lighean mai mare sa putem framanta faina peste punem compozitia de ou zahar si fitini. intr un ibric incalzim laptele si adaugam amoniacul amestecam bine si adaugam in lighean. Incepem sa framantam bine pana nu se mai lipeste de degete. Coacem la 200 ° 25 minute. Va trebuie rabdare, dar la final va va fi rasplatita.
Virginia Papadopolou