Take a fresh look at your lifestyle.

Inca suntem in post si va oferim doua retete delicioase

Pizza de post

Pentru săptămâna Patimilor o pizza de post este cea mai buna idee. Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente “de dulce”! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.

Ingrediente:

Pentru blat:

300 gr făină

3 linguri ulei de măsline

1 lingură zahăr

1 plic drojdie uscată

1 praf de sare

100 ml apa călduță

Pentru dressing:

Sos pentru pizza ardei roșii brânză tofu

Cașcaval de post oregano

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele pentru bota și framantam puțin lăsăm 30 minute sa crească . Intindem aluatul punem sosul pentru pizza , oregano, ardei și roșii tăiate mărunt , cașcaval de post. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem pizza pentru 30 de minute. Scoatem din cuptor și lăsăm 10 minute și apoi taiem. Pofta buna!

 

Cornulete Pascale specifice in Grecia

Tin neaparat sa va dau si aceasta reteta, venit din tara mea de origine. Este greceasca, dar o poate face oricine Cornulete Pascale specifice in Grecia Eu fac portie tripla si va dau ingredientele necesare, din aceasta compozitiei ies 250-300 de cornulete

Ingrediente:

500 gr. Fitini/margarina

21 oua

4 amoniac

8 vanilii

3 kg faina alba

1 kg farin up( care creste singura

Un pahar de lapte

1 si 1/2 kg zahar

Mod de preparare:

Topim fitini si lasam sa se raceasca un pic Batem oualele cu zaharul in mixer bine, adaugam fitini topit si batem bine. Punem intr-un lighean mai mare sa putem framanta faina peste punem compozitia de ou zahar si fitini. intr un ibric incalzim laptele si adaugam amoniacul amestecam bine si adaugam in lighean. Incepem sa framantam bine pana nu se mai lipeste de degete. Coacem la 200 ° 25 minute. Va trebuie rabdare, dar la final va va fi rasplatita.

Virginia Papadopolou


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy