Take a fresh look at your lifestyle.

Cinci rețete delicioase dintr-un foc, pentru o masă bogată

Tagliatelle cu urdă

Vrei ceva ușor de preparat pentru cina ? Iată o idee Tagliatelle cu urda.

Ingrediente

200g paste de tip tagliatelle ( puteti folosi si spaghete)

2 linguri unt

200 Gr urda

sare

piper

1 l apa

Mod de preparare

Punem apa la fiert pentru paste. Adaugăm 1 lingura de unt și sare in apa, iar după ce clocotește punem pastele. Le lăsăm să fiarbă 8-10 minute. După ce sunt fierte le trecem sub jet de apa rece. Punem untul rămas în tigaie și apoi adaugam pastele și amestecati bine. Servim cu urda rasa. Pofta buna!

 

Fudulii cu cartofi prajiti

Dragii mei aceasta rețetă o fac foarte rar, deoarece nu găsesc fudulii mereu. Acum mi-a adus măcelarul pentru că l-am văzut cînd a adus tăurașii.

Ingrediente

3 fudulii de tauras

50 ml otet

150 ml apa

100 ml vin alb

sare

piper

cimbru

5 catei de usturoi

Cartofi prăjiți

Cascaval

Mod de preparare

Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase. Am adaugat felii de usturoi si am stins cu inca 50 ml. vin alb. Am mai lasat la foc mic inca 5 minte, apoi le-am scos si le-am servit calde, cu cartofi prăjiți și cascaval Pofta buna!

 

Franzelă cu ingrediente

Aveți o franzela rămasă de ieri nu o aruncați iată cum o puteți face noua Franzela umpluta

Ingrediente

franzelă

12 felii cașcaval

12 felii mușchiuleț afumat

6 buc ciuperci champignon

ulei de măsline

Pătrunjel

Mod de preparare

Franzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se presara sare și se dă la copt într-o tavă termorezistentă la cuptor preincalzit la 150 și se coace pentru 30 de minute. După ce am scos tava din cuptor am presărat pătrunjel tăiat mărunt. Simplu, sățios și gustos! Pofta buna!

 

Plăcintă cu brânză dulce de casă

Ingredientul secret care o face gustoasa sunt stafidele. Dacă îţi plac prăjiturile cu brânză, trebuie să încerci şi această plăcintă delicioasă cu brânză dulce, nuca , lămâie şi stafide. E foarte bună şi se face uşor! Iată reţeta:

Ingrediente

Pentru aluat:

300 gr făină

120 gr margarina

1 lingura zahar

2 linguri smântâna

Pentru uns:

2 linguri smântâna

Pentru umplutura:

500 gr brânza de vaci

2 linguri smântâna

150 gr stafide aurii

1 plic zahar vanilinat

3 oua coaja rasa si zeama de la o lămâie

300 gr nuca

Pentru tava:

1 lingurita margarina

1 lingura faina

Mod de pregatire

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întinde o foaie mare pe care o lasam 20 minute sa se usuce. Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat , coaja si zeama de lămâie.Se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Se toarna umplutura peste foaia si se întinde pe toată foaia. Rulam foaia si o întoarcem sa fie rotunda, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Trucul din aceasta reteta este sa pui stafide in loc de zahar. Micsorand susbstantial cantitatea de zahar si inlocuind cu stafide vei obtine o placinta, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa

 

Cozonac simplu și pufos

Nu ai nimic dulce sau vrei un cozonac ușor de facut. Iată rețeta mea pentru a rezolva aceasta dilema, repede si eficient.

Ingrediente:

1 kg făină 000

6 ouă

200 Gr zahăr

100 g unt cu 80% grăsime

5 linguri de ulei

200 ml lapte

coajă de portocală

o esență de rom

1 pliculeț drojdie uscată sau 40 gr drojdie proaspătă

Mod de preparare

Separam ouăle. Cernem făina. În mijlocul făinii facem o adâncitură. Amestecăm drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri de zahăr și turnăm amestecul în adâncitura din făină. După 5-10 minute se adaugă gălbenușurile, zahărul , coaja rasă de portocală și esența de rom, uleiul și untul topit. Aveți grijă ca untul topit să nu fie fierbinte, trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă toate ingredientele. Se amestecă, nu se frământă. Dacă aluatul mai cere lichid puteți să mai adăugați apă călduță sau lapte (aproximativ 200-300 ml). Acoperiți vasul cu aluat cu prosoape sau cu folie alimentară și lăsați-l la cald pentru o oră. Apoi, ungeți mâinile cu ulei și împărțiți aluatul în patru părți. Împletim două părți și punem in tava apoi impletim și celelalte două părți și punem in tava. Veți obține doi cozonaci perfecți – cozonaci fără frământare. Îi mai lăsați să crească o oră în tăvi, îi ungeți cu gălbenuș de ou bătut și apoi îi dați la cuptor la foc mediu pentru 30-40 de minute în funcție de cuptor.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy