Vrei ceva ușor de preparat pentru cina ? Iată o idee Tagliatelle cu urda.
Ingrediente
200g paste de tip tagliatelle ( puteti folosi si spaghete)
2 linguri unt
200 Gr urda
sare
piper
1 l apa
Mod de preparare
Punem apa la fiert pentru paste. Adaugăm 1 lingura de unt și sare in apa, iar după ce clocotește punem pastele. Le lăsăm să fiarbă 8-10 minute. După ce sunt fierte le trecem sub jet de apa rece. Punem untul rămas în tigaie și apoi adaugam pastele și amestecati bine. Servim cu urda rasa. Pofta buna!
Dragii mei aceasta rețetă o fac foarte rar, deoarece nu găsesc fudulii mereu. Acum mi-a adus măcelarul pentru că l-am văzut cînd a adus tăurașii.
Ingrediente
3 fudulii de tauras
50 ml otet
150 ml apa
100 ml vin alb
sare
piper
cimbru
5 catei de usturoi
Cartofi prăjiți
Cascaval
Mod de preparare
Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am condimentat, apoi le-am pus la prajit in putin ulei + 50 ml vin alb, pana au devenit rumene si frumoase. Am adaugat felii de usturoi si am stins cu inca 50 ml. vin alb. Am mai lasat la foc mic inca 5 minte, apoi le-am scos si le-am servit calde, cu cartofi prăjiți și cascaval Pofta buna!
Aveți o franzela rămasă de ieri nu o aruncați iată cum o puteți face noua Franzela umpluta
Ingrediente
franzelă
12 felii cașcaval
12 felii mușchiuleț afumat
6 buc ciuperci champignon
ulei de măsline
Pătrunjel
Mod de preparare
Franzela se feliază, apoi se stropește cu ulei de măsline. Feliile de cașcaval, șuncă și ciuperci se așează alternativ între feliile de pâine. După ce s-a umplut franzela, se presara sare și se dă la copt într-o tavă termorezistentă la cuptor preincalzit la 150 și se coace pentru 30 de minute. După ce am scos tava din cuptor am presărat pătrunjel tăiat mărunt. Simplu, sățios și gustos! Pofta buna!
Plăcintă cu brânză dulce de casă
Ingredientul secret care o face gustoasa sunt stafidele. Dacă îţi plac prăjiturile cu brânză, trebuie să încerci şi această plăcintă delicioasă cu brânză dulce, nuca , lămâie şi stafide. E foarte bună şi se face uşor! Iată reţeta:
Ingrediente
Pentru aluat:
300 gr făină
120 gr margarina
1 lingura zahar
2 linguri smântâna
Pentru uns:
2 linguri smântâna
Pentru umplutura:
500 gr brânza de vaci
2 linguri smântâna
150 gr stafide aurii
1 plic zahar vanilinat
3 oua coaja rasa si zeama de la o lămâie
300 gr nuca
Pentru tava:
1 lingurita margarina
1 lingura faina
Mod de pregatire
Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întinde o foaie mare pe care o lasam 20 minute sa se usuce. Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat , coaja si zeama de lămâie.Se adauga albusurile batute spuma si stafidele. Se toarna umplutura peste foaia si se întinde pe toată foaia. Rulam foaia si o întoarcem sa fie rotunda, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Trucul din aceasta reteta este sa pui stafide in loc de zahar. Micsorand susbstantial cantitatea de zahar si inlocuind cu stafide vei obtine o placinta, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa
Nu ai nimic dulce sau vrei un cozonac ușor de facut. Iată rețeta mea pentru a rezolva aceasta dilema, repede si eficient.
Ingrediente:
1 kg făină 000
6 ouă
200 Gr zahăr
100 g unt cu 80% grăsime
5 linguri de ulei
200 ml lapte
coajă de portocală
o esență de rom
1 pliculeț drojdie uscată sau 40 gr drojdie proaspătă
Mod de preparare
Separam ouăle. Cernem făina. În mijlocul făinii facem o adâncitură. Amestecăm drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri de zahăr și turnăm amestecul în adâncitura din făină. După 5-10 minute se adaugă gălbenușurile, zahărul , coaja rasă de portocală și esența de rom, uleiul și untul topit. Aveți grijă ca untul topit să nu fie fierbinte, trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă toate ingredientele. Se amestecă, nu se frământă. Dacă aluatul mai cere lichid puteți să mai adăugați apă călduță sau lapte (aproximativ 200-300 ml). Acoperiți vasul cu aluat cu prosoape sau cu folie alimentară și lăsați-l la cald pentru o oră. Apoi, ungeți mâinile cu ulei și împărțiți aluatul în patru părți. Împletim două părți și punem in tava apoi impletim și celelalte două părți și punem in tava. Veți obține doi cozonaci perfecți – cozonaci fără frământare. Îi mai lăsați să crească o oră în tăvi, îi ungeți cu gălbenuș de ou bătut și apoi îi dați la cuptor la foc mediu pentru 30-40 de minute în funcție de cuptor.