Take a fresh look at your lifestyle.

Urmeaza Deontologia, peron pe partea stanga. Dragos Patraru, Bogdan Stoica si Enache, precum si ziarul Prahova nu scot un “sunet” despre majorarea taxelor cu 16%, abuziv am spune

Scriu aceste randuri in ciuda celor care din dorinta de a indeplini o sarcina de serviciu, de a se pune bine cu seful sau a nu leza interesul grupului din care fac parte, uita sa practice jurnalismul sau, pur si simplu, sa fie oameni. Meseria asta pe care o facem de mai bine de 12 ani, pentru destui dintre cei la care voi face referire, nu presupune decat slugarnicie, pupincurism, inavutire cu orice pret, parti-pris-uri facute doar pentru burtile, mai mici sau mai mari pe care acestia  le dobandesc. Imi permit sa spun aceste lucruri pentru ca traiesc in lumea asta de atata amar de vreme si am vazut si vad in continuare destule. E ora cinci dimineata si n-am liniste, scriu aceste randuri pentru ca nu ma pot impaca cu gandul ca ceea ce vad este real si cei din jur nu fac diferenta intre normal si anormal.
Ceea ce scriu, in general, nu se adreseaza acelor cretini care se constituie in gasti si reactioneaza cand un fir de par din acel cur pe care el il pupa zilnic a fost deranjat, pentru ca a venit un curent dinspre mine. Se adreseaza acelor oameni care au o farama de demnitate si isi permit sa spere ca incet, dar sigur, vom putea aduce acea normalitate in viata noastra. Ca serviciile vor monitoriza raufacatorii si nu oamenii de buna credinta care, oricat de bombastic ar suna, sunt patrioti si vor binele comun, nu interesul propriu. Ma deranjeaza sa vad cum anumite persoane ajung in jurul meu si se chinuie sa ma traga de limba in legatura cu o problema sau alta, dar mai ales despre viata mea anosta, incercand sa imi gaseasca un punct slab pentru a-l putea exploata si a ma ingenunchia. Sfatul meu pentru mascaricii astia este sa nu se oboseasca pentru ca nu am vicii ca ei  si intentia mea, oricat de tampiti ar fi, este ca si lor sa le fie bine prin ceea ce incerc sa construiesc. Lor si copiilor lor, pentru ca eu nu am copii, nu am familie, desi mi-as fi dorit sa am pentru ce sa trag. Asa ca incerc sa le fie alor vostri bine, idiotilor!
Gata, ca n-are rost s-o lungesc. Am spus aceste lucruri care ar trebui sa apara in mintea celor la care am facut referire, de fiecare data cand le vine in gand sa citeasca ceva scris de mine.
Problema la care vreau sa fac referire este pur deontologica si, chiar daca pare un atac la unii dintre colegii de presa, cei care se simt cu musca pe caciula s-o prinda, s-o bage in gura si s-o inghita.
In 3 ianuarie scriam despre modul lipsit de transparenta al primarului Iulian Badescu, prin care a decis, cu de la sine putere, incalcand HG 1309/2012, precum si pe cele prevazute in Legea 215/2001, actualizata, art. 63, cu privire la atributiile primarului.
Pentru a ma face bine inteles, trebuie sa stiti ca, in conformitate cu HG 1309/2012 art. 1, alin 2): „Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale completează, modifică şi/sau abrogă, după caz, hotărârile adoptate cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013, până la data de 31 decembrie 2012, pentru a asigura corelarea cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele ale prezentei hotărâri”…
Ceea ce presupune ca onor Consiliul Local Ploiesti trebuia ca, pana pe 31 decembrie 2012, sa se intruneasca in sedinta extraordinara si sa modifice actul normativ existent care face referire la mentinerea nivelului taxelor si impozitelor din 2012 si in 2013. Este vorba de HCL 285/ 13.08.2012. Aceasta hotarare trebuia modificata pana pe 31 decembrie pentru ca Simona Dolniceanu, directorul Serviciului Public de Finante Locale „din respect pentru cetateni”, pe data de 3 ianuarie, sa isi poata permita sa modifice softul pentru a incasa taxele majorate cu 16%.
In urma discutiei telefonice pe care am avut-o ieri, Dolniceanu s-a erijat in simplu exectant, pasand responsabilitatea primarului care, pana pe 14 ianuarie, este in concediu. Explicatia doamnei director Dolniceanu a fost ca exista o hotarare de Guvern pe care, daca ar fi citit-o, am fi putut aceeasi limba si ne-am fi inteles cand ii spuneam ca a modificat softul in mod abuziv, in timp ce domnia sa o ardea cu „ respectul fata de cetateni”, potrivit limbajului de lemn al partidului iubit!
In aceste conditii, cel mai in masura sa ia suturile in cur este viceprimarul Iulian Teodorescu, avocat de meserie, care n-a sesizat abuzul facut de el, in mod direct, daca a dispus aceasta masura de majorare cu 16%. Spunem ca Teodorescu este vinovat pentru ca, asa cum subliniam, Badescu este vin concediu pana pe 14 ianuarie si nu putea sa emita o dispozitie. De altfel, totul este facut pe genunchi, pentru ca nu exista nicio dispozitie a primarului sau viceprimarului  pentru o astfel de masura si, cu atat mai putin, o Hotarare de Consiliu Local, care sa permita acest abuz pentru care organele abilitate ar trebui sa se sesizeze.
Ca sa intelegeti ce am vrut sa spun in introducere va spun ca am cautat in presa locala, a astora care se bat cu caramida in piept ca sunt foarte cititi, ca sa vad cine a scris despre mizeria asta a lui Badescu si Teodorescu.
Am inceput, din respectul cuvenit deontologilor nemului local, cu Dragos Patraru, Bogdan Stoica alias Fido sau Figo, ziarul Prahova. Phon( ziarul Bogdan Enache, nasul lui Iulian Badescu) Nicio vorba suflata de toti acestia despre un lucru pe cat de grav pe atat de elementar de stiut pentru un jurnalist. Inca o data, daca mai era nevoie, iese in evidenta grupul de interese din care fac parte cei mentionati si modul “deontologic” in care domniile lor aleg sa informeze populatia. Patraru, spre exemplu, in urma cu cateva luni, revoltat ca viceprimarul Raul Petrescu a solicitat vreo suta de invitatii la Petrolul, ii facea plangere penala acestuia la DNA.
Acum, cand lucrurile sunt atat de grave cu aceasta administratie de unde el suge( ce anume, el stie mai bine) …tace malc, nu zice nimic la trustul si ziarul pe care il conduce. II propun lui Patraru asta, cel mai onest si iubit dintre pamanteni, sa stea la rand la o ghereta RATP si sa ii faca dosar penal primului om care ia mai mult de 5 bilete, ca poate o da in bisnita si serviciile nu l-au anuntat. Iar masonii tac si ei, pentru ca omul cu  cinci bilete este ruda soferului primarului din Pacureti, var cu contabilul din Carbunesti, si unchi al lui Adrian Nastase, cel care i-o tragea matusei Tamara…Hai sictir… deontologie si onestitate!

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy