Take a fresh look at your lifestyle.

Tupeu de secretara…ca pentru Hale, dar mai mult pentru piete

Exista unii angajati la stat care, desi au o functie insignifianta, se cred Dumnezei pe pamant. Un psihanalist ar spune ca aceasta atitudine, sa spunem elegant, nonconformista, ca sa nu spunem nesimtita, le vine din habitatul in care se dezvolta, in afara serviciului. Oamenii astia nu sunt in stare sa inteleaga ca in societate, la servici, te comporti cu eleganta, conform fisei postului, chiar daca in fata ta se afla o persoana pe care nu poti sa o inghiti. Daca acasa cei care se presupune ca te iubesc, pana nu baga divort de tine, iti permit sa ai tupeu, in societate, cei din jur nu dau doi bani pe tine daca nu ai nimic de spus, ci doar iti place sa te auzi vorbind.
O astfel de persoana este sercretara directorului de la “Hale si Piete”, o doamna pe numele ei HogeaC. Doamna Claudia, angajata nu cu mult timp in urma de directorul Ilie, tot pe filiera PNL din care a venit si el, este un monument de ignoranta si aroganta din plin nejustificate . Astazi, ducandu-ma sa port o discutie cu domnul Emanuel Ilie, pe un subiect legat de modul in care intelege domnia sa sa disponibilizeze oamenii, adica unul umilitor, am dat peste aceasta cucoana care se contrazicea in tot ce zicea, cu siguranta, doar din dorinta de a-si satisface ego-ul mult prea pronuntat pe sub tricoul negru pe care il purta.
Totul a pornit de la o banala intrebare: Este aici domnul director pentru ca as dori sa ii iau cateva puncte de vedere legate de un subiect?
Raspunsul a fost ca trebuie sa ma inscriu in audienta. M-am conformat si am telefonat domnului director discutand de fata cu doamna HogeaC despre posibilitatea de a discuta pe marginea subiectului pe care il avem in lucru si despre care va vom relata in curand. Am inchis telefonul si a pornit avalansa de tupeu care m-a facut sa ma intreb, in sinea mea, bineinteles, daca in fata mea este un ministru sau doar o secretara. Paradoxal, stateam de vorba cu femeia despre care scrisesem ca are un salariu de 1.408 lei brut. Este exact aceeasi femeie la care in toamna, cand am depus o cerere conform Legii 544/2001, m-am recomandat si cine sunt si de unde sunt. Acum, bazandu-ma pe memoria de elefant a doamnei HogeaC, am omis sa fac acest lucru. Lecitina ar fi recomandarea noastra, desi acum sigur nu mai e nevoie.
Trebuie sa recunosc ca a pornit o discutie amuzanta pentru mine, desi eram nevoit sa ascult niste imbecilitati si, mai mult, sa le dau si raspuns. De exemplu, doamna HogeaC mi-a reprosat ca de ce mi-am permis sa ii public salariul, pentru ca poate sotul ei nu stie ce salariu are. Mie mi se pare o mare tampenie acest rationament, din doua motive. Unul ar fi ca numai casnicie nu e aia cand sotii isi ascund veniturile unul de celalalt, iar al doilea ca domnia sa nu e cel mai bun exemplu, pentru ca, din cate ne-am informat, doamna HogeaC este divortata. Uite asa m-a amenintat madam ca ma da in judecata. Nimic nou, nu e nici prima nici ultima persoana care gandeste cu gura.
Din pacate pentru domnia sa cand am intrebat-o de Legea 544/2001, cu privire la informatiile publice, care imi permite sa solicit salariile angajatilor la o unitate de stat, care foloseste bani publici, domnia sa a spus ca n-o interseaza. Ce poti sa ii spui unei astfel de persoane care, in afara de tupeu, beneficiaza de multa, exagerat de multa ingnoranta?
Eventual poti sa ii spui ca ar fi bine sa fie prima la program si sa nu mai intarzie, pentru ca lucreaza la stat, iar casierele incasatoare nu sunt obligate sa ii tina locul pe rand, pana catadicseste madam HogeaC sa isi miste tupeul pe scaunul de servici. Mai ales pe bani frumosi, la care altii doar viseaza desi muncesc cu adevarat. Domnule Emanuel Ilie, ati facut o greseala cand ati adus-o, pe spatele dumneavoastra, pe aceasta doamna Hogea Claudia. Nu va onoreaza cu nimic. Dimpotriva, va face rau. Dar poate ca nu va permiteti sa suflati in fata dumneaei daca are acest tupeu.
N-as vrea sa inchei inainte de a va mai povesti o dovada de aroganta a secretarei( post de munca onorabil, de altfel). A avut  doamna HogeaC o tentativa sa ma jigenasca direct pentru ca indirect nu i-a iesit pasenta.
Imi spune ca a vorbit domnia sa cu cineva care i-a spus ca pe site-ul incomodph.ro nu intra decat o suta de persoane si una dintre ele anuntat-o ca si numele ei a fost pomenit. Ea nu se uita, dom’le, dar a citit pentru ca i-a spus si dumneaei cineva. Ca sa vezi cine era a o suta una persoana?!
Banuiesc ca o astfel de propozitie a avut menirea, in mintea doamnei HogeaC, sa imi distruga increderea in mine, sa ma raneasca in adancul secret al fiintei mele unde m-a rascolit fara sa-si dea seama. Oare m-a jignit sau si-a aratat doar limitele? Inclin spre a doua varianta!
Propun sa i se mareasca salariul pentru inteligenta, debit verbal, ignoranta si, bineinteles, aroganta.
Adica sa aiba de maine incolo suma de 1.409 si o luna de cantonament pentru pregatire la Legea 544/2001. Poate intelege ceva…
Vedeti dumneavoastra doamna HogeaC, toata lumea poate sa fie aroganta, dar trebuie sa aiba si de ce. Motivul dumneavoastra care ar fi?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy