Take a fresh look at your lifestyle.

Tupeu de capitala. Mediafax vrea sa ma dea in judecata dupa ce a preluat articolul despre “Azilul Groazei”, fara sa citeze sursa

Ma minunez pe zi ce trece cand vine vorba despre tupeul jurnalistilor sau al institutiilor media. De la sintagma “citeaza sursa” pe care o spun de cateva zile si intra pe una dintre urechile “deontologilor” si iese pe cealalta, s-a sarit calul. Acum cateva minute am fost anuntat ca Mediafax vrea sa ma dea in judecata. Tocmai Mediafax care traieste din preluarea de stiri din presa locala si, de cele mai multe ori, si le asuma nejustificat. Ca mine sunt sute de jurnalisti in tara asta care iubesc aceasta meserie si vor sa o exercite cat mai correct. Munca lor nu este vazuta, iar fluxuri de stiri ca Mediafax ies in fata si fac bani pe carca noastra. Nu spun aici ca asta fac toata ziua, dar corespondentii din teritoriu se inspira de la colegii lor si dau stirile ca fiind ale lor.

Imi doresc acest razboi si acest proces pentru ca poate fi un precedent de care au nevoie oameni ca mine, ale caror actiuni sunt marginalizate, dar mai ales insusite. Pot demonstra oricand ca de la mine a pornit acest caz, ca nu am bulversat ancheta politiei ci am asteptat sa se faca perchezitiile despre care am stiut cu trei zile inainte. Vreau sa demonstrez aceste lucruri pentru ca sunt scarbit de acesti jurnalisti de capitala care fraternizeaza, desi stiu foarte bine ce practici au pentru a-si sustine activitatea. Daca e nevoiie initiez si o petitie pentru jurnalistii din presa locala care simt aceleasi frustrari ca mine si ii chem in instanta alaturi de mine.

Cine sunteti voi… Mediafax sa preluati munca altora si sa v-o insusiti? Si o stire daca ati luat-o de la altcineva si nu ati citat sursa si tot se cheama furt intelectual, iar aceste lucruri trebuie sa se schimbe. Tupeul si nesimtirea astora care se considera mari, nu ma impresioneaza cu nimic. Cer un drept al meu, al omului care munceste onest si respecta regulile jocului.

Astept cu nerabdare sa fiu dat in judecata pentru ca lucrurile trebuie sa se schimbe si toata lumea sa inteleaga ca astfel de practici sunt incorecte si trebuie stopate. Totul a pornit de la Oana Stoica…care, daca ar fi citat sursa, marile ziariste de la Mediafax ar fi fost obligate moral, daca nu deontologic, sa citeze la randul lor.

Marturie a exclusivitatii sta chiar scrisoarea de multumire primita de Incomodph.ro din partea comisarului sef Viorel Dosaru( Vezi AICI si AICI). O voi depune in instanta si ma gandesc serios daca nu voi intia eu un astfel de proces. E revoltatoare nesimitirea celor gen Mediafax, RTV s.a.m.d.,  care cred ca pot face orice, pentru ca au puterea si notorietatea. E clar ca Mediafax face lucrurile dupa ureche si nu se intereseaza cine a dat o stire sau alta, pentru ca nu se doreste citarea sursei, ci cat mai multa informatie chiar cu riscul de a prelua de la altii. Este revoltator sa vezi ca satisfactia muncii tale este inexistenta pentru ca unii care se preteaza la astfel de actiuni si au notorietate cred ca li se cuvine. Stiu ca este o practica pentru ca am vazut cum procedeaza colegii mei. Citesc un articol care nu le apartine si pentru a “arata” ca nu l-au luat de la tine, suna la o instititutie sau alta pentru a cere un punct de vedere. Ori la o persoana abilitata care are atributii in domeniul pe care il semnalezi. Dupa care dau stirea ca si cum tu nu ai fi existat. Smecheiie ieftina. Bunul simt lipseste cu desavarsire si te uiti la acesti practicieni atunci cand ii intalnesti si tot ei au tupeul sa se simta jigniti. Incredibil, corb la corb nu-si scoate ochii!

Sa inceapa razboiul!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy