Unul dintre cei mai insipizi functionari, poate cel mai insipid pana la inexistent este acest subprefect pe numele lui Alexandru- Florin Vane. Omul acesta nu s-a remarcat de la punerea in functie cu nimic, poate cu faptul ca este omul presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Intamplarea face ca vorbesc despre el ca fiind subprefect, desi in acest nu mai este, doar pentru a-l face sa se simta bine inainte sa citeasca ce urmeaza. Il sfatuiesc si pe el si pe seful lui, omul acela din fruntea judetului, lispsit de empatie si profesionalism, care trece din an in Paste pe la serviciu, de parca ar fi mosia domniei sale.
Dupa cum vedeti in fotografie din front, Alexandru -Florin Vane a fost eliberat pe data de 15 februarie din functia de subprefect al judetului Prahova, ceea ce inseamna ca individul care am inteles ca si-a achizitionat recent un Mercedes din banii de subprefect( sa-i traiasca), pe care il parcheaza cam smechereste dupa cum zic unii, este somer. De la distanta pare un lucru banal, numai ca e cu schepsis din cate a a aflat Intransigent, pe surse.
Alexandru -Florin Vane trebuia sa fi „absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcţie de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, în condiţiile legii”, conform art. 251 l alin 2^1, lit. f), ceea ce in cazul domniei sale nu se aplica. Cursurile acestea care i-ar fi permis sa frece menta in liniste la Prefectura si sa cante peste drum la usa Consiliului Judetean, ca sa justifice frecatul mentei, ar costa in jur de 5000 de lei. Din moment ce se pare ca nu intruneste aceasta conditie, motiv pentru care a si fost eliberat din functie, inseamna ca si-a bagat unghia in gat ca pitigolul pentru a nu cheltui o suma necesara pentru a-si asigura o calitate oficiala, aceea de subprefect.
Prin urmare, s-a recurs la o smecherie, pentru ca avand in vedere ca mister Vane nu a absolvit cursurile necesare in intervalul de 2 ani, stabilit prin alin. 2^3 de la numire pentru absolvirea cursului respectiv, acesta a fost eliberat din functie…cu scopul de a reveni prin impunerea sa, care nu poate fi decat abuziva( si ar trebui sanctionata penal), din partea tutorelui sau poltitic, Iulian Dumitrescu. Care ar fi efectul reinstalarii in functie? Pai e simplu, ar mai castiga doi ani fara sa fie necesar sa absolve unicul curs care i-ar permite sa de frece menta si sa evite sa-si puna unghia in gat ca pitigoiul pentru banii de curs.
Intransigent va urmari atent acest caz!
Codul Administrativ
OUG 57/2019
ART. 251
Numirea şi eliberarea din funcţie a prefectului şi a subprefectului
(1) Guvernul numeşte câte un prefect în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti.
(2) Numirea şi eliberarea din funcţie a prefecţilor şi a subprefecţilor se fac prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului care coordonează instituţia prefectului.
(2^1) Poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român şi are domiciliul în ţară;
b) se bucură de exerciţiul drepturilor electorale;
c) are capacitate deplină de exerciţiu;
d) nu a suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
e) are studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
f) a absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcţie de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, în condiţiile legii.
(2^2) Condiţia prevăzută la alin. (2^1) lit. f) se consideră îndeplinită în situaţia în care persoana care poate fi numită în funcţia de prefect sau subprefect a absolvit programe de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, precum şi dacă persoana a ocupat cel puţin un mandat întreg funcţia de senator sau deputat.
(2^3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2^1) lit. f), poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiţia ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcţie să absolve un astfel de program.
(2^4) La încetarea termenului de 1 an de la numire, persoana numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect în condiţiile alin. (2^3) şi care nu a absolvit programul de formare specializată este eliberată de drept din funcţia de demnitate publică deţinută.
(2^5) Pe perioada exercitării funcţiei de prefect sau subprefect se suspendă contractul de muncă, respectiv raportul de serviciu al acestuia, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege.
(3) La numirea în funcţie, prefectul şi subprefectul depun următorul jurământ în faţa Guvernului, respectiv a prim-ministrului sau a unui ministru desemnat, în limba română: «Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului …/municipiului Bucureşti. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!
(4) Formula religioasă de încheiere a jurământului va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus şi fără formula religioasă.
(5) Refuzul depunerii jurământului atrage revocarea actului administrativ de numire în funcţie.