Take a fresh look at your lifestyle.

Sindromul Craciunoiu sau indisciplina functionarului public, ridicata la rang de virtute

Ceea ce se intampla in administratia ploiesteana din cauza unui functionar public din aparatul de specialitate al primarului putem numi un sindrom, sindromul Craciunoiu. Notorietatea pe care si-a castigat-o prin blocarea finantarilor catre institutii locale cum ar fi CSM Ploiesti, TCE, SGU, care sunt foarte aproape de a se desfiinta, au facut din Nicoleta Craciunoiu, directorul economic din primaria Ploiesti, un reper pentru colegii sai care au ales-o presedinte de sindicat. Sa nu mai spunem si de Petrolul, care era sa dispara.

Nu are rost sa ma spunem despre grozaviile Nicoletei Craciunoiu, care in continuare ne lasa sa fim ciupiti de tantari pentru ca nu vrea sa dea viza pentru plata acestor servicii, dar cand vine vorba despre majorarea salariilor la sume de pana la 10.000 de lei se gasesc resurse bugetare. Am apreciat intotdeauna o lupta sindicala, cu toate tarele ei, dar ceea ce se intampla in primaria Ploiesti este departe de o lupta sindicala. Este o invrajbire intre functionarii publici din diferite directii, pentru ca unii iau mai mult iar altii mai putin. Este o invrajbire a functionarilor publici impotriva celor care conduc primaria si isi permit sa vina buluc in sedinta de Consiliu Local. Este o sfidare la adresa contribuabilului care este nevoit sa plateasca niste salarii care nu justifica respectul fata de cetatean si legile tarii, dupa modul in care sunt exercitate de catre functionarii publici( ma refer aici la modul in care secretarul primariei, Anabel Mantoiu isi bate joc de prevederile legii transparentei decizionale).

Asta a reusit sa faca sindromul Craciunoiu in primaria Ploiesti. Sa aduca indisciplina, lipsa de respect fata de cetatean si eforturile pe care le face acesta pentru a sustine bugetul Ploiestiului, la rang de virtute. Respect munca functionarilor publici, dar s-a ajuns prea departe…cu lipsa de respect fata de noi cetatenii.

Personal, nu am niciun motiv de satisfactie sa vad de fiecare data circul pe care il face Craciunoiu in Consiliul Local, ba dimpotriva, am motive de revolta pentru ca aceasta femeie se comporta in mod abuziv. De ce spun abuziv? Pentru ca am semnalat inca de cand a fost aleasa presedinte de sindicat ca este incompatibila cu functia pe care o avea. Adica aceea de director al Directiei Economice, cea care ii pemrite sa aiba viza CFPP( Control Financiar Preventiv Propriu) care ii permite sa refuze la plata dupa bunul plac, sub masca legalitatii. De asemenea, consider ca este abuziv, pentru ca este in conflict de interese, dar nu mai detaliez, deocamdata.

Toate aceste lucruri au fost semnalate in sedinta de Consiliu Local din data de 28.07.2017 de catre consilierul local Gheorghe Sarbu, care a cerut sa i se comunice in scrisdaca cea care a devenit un sindrom poate fi si director economic si presedinte de sindicat.

Citeste si : DEMISIA/ Daca, prin absurd, scapa de incompatibilitate, Craciunoiu intra in conflict de interese. E penal

Mai jos aveti raspunsul secretarului primariei Anabel Mantoiu care o sustine in totalitate pe Nicoleta Craciunoiu, asa cum era de asteptat. Slava Domnului mai sunt si alte institutii care se pot exprima asupra veridiciatii celor semnate de Anabel Mantoiu. Corb la Corb nu-si scoate ochii, spune un vechi proverb romanesc.

Ca atare, Craciunoiu poate intepreta, in continuare, legea dupa bunul plac, asa cum face si cu proiectele de HCL uitand ca este director economic si nu director al Directiei Juridice. Acest lucru este o anormalitate permisa de prea mult timp, care ar fi trebuit sa inceteze de la prima exprimare. Argumentele Nicoletei Craciunoiu trebuie sa fie pur economice, nu juridice, dar nimeni nu se sesizeaza, iar doamna cu pricina blocheaza dupa bunul plac tot ce vrea. Cel care trebuie sa se sesize este secretarul primariei, care raspunde de legalitatea actelor din primarie. Dimpotriva, secretarul primariei incurajeaza aceste metode.

Sindromul Craciunoiu face rau consilierilor locali, primarului, viceprimarilor, dar mai ales cetateanului care ii plateste salariul exorbitant directorului presedinte de sindicat. Noi, cetatenii, nu suntem obligati sa suportam toanele acestei persoane care aud ca isi apara constiinta mergand la biserica si, probabil, punand ganduri rele pe cei care ii arata ca nu e in regula ce face. Daca tot suntem la acest capitol, am convingerea ca, daca este asa de bisericoasa, va afla cat de curand ca Dumnezeu nu este cel care asculta blesteme, ci cel care apreciaza recunostinta, iubirea, bunatatea si adevarul. Nu intentionez ca prin ceea ce solicit primariei Ploiesti sa fac rau cuiva, sunt oameni platiti sa faca sa functioneze administratia locala. Dar, inevitabil, daca se va dovedi adevarat ce sustin, se va intampla acest lucru, iar din acest motiv am constiinta impacata, dar nu simt nicio bucurie.

Singurul lucru pe care il am de castigat este ca reduc consumul nervos si de energie la care suntem supusi cu totii de catre aceasta persoana care ne-a dat viata peste cap cu atitudinea ei, in cazul in care voi avea castig de cauza prin actiunile civice pe care le intreprind.

Directorul economic al primariei Ploiesti nu a inteles un lucru esential. In viata nu e important sa spui NU la orice doar pentru ca ai acest drept, ci sa vii cu solutii de la inaltimea functiei pe care o detii si sa nu faci rau celor din jur. Din pacate, acest rau este facut luna de luna de aproape doi ani, in mod acut.

Prin urmare, Nicoleta Craciunoiu, care probabil isi rade in barba si este mandra de ea si de actiunile ei, dupa fiecare sedinta de Consiliu Local, a „imbolnavit” administratia locala. A „imbolnavit” ploiestenii. A devenit un sindrom si efectele sale le vedem zilnic, pentru ca nimic nu se face in primarie si batem pasul pe loc. Poate nu in totalitate din cauza ei, dar stresul pe care il creeaza genereaza o lehamite la nivelul consilierilor locali si conducerii primariei, lesne de inteles. Ca sa nu mai spun ce ne trezeste noua, cetatenilor.

Sunt curios daca, Nicoleta Craciunoiu care, cu siguranta, crede despre ea insasi ca este o profesionista desavarsita, in cazul in care, presupunand prin absurd, ca va ramane fara functia de director al Directiei Economice se va putea angaja la privat, cu notorietatea negativa in randul angajatorilor pe care o are?

Cei care o sustin sa isi puna aceasta intrebare, iar voi care sunteti de accord cu ce am scris aici distribuiti masiv acest articol, pentru ca situatia a scapat de sub control si cine stie daca nu va fi vazuta de cineva care are puterea sa ia masuri.

Vezi mai jos cum raspunde secretarul primariei la cererea consilierului Sarbu si cum sare in apararea Nicoletei Craciunoiu, sustinand-o neconditionat. Sa fie oare de vina salariul ce urmeaza a fi incasat de aceasta in urma negocierilor dintre presedintele de sindicat Nicoleta Craciunoiu si conducerea primariei, rerezentata si de directorul economic, chiar daca nu este ordonator de credit, dar reprezinta angajatorul in raport cu sindicatul?
P.S. Ce nu inteleg functionarii publici este ca lupta asta pentru marirea salariilor va avea consecinte asupra lor. Cetetanul nu va mai tolera nimic din ceea ce il deranja pana acum, pentru ca stie ca plateste un salariu imens si vrea sa fie servit ireprosabil de cel pe care il plateste.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy