Take a fresh look at your lifestyle.

Scrisoare de recomandare// Angajati-o pe Alexandra, întărește sistemul nervos

O cheamă Alexandra Ioana Ștefănescu și a fost angajată la Uniunea Asociațiilor de Proprietari. Nu să stea cu casca telefonului, înfiptă în ureche așa cum probabil a crezut, ci pentru a face cenzorate. Această scrisoare deschisă este concepută pentru protecția vitorilor angajatori care vor să (nu) își pună nervii pe bigudiuri cu o persoană care numai figuri are în cap, conflictuală cum rar mi-a fost dat să văd. Ca să nu mai spun că este o artistă care provoacă superiorii pentru a-i înregistra pe ascuns, probabil pentru vreo audiție la vreo vârstnică cinefilă. Un regret, poate cel mai mare, este acela că nu mi-am ascultat intuția din prima în care a venit la serviciu când, la sfârșitul programului, m-a rugat să o învoiesc a doua zi pentru ca fata ei are serbare. N-am ascultat intuția care, printr-o stare de vomă m-a anunțat, parcă, ce avea să urmeze. Nici nu începuse bine anul 2019 si, în februarie, în ziua în care am adus ziarul Intransigent tiparit, la sediul UAP, m-am trezit pe cap cu o politista si un jandarm care mi-au comunicat că au primit o sesizare la 112, sesizare în care se spunea că la sediu se comercializează un ziar ilegal. Acest ziar, conceput de mine, platit din banii mei, era în opinia Alexandrei Stefănescu un ziar ilegal. Probabil că în activitatea ei de zi cu zi nu scrisese mai mult decât câteva felicitări și nu înțelegea ce înseamnă un ziar, crezând că orice apare in alt format decat A5 este ilegal. Ce-i drept nu a recunoscut că a făcut această sesizare, numai că IJP Prahova a dat-o de gol, după cum vedeți în facsimil. Îmi place să știu adevărul, mai ales atunci când lucrurile sunt evidente, chiar dacă nu sunt recunoscute.

Fată ambițioasă, tânăra Alexandra pregătise și o altă supriză, de data aceasta la Inspectoratul Teritorial de Munca, unde depusese o altă sesizare, probabil din prea mult timp liber, pentru că atunci când venea vorba despre munca pentru care era platită îi mirosea cam urât. Seisizarea ei viza ceva, desi nu mi-am dat seama prea bine ce, pentru ca i se incalcasera drepturile doar in mintea ei, adica voia 25 de zile de concediu, iar UAP respecta Codul muncii acordandu-i termenul stabilit in lege pentru concediu. Asta se intamplă când te angajezi ca să te bucuri de concediu, nu pentru ce ai semnat că vei face pentru a fi plătit.

Iar unde nu e concediu de odihna, tanara s-a descurcat de concedii medicale, date de medici inconstienti( vezi poza cu masca pe față, de la salon, în timpul unei zile de concediu medical pe 25 Martie 2019). Cand va spun ca avea prea mult timp liber stiu ce vorbesc, ne-am trezit ca ne anunta ca a ramas insarcinata, fapt care impunea noi reguli de joc. Le-am invatat si pe astea, ca deh, nu te pui la mintea puturosului, că doar e foarte odihnită. Nu a durat mult sarcina, anunțându-ne că își dă demisia umplându-ne de tristețe și regret pentru că spectacolul nesimțirii se încheia la fel de subit precum sarcina, despre care ne poate spune mai multe dr. Calin Boeru. Acesta devenind o mare dezamagire prin atitudinea sa față de această situație, care s-a vrut a fi împotriva UAP, în dorința persoanei la care ducea înregistrarile video tânăra din scrisoarea de recomandare pentru a mai gandi strategii ieftine. Nu a fost să fie și ambele situații provocate, atât cea cu ziarul cât și cea cu ITM, nu au produs pagube UAP și nici mie ca președinte, producând o mare tristețe și, parcă, o creștere a nasului mincinoșilor.

Ar mai fi de menționat, pentru a încuraja angajatorii să o angajeze pe tânara Alexandra, un episod interesant, care a condus la o plangere penală pentru amenințare. În urma controlului de la ITM, inspectorii ne-au comunicat să asezam intr-o anumita ordine documentele in dosarele de personal. Si m-am apucat sa xeroxez la hartii pana s-a oprit copiatorul, obosit de efort. În acel moment m-am trezit langă mine cu tânăra rebelă, una dintre erorile vieții mele de președinte UAP, încercând să xeroxeze niște documente, deși xeroxul era blocat. Având un dosar lângă copiator m-am îndreptat către el să îl iau si am atins-o pe cot rugand-o sa se dea la o parte, exact ca in autobuz cand rogi pe cineva sa iti faca loc ca sa cobori. Eh, ce credeți că s-a întâmplat, viitori angajatori ai Alexandrei Ioana Ștefănescu? A venit apocalipsa, nici mai mult nici mai puțin, iar eu nu înțelegeam ce se întâmplă. A dat telefon unei persoane, prietenii știu cui, a revenit către mine spunându-mi că am împins-o, că putea să se accidenteze, că…, că…, iar eu mă uitam la ea și nu înțelegem de ce nu efectueaza cenzoratele pentru care fusese angajată. Totul a culminat cu venirea la sediul UAP a viitorului soț atunci, actualul acum, care m-a amenința că mă scoate afară și face el dreptate. Încă aștept rezultatul plangerii penale pentru amenințare și sper să se creeze un precedent cu acest gen de oameni, care au impresia că sunt importanți fără  să facă nimic în viață. Ar fi multe de spus, dar nu vreau să sperii viitorii angajatori. Cert e ca dinainte de semnarea contractului ar trebui să stipuleze o clauză de nefolosire a telefonului mobil, pentru că oscilează între profilul de telefonistă și cel de regizor, adică atunci când nu înroșește telefonul, provoacă superiorii și îi filmează, pentru a strânge probe și a profita ulterior. Așa a procedat la UAP, de-aia zic.

Închei prin a spune că experiența cu această persoană pe care am ales să o angajez, a fost o experiență interesantă, în care am aflat cât de jos pot cobărî oamenii atunci când timpul liber este mai iubit decât munca. Așadar, dragi viitori și potențiali angajatori faceți-vă un bine și angajați-o pe tânăra Alexandra Ioana Ștefănescu, măritată între timp și, probabil, cu alt nume de familie, pentru că e o experiență interesantă. Aveți grijă, totuși, să vă luați măsuri de precauție, ca să nu vă consumați prea tare cînd vă treziți la sediile voastre cu ITM, Poliție, Jandarmerie sau alte instituții. Mania persecuției e o scuză, iar unii o folosesc cu succes.

P.S Am înțeles că după ce a plecat de la UAP a fost angajată la o firmă de transport și după o lună în care a și-a dat în petec  angajatorul a pus-o pe liber, de indată ce și-a dat seama că Alexandra este mult prea valoroasă pentru el.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy