Take a fresh look at your lifestyle.

Roberta, paracioasa mica, tot ipocrita ai ramas

Astazi am primit din partea PDL un mail in care era atasata interpelarea Robertei Anstase cu privire la indolenta lui Mircea Cosma legata de dotarile din Spitalul Judetean( cititi mai jos interpelarea). Anul trecut pe vremea asta scriqam despre Roberta ca este o habarnista plina de ipocrizie si aveam dreptate. Constat ca nu i-a fost suficient ultimul an ca sa isi imbunatateasca prestatie si a ramas la fel de ipocrita asa cum am cunoscut-o la conferintele de presa( CIteste AICI).

Inainte de toate trebuie sa mentionez ca Mircea Cosma desi a facut destule lucruri in judet, nu difera cu mare lucru de prima mioapa a statului in discurs si fapte. Este inconjurat de acelasi gen de personaje dubioase ca madam si vina pentru starea jalnica in care se afla Spitalul de Urgenta ii apartine intr-o proportie covarsitoare pentru ca institutia pe care o conduce este ordonator principal de credit al acestei unitati medicale. Pentru cei care nu stiu exista un fond european numit Regio, care a pus la dispozitia autoritatilor locale 97 de milioane de euro in perioada 2007-2013. Acesti bani puteau fi folositi pentru dezvoltarea Polului de Crestere Ploiesti dar, orgoliile prostesti ale presedintelui Consiliului Judetean, Mircea Cosma si ale primarului Andrei Volosevici au fost mai importante decat interesele cetatenilor. Lipsa de colaborare dintre acesti doi reprezentanti ai PSD, respectiv PDL a condus la chletuirea banului public ploiestean pe lucrari de infrastructura inutile, doar pentru firme de partid si la imprumutul de 40 de milioane de euro pe care primaria Ploiesti l-a facut ca sa acopere gaurile. Daca ar fi fost folositi banii din Fondul Regio, primaria nu ne-ar mai fi indatorat pe multi ani de acum incolo.

 

Ideea acestui material este aceea ca ma scoate din minti ipocrizia de care dau dovada acesti politicieni care se acuza unul pe celalat de toate relele din lume, de care ei sunt principalii vinovati in absenta unei societati civile puternice. Ma deranjeaza sa vad cum nu se sprijina intre ei in interesul nostru al prostului care ii voteaza din patru in patru ani ci, dimpotriva, nu fac decat sa se improaste cu noroi unul pe celalat. De parca ar mai interesa pe cineva. De 22 de ani nu se schimba nimic, sistemul este acelasi si noi suntem tot mai datori. Nu vad politici publice eficiente care sa ne scoata din groapa in care incompetena si nesimtirea acestor oameni vremelnic politicieni ne baga. Poate Roberta Anastase va invata sa isi vada lungul nasului si sa isi dea seama ca multi dintre cei care ajung prin Spitalul judetean ajung si din cauza ei pentru ca suprta consecintele votului pastorit de ea la Legea Pensiilor. La fel cu Mircea Cosma, ca un om matur ce este, ar putea sa se uite si spre cetatenii care il aleg si sa lase interesele persoanale de-o parte. Daca tot va bateti cu caramida in piept ca vreti schimbare, puneti mana si o faceti. Intai schimbati-va voi, domnilor si doamnelor politicieni!

INTERPELARE

Către: Primul ministru al Guvernului României

 

În atenţia: domnului Mihai Răzvan UNGUREANU, Prim-ministru

 

De la: deputat Roberta Anastase

 

Grup parlamentar: PDL

 

Obiectul interpelării: Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean, îş bate joc de sănătatea prahovenilor

 

 

Stimate domnule Prim-ministru,

 

La nivelul administraţiei judeţului Prahova se petrec abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave girate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Mă voi referi acum la starea lamentabilă în care administraţia Cosma a “reuşit” să aducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova.

Deşi acest spital deserveşte peste 800.000 de prahoveni, în momentul de faţă el a ajuns să nu mai respecte standardele pe care le impune statutul de spital judeţean de urgenţă.

Computerul tomograf este aproape în permanenţă defect (funcţionalitatea acestuia este o condiţie necesară pentru a primi statutul de spital de urgenţă), iar aparatul RMN nu funcţionează pe timp de noapte, acesta nefiind în proprietatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, ci în aceea a unei firme private. Imaginaţi-vă cum va face faţă acest spital unei situaţii de urgenţă, atât timp cât nu are aparatura necesară de evaluare a pacienţilor aflaţi în stare critică. În ceea ce priveşte condiţiile din spital, mi-au fost sesizate starea secţiei de cardiologie, unde bolnavii stau în perioadele de vârf câte trei într-un pat, clădirea secţiei de oftalmologie stă să se dărâme, iar numărul de toalete funcţionale este mult sub necesar, dar şi sub standardele sanitare.

Mi-au mai fost aduse la cunoştinţă şi condiţiile precare de igienă din spital. Unitatea sanitară este invadată de gândaci, chiar directorul spitalului recunoscând că a pierdut războiul cu aceştia, existând în permanenţă pericolul unei infecţii intraspitaliceşti.

Mai mult, controlul din lunile mai-iunie 2011 al Casei de asigurări a judeţului Prahova, care a vizat perioada 2009-2011, a semnalat numeroase probleme în administrarea şi managementul acestui spital. Bolnavii sunt obligaţi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare deşi finanţarea de la Casa de Asigurări Prahova se ridică numai în ultimul an la 46 de miloane de euro.

În aceste condiţii, în loc să investească în infrastructura spitalului, aparatură şi dotare medicală, preşedintele CJ Prahova a decis să construiască un nou sediu ADMINISTRATIV, care a costat 1.683.470 lei cu TVA. Asta doar pentru a satisface clientela sa politică, reprezentată de celebra firmă de casă a lui Mircea Cosma, firma SC CONTI SA. Despre oportunitatea acestei investiţii este edificator faptul că la inaugurare Mircea Cosma a trebuit să părăsească în fugă clădirea pe o ieşire de serviciu fiind huiduit de către participanţi.

Şi pentru că Mircea Cosma doreşte să controleze tot, el a dat dispoziţie ca toate chioşcurile din jurul spitalului să fie desfiinţate pentru a face loc în acea zonă în exclusivitate clienţilor săi politici.

Vă solicit o analiză şi o anchetă a corpului de control al primului-ministru aşteptând răspuns scris.

 

 

Cu respect,

Roberta Anastase

deputat

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy