Take a fresh look at your lifestyle.

Prostie sau sfidare a legii administratiei publice inca de la prima sedinta a Consiliului Local?

Astazi, 26 iunie 2012, a avut loc sedinta de investire a consilierilor locali si a primarului Iulian Badescu. Dupa ce am fost purtati pe drumuri de la sala Europa, de 500 de locuri la sala de 200 de locuri  si in inapoi la sala Europa, intr-un final a pornit si sedinta. Trecem peste aspectele legate de investirea fiecarui consilier, dar nu inainte de a spune ce ne-a atras atentia, pana la pauza dinaintea investirii primarului. Primul lucru care ne-a lovit in freza a fost jocul de culise facut de presedintele PP-DD Prahova, respectiv Radu Marcel Socoleanu. Astfel, pentru ca ii statea in coaste, Gabriela Costache, locul trei pe listele PP-DD a fost ejectata, retragandu-i-se sprijinul politic. Costache a luat pozitie si a spus presedintelui de sedinta, Gheorghe Popa( USL), ca a fost incalcat statutul partidului prin retragerea acestui sprijin politic. Astfel, locul cinci de pe listele lui Socoleanu, a ajuns in Consiliu Local. Socoleanu nu se dezminte, a ramas acelasi om lipsit de caracter cum il stiam. Il vom urmari foarte atent in acest mandat.

Al doilea lucru care ne-a atras atentia a fost fun-clubul George Stanciu, adica grupul de aplaudaci al ginerelui fostului primar Emil Calota. La auzul numelui “vedetei” USL, un numar destul de mare de aplaudaci au pornit ropotele. Dovada ca mesele date de Stanciu la Bocaccio si-au atins scopul. Ne intrebam ce se intampla daca mai si scotea un sunet “vedeta” noastra?! Probabil ca atarnatorii care isi rupeau palmele de fericire crezand ca o ciozvarta va fi si pentru ei, incepeau sa bata si din picioare. Ce-i drept, atarnatori erau in numar destul de mare in sala Europa. Printre ei se amestecasera si cativa interlopi care au facut campania “profi” a lui Iulian Badescu. Le protejam identitatea acestora, asa cum a facut si politia in ziua alegerilor.

 

In final, dar nu in cele din urma, trebuie sa spus ca depunerea juramantului de catre consilieri mi-a demosntrat inca o data, daca mai era nevoie, ca cei vechi sunt paraleli cu legea administratiei publice locale, iar cei noi, nestiutori. Astfel, in mod cu totul bizar, ca sa nu spunem ilegal, secretarul primariei, Oana Iacob, a rostit integral juramantul prevazut de Art. 32 alin 1, din Legea 215/2001, cu privire la administratia publica locala, iar apoi, fiecare consilier local a rostit un “JUR” sec, la microfonul dispus langa actele ce urmau a fi semnate. Asadar, consilieri locali au preferat varianta scurta. Sa fie prostie sau sfidare a legii? Din pacate, prefectul Marius Sersea era de fata si nu a spus absolut nimic.

A venit pauza si am plecat. Nu mai avea rost sa stau, pentru ca vazusem ce era de vazut, iar restul stia si un copil de gradinita. Nu stiu ce va fi in continuare, dar am sentimentul ca nu va fi bine.

In perioada urmatoare voi face cu primarul Iulian Badescu atatea exercitii democratice pana cand isi vei da seama ca a fost ales pentru ploiesteni si nu pentru un grup de interese anume. Mi-ar placea sa fie tot atat de arogant pe cat a fost Volosevici, ca sa am motivatie suplimentara in a demonstra ca nu este decat o unealta.

Astept pensia municipala si rezolvarea problemei cainilor comunitari, care sunt cele mai usoare dintre promisiunile electorale facute in campanie.

 

Legea 215/2001, cu privire la adnimistratia publica locala

(1) Consilierii locali ale căror mandate au fost validate depun în faţa consiliului local următorul jurământ în limba română: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi

priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei (oraşului, municipiului, judeţului)… Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Iata si proba video:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy