Take a fresh look at your lifestyle.

Probleme mari cu sistemul de termoficare in Ploiesti. Ar trebui sa ne asteptam la orice

Astazi, 18.07.2022, a avut loc o conferinta de presa a primarului Andrei Volosevici, in care s-au pus pe tapet o serie de probleme pe care publicul ploiestean nu le cunoaste, pentru ca nu s-au discutat in spatiul public.

Astfel, in primul rand, SC Termoficare Prahova SA, noul operator de termie din Ploiesti nu a primit licenta de la Angentia Nationala pentru Reglementare in Energie(ANRE) asa cum a relatat si primarul informatia pe care si noi o aveam. Consecinta? Nu poate emite facturi, nu poate desfasura activitate, nu poate obtine profit, iar problemele se repercuteaza asupra asociatiilor de proprietari si asupra membrilor acestora. Adica firma merge in pierdere, si mai mult ca sigur se va retrage, daca nu va convinge autoritatile, adica pe cei din Consiliul Local sa ii vireze o suma de 50% din valoarea totata a gazului necesar pentru producerea energiei termice in sezonul rece 2022-2023.

Citeste si: SC Termoficare Prahova SA nu poate sa fie operatorul de termie in Ploiesti, iar licenta ramane in aer. Vezi de ce

Probelma este, in opinia primarului ca suma ceruta pentru acoperirea a 50% din consumul de gaze mentionat, nu prea are acoperire legala, in primul rand pentru ca nu este prevazuta in contractul dintre parti si in al doilea rand pentru ca se pare ca exista o Ordonanta pe care primarul a promis ca ne-o pune la dispozitie, dar a uitat, in care cuantumul din cantitatea de gaze este de 30% si nu 50% cum a cerut SC Termoficare Prahova.

Mai mult, desi am atras atentia de nenumarate ori ca acesl contract incheiat cu asa-zisul operator SC Termoficare Prahova, nu are mentionat ferm tariful, asa cum cere legea achizitiilor publicve, primarul a tinut sa imi spuna ca tariful este trecut prin nu stiu ce formula crede el. Din pacate, am aflat ca in acest contract, din formula la care facea referire prmarul, tariful este de 605,22 lei fara TVA, ceea ce este foarte grav, pentru ca HCL 60/10.02.2022, in care a fost aprobat este suspendata din 01.04.2022 si nu e pacaleala. Iar contractul a fost semnat pe data de 13.05.2022, iar tariful, in aceste conditii nu putea fi 605,22 lei fara TVA, decat daca Ploiestiul si consiliul local este alcatuiti din inconstienti, pentru ca se comite o ilegalitate imensa.

Citeste si: AFIC in termie// Povestea tarifului gigacaloriei in Ploiesti, un SF fara o logica juridica ce ar trebui sa atraga atentia organelor abilitate

O alta problema grava pe care a semnalat-o Volosevici este faptul ca el considera ca in contract sunt doi cvoncedenti, recte Consiliul Local si Consiliul Judetean, dar in fapt este numai unul…Consiliul Local, care este tinut de SC Termoficare Prahova SA sa achite cunatumul de 50% din costul gazelor pe perioada de iarna despre care am vorbit mai sus. Ca sa nu mai spunem ca primarul a spus cu subiect si predicat ca nici el, nici viceprimarul Magdalena Trofin cu care a plecat spre Consiliul Judetean sa semneze contractul, cand au ajuns, acolo nu l-au semnat.

Nu mi-am dat seama daca e doar o frustrare a primarului sau aceste lucruri au un corespondent in realitate, dar pare ca CJ Prahova nu prea iese la inaintare si Ploiestiul e oarecum de izbeliste cu termia, iar maine poimaine vine toamna. Colac peste pupaza, in Consiliul de Administratie al ADI Termo Prahova, primaria Ploiesti are trei reprezentanti, iar CJ Prahova, patru, ceea ce ar pune sub semnul intrebarii orice demers care ar afecta viata ploiestenilor, daca exista alte interese decat ale lor.

Vom reveni, dar pana atunci va invit sa urmariti materialul video de la conferinta. O parte din el, legata de ce am scris mai sus, cu primarul in prim-plan


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy