Take a fresh look at your lifestyle.

PMP- un partid construit din ura colegiala. Cat timp va trece pana cand Roberta si Volo se vor pupa, din nou, bot in bot?

Scena politica romaneasca, cu scuzele de rigoare, mi se pare a fi un circ in care toata lumea se inghesuie sa isi prezinte numarul. Din inghesuiala, dandu-si coate unul altuia pentru a ajunge la microfon, personajele se calca in picioare, uita pentru ce s-au angajat la circ si confunda spectatorii cu pacientii unui Spital de Nebuni. Esenta ar fi ca ei sunt artistii si noi suntem retardatii care aplaudam la primul semn, desi nu intelegem nimic din reprezentantia lor.

Un exemplu ar fi Partidul Miscarea Populara, care s-a construit pe un fals, nu in acte, ci ca si conceptie. Adica, intai s-a format un ONG, in care retardatii au fost mintiti de artisti ca acestia se constutuie intr-o grupare care are ca scop sprijinirea societatii civile. Multe somitati s-au grabit sa se inscrie in ONG si sa lase impresia ca …gata…romanii si-au gasit identitatea, ca societatea civila are in sfarsit o echipa puternica. Vax…a fost o minciuna inca de la inceput si acum este dovedita, prin insasi faptul ca la nici un an de la infiintarea ONG-ului, acesta s-a transformat in partid, bineinteles dupa ce, in teritoriu si-a facut numarul de filiale si de membri ceruti de lege.

Asta ar fi prima minciuna. A doua si cea mai grava este cooptarea in cadrul noului partid Miscarea Populara a ciudosilor din PDL, a celor care, din orgoliu prostesc, pentru ca nu au fost in stare sa lupte cu liderii, au ales sa inscrie in PMP.

Sa luam exemplul de la Ploiesti/ Prahova. Andrei Volosevici nu se mai inghitea cu Roberta Anastase, dupa ce aceasta l-a cam predat la cheie. Nici cu Volosevici nu mi-e rusine, de multe ori se comporta ca un copil caruia i-ai luat jucaria, desi, chiar si asa a facut treaba in ultima parte a mandatului sau de primar. De aici tragem concluzia ca Volosevici, dintr-o ura fireasca, fie ea si colegiala fata de Roberta, a ales sa se inscrie in PMP. In acest moment, PMP nu reprezinta nimic in teritoriu, pentru ca atat primarii cat si consilierii isi pierd functiile daca trec de la PDL la PMP. Culmea e ca multi dintre pedelisti s-au inscris in ONG-ul numit Miscarea Populara, fara nicio retinere, pentru ca, vezi Doamne, nu este un partid ci o organizatie guvernamentala. Din punctul meu de vedere, aceasta practica dovedeste lipsa de caracter a politicianului care procedeaza asa. Adica nu e nici cal, nici magar, pentru ca, cel putin teoretic, nu poate fi si intr-o parte si in cealalta, din simplul motiv ca se afla intr-o situatie antagonica. Mai exact, pe de o parte esti decident, pe de alta parte esti impotriva ta, ca membru al unui ONG, al societatii civile.

Sa revenim la oile noastre si sa spunem ca Volosevici a fost baiat destept si a asteptat ca PMP sa devina partid, dupa ce a fost ofertat de mai toate partidele. Omul vrea la primarie, e stiut si era greu din orice alta parte sa candideze pentru functia de primar.

Acum facem un scenariu politic. Sa luam in calcul ca Traian Basescu, dupa terminarea mandatului va fi lasat in pace si nu haituit de actualii guvernanti care il asteapta cu dosarele pe masa. PMP este o emanatie a urii colegiale a lui Basescu, cel care a fost liderul maxim al PDL, iar cand a simtit ca nu mai este ascultat a spus Pa, Pa, Pa pe internet.

Ura, dupa trecerea timpului se estompeza si oamenii isi aduc aminte de lucrurile bune facute impreuna. De la ideea asta as porni si as spune ca oricat de mult s-ar opune Elena Udrea, prietenia dintre Blaga si Basescu, daca ultimul si-o mai aduce aminte, poate fi un liant pentru o fuziune PMP si PDL. In cazul in care acest scenariu se pune in practica, atunci ii vom vedea pe Andrei Volosevici si Roberta Anastase cum se vor pupa iar bot in bot si …sanki… se vor sprijini unul pe celalalt. Cum spuneam, scena politica e ca un circ, iar astia doi au vechime. Amandoi promit, ca doar nu-i doare gura, si raman cu promisiunea, culmea, ca si cum a promite si a nu te tine de promisiune e un fapt normal.

Nu stiu cat timp va dura, dar as baga mana in foc ca astia doi vor fi iar bot in bot. Nu stiu cat de curand, nu stiu daca o vor face din suflet, dar inclin sa cred ca acest lucru se va intampla, mai ales ca identitatea PMP este izvorata din PDL. Adica n-are identitate, oricata vrajeala ne-ar da.

Un alt argument, politic, de data asta este numarul membrilor si necesitatea strangerii dreptei intr-o singura mana. Excludem PNL din context, pentru ca Antonescu si-ar da cu firma in cap daca s-ar uni cu Basescu dupa ce s-au porcait ani de zile.

Asadar, numarul membrilor PMP, din datele actuale este undeva la 70.000, in timp ce PDL a scazut la circa 80.000. Daca e sa luam datele Tribunalului Bucuresti in ce priveste PNL, spre exemplu, acesta are circa 132.000, in timp ce PSD ar avea in jur de 410.000.

Ca sa te poti bate cu PSD, trebuie sa strangi dreapta. Cum spuneam, daca Basescu vrea si va mai fi in libertate, atunci fuziunea PMP cu PDL e doar o problema de timp. Nu numai ca ar trebui sa vrea, ci chiar se impune o astfel de fuziune pentru a reprezenta o forta pe scena politica.

Asadar, scenariul nostru poate deveni cat se poate de real, iar Roberta si Andrei vor defila din nou brat la brat si isi vor trimite bezele prin tot felul de canale.

Oricat de pemepist s-ar da Volsevici, tot pedelist ramane. Orice sunet politic ar scoate, tot rezonanta pedelista are. Nu e decat o problema de timp, asa cum spuneam, pana cand cei doi se vor “iubi” din nou!
O alta varianta de poza pe care am gasit-o pe google ar fi fost asta, dar am ales-o pe cea de sus, caci e la fel de haoiasa:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy