Take a fresh look at your lifestyle.

Orgoliul politic local// O prostie de care se pot lovi Mircea Rosca, Roberta Anastase si chiar Nae Alecsandri

Ceea ce spuneam ca este necesar pe scena politica, cu putin timp in urma, se adevereste. Echilibrul politic  este necesar pentru ca ai nostri politicieni sunt necopti, inca, desi au trecut 25 de ani de la revolutie. Inca primeaza interesele de grup care, intre noi fie vorba, sunt peste tot in lume, mai ales in statele in care coruptia este la nivel inalt. Nici noi nu suntem departe, oricat s-ar da de corecti politcienii nostri. Ca sa fim altfel ar fi nevoie ca societatea civila sa fie sprijinita, nu ingropata, ar trebui ca cetateanul sa primeze zi de zi, nu doar din patru in patru ani, ar trebui ca sistemul de organziare al statului roman sa se bazeze pe principii solide, ar trebui un regim fiscal care sa conduca la dezvoltare economica si nu la falimet s.a.m.d. Pana cand toate acestea nu vor fi constientizate de politicienii/decidentii zilei, multi dintre ei fara niciun rost in Parlament sau functii de conducere, noi, prostimea vom fi ignorati si viata noastra va fi doar de pe o zi pe alta.

Unificarea dreptei pare a fi o constientizare a necesitatii echilibrului politic, menit sa destrame vise dictatoriale. Am intuit gresit, cel putin in acest moment. ca Traian Basescu va unifica PDL cu PMP, pentru ca, iata PNL si PDL vor aceasta unificare, fara Basescu. E mult mai indicat asa, Basescu ar trebui sa iasa la pensie, pentru ca nu are calitatile unui om care sa aduca echilibrul, ci conflictul, de care ne-am saturat, pentru ca se resfrange, in primul rand, asupra noastra, a cetatenilor de rand.

Ziele trecute un grup de parlamentari prahoveni PNL, in frunte cu deputatul Nae Alecsandri si-au exprimat nemultumirea fata de acesta unificare, luand cu asalt sediul PNL din Ploiesti.

De ce, domnilor? Oare in mandatul 2008-2012, domnul Alecsandri nu era in Consiliul Local Ploiesti conducand alaturi de PDL care avea primar pe Andrei Volsoevici? Pai atunci, domnule Alecsandri si domnilor care sunteti cu el, nu aveati orgoliu de penelist? Aveati, va spunem noi, dar era estompat de interesele persoanale ale fiecaruia dintre voi!

A venit momentul sa unificati dreapta si sa va pupati in bot cu Roberta Anastase, de al carui sarut nu sunteti straini, asa cum spuneam. Daca o faceti cu limba sau nu, este neimportant. A venit momentul ca eu sa contez si alaturi de mine inca vreo 20 de milioane de romani, nu burta voastra, nu orgoliile voastre infantile.

Roberta Anastase este datoare moral la mine, cu 4.000 de lei, plus penalitatile aferente pentru ca si-a perimis sa-si trimita scalvii de la ITM sa ma amendeze abuziv, crezand ca imi inchide gura( vezi AICI articolul care a deranjat-o). Pana cand nu-si achita aceasta datoria morala, pentru mine nu valoreaza nici doi bani din aceasta suma, dar… e nevoie de intelepciunea ei cea de pe urma, de un dram pe persoanlitate politica pentru a nu obstructiona o necesitate a vietii poltice romanesti, pentru o armonizare a legislatiei, a vietii insasi.

Mircea Rosca, presedintele PNL, care a fost pus intr-o situatie jenanta de colegii sai, mai are de invatat si poate deveni mai bun, mai ales, in ceea ce spune, daca isi gaseste un consilier de imagine potrivit. Rosca are tendinta de a sari la bataie fara sa se gandeasca la repercursiunile fiecarui cuvant pe care il spune. Cand va intelege ca in politica, de cele mai multe ori, tot ceea ce spui se poate intoarce impotriva ta, va fi un bun politician.

In plan local, orgoliile celor doi, Roberta si Mircea, au de infruntat orgoliile celor din imediata lor apropiere. Identifciarea cauzelor acestor orgolii trebuie sa fie esenta discutiilor. Daca Alescandri pozeaza in iubitorul celor 139 de istorie si nu are niciun interes personal ramas din guvernarea USL, atunci la masa discutiilor nu exista decat un singur interes. Acela al CETATEANULUI, acela al ECHILIBRULUI, acela al BUNULUI SIMT, acela al ONESTITATII.

Asa cum spuneam, ma lasa rece interesele voastre personale. Vreau sa vad ca va uniti fortele si luptati pentru noi, daca mai vreti voturile noastre. Vreau sa vad cum la urmatoarea sedinta de Consiliu Local veti promova hotarari prin care sa anulati concesionarea parcului Andrei Mureasnu, prin care sa aprobati regulamentul pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari pe care o astept de un an de zile, sa le spuneti oamenilor daca veti mai face sau nu Spitalul de Pediatrie si altele, cel putin, la fel de importante pentru noi, nu pentru voi. Ca nu ati fost pusi in functii doar ca sa va imbogatiti, ci ca sa ne faceti viata mai usoara, noua. Asta in caz ca nu ati inteles de ce ati intrat in politica!

P.S. Nae Alecsandri a fost schimbat din functia de secretar al organizatiei judetene in urma rascoalei de joi, total nejustificate, din punctul nostru de vedere. La fel de gresita si metoda de a-l elimina pe Alecsandri fara o discutie prealabila, barbateasca, politica.

Ce s-or face Alecsandri si ai lui cand vor da nas in nas cu Adrian Semcu, daca PNL va absorbi si Forta Civica? Isi da demisia?

Asta se intampla cand politicienii fac politica doar pentru ei, personal. Nu pentru ceilalti, cei care ii voteaza, cu toate ca nu le-au facut viata mai buna!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy