Take a fresh look at your lifestyle.

Oana Stoica de la RTV- furt intelectual. Agerpres si Mediafax stau… la fel de bine la capitolul acesta

O cunosc pe Oana Stoica de multi ani, am fost colegi la Prahova Tv, iar acum vad ca este repoprter si la Romania Tv. Toata stima pentru activitatea ei jurnalistica si o consider printre cele mai bune stiriste din judet. Din pacate, chiar daca stie ca iau foc cand cineva imi fura munca fara sa citeze sursa, Oana a citit de dimineata materialul de pe Incomodph.ro legat de “Azilul Groazei” de la Paulesti si a dat stirea fara sa ne bage in seama. (vezi AICI)

Avand-o prietena pe Facebook, imediat dupa ce am postat materialul cu pricina, draguta de Oana a preluat-o si a dat-o la sefii ei fara sa citeze sursa, adica www.incomopdh.ro. Acuma nu stiu daca toti de la presa centrala sunt tampiti si jegosi ca si caractere, dar e de mentionat o astfel de practica si oricine o face , comite un furt intelectual.  Pe langa asta e o lipsa de respect fata de munca mea, iar daca nu ma respecti, oricine ai fi ma pisez, la randul meu, pe tine …cu bolta. N-ar trebui sa ma mire, pentru ca vine de la televiziunea unde se mascareste Dragos Patraru in goana lui dupa audienta de 1,5, ca sa nu mai spunem ca RTV apartine lui Sebastian Ghita, milionarul afacerilor cu statul, care a uitat de mult de unde a plecat. Daca astia doi nu au avut habar de exclusivitatea mea sa ma scuze, iar daca nu si-au instruit slugile cu privire la deontologia profesionala, sa se lase de meserie.

Consecintele actiunii asa-zisei colege Oana sunt discutiile in contradictoriu avute cu reprezentatntele Agerpres si Mediafax in Prahova, respectiv Ana Maria Toma si Daciana Ilie. Prima are un mod ciudat de a intelege preluarea unei stiri, adica e ceva copy –paste, in timp a doua mi-a servit o aroganta, cum ca nu citeste Incomodph.ro, in conditiile in care amandoua se inspira de la altii pentru ca sefele lor sa le vada bine. Sa zicem ca au circumstante atenuante pentru ca Oana n-a citat sursa. Pentru ca daca ar fi citat, sefele celor doua, care stateau cu ochii beliti in televizor ar fi stiut si, daca s-ar fi respectat si nu ar fi obisnuite sa fure munca altora, le-ar fi informat si pe cele doua subalterne si, poate acestea ar fi avut decenta sa inteleaga ceva din ceea ce le spuneam. Si anume ca regula nu este aceea ca sa furi de la altii si sa le dai ca fiind ale tale, desi este o practica, ci sa citezi sursa. Stiu ca nu vor intelege nimic, dar pe viitor cred ca voi crea niste precedente in instanta, pentru ca sa schimbam un pic lucrurile intr-atat incat sa nu mai fiu nevoit sa explic de fiecare data ca eu si daca iau o poza de pe un site, citez sursa, in timp ce labele astea triste de la Bucuresti iau de-a gata crezand ca li se cuvine. Surpriza…nu vi se cuvine nimic sau poate vi se cuvine ceva, dar ma feresc sa spun aici ce.

Iata cine sunt “marile sefe” de la Mediafax si Agerpres:

Mediafax – Andreea Unturică – şef Departament Corespondenţi

Agerpres- Imposibil de “descifrat” pentru ca la astia sunt numai redactori sefi, redactori sefi adjuncti si sefi de sectie. Noroc cu Ana Maria Toma ca e om de teren:))))  

Hai ca nu e greu. Data viitoare cand mai dau vreo bomba de presa, aveti doua variante. Una e sa ingropati subiectul, iar a doua sa-l dati si sa citati sursa. Mai simplu de atat nu se poate. In ce ma priveste cu acest caz la care am muncit doua saptamani, am constiinta curata ca am reusit sa mobilizez organelle abilitate, unde am dat peste doi oameni minunati care au vrut sa faca dreptate. Inclin sa cred ca de data asta se va rezolva.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy