Apele sunt din ce in ce mai involburate in Parlamentul Romaniei. De cateva zile, s-a iscat un scandal pe care Roberta Anastase l-a pornit din senin, incercand sa raspunda atacurilor venite din partea opozitiei. In esenta ar fi vorba de o actiune „penala” a domnisoarei Anastase, dupa cum sustine Victor Ponta. Nu stim daca este asa pana nu va fi dovedita, dar faptul ca s-a incercat votarea de trei ori a unor amendamente pe legea pensiilor, ridica multe semen de intrebare. Acuzele merg mai departe, in sensul ca in sala erau 80 de persoane, iar numarul yesmanilor a fost de 160. Acestea sunt faptele prezentate.
De-abia acum vine deziluzia. Dupa aceste acuze, Roberta Anastase a gasit de cuviinta sa se apare, cum era si firesc de altfel. Cum credeti? Sunt convins ca stiti, doar a spart ecranele televiziunilor centrale. A acuzat la randul ei, ca psedistii au cerut 170 de miliarde de lei pentru ca sa voteze pro. Indiferent care ar fi situatia, efectul in exterior este unul singur. Coruptie la nivel inalt.
Daca este adevarat ce a sustinut Roberta Anastase in plenul Parlametului, atunci nu mai era nevoie de a sasea transa de la FMI. Cererea in sine, daca este adevarata, ne spune ca nu e criza in Romania, ca exista sume de bani care pot fi facute rost in orice moment, nu? Unde sunt aceste sume, daca opozitia isi permite sa ceara atata banet, de ce mai suntem in criza? Teoretic, cel putin, ca sa vii dupa doi ani de opozitie sa ceri 170 de miliarde, inseamna ca exista un precedent. Pentru ce mai suntem sub jug, pentru ce se mai invoca criza, pentru ce se taie salariile, pentru ce se impoziteaza si scad pensile?
Daca nu este adevarat, atunci afirmatiile Robertei Anastase sunt ofense aduse propriei persoane, pe langa cele aduse partidului pe care il reprezinta. Putea sa spuna ca a avut un puseu de tensiune si a vazut dublu. De-aia in loc de 80 de persoane cate erau in sala, au aparut 160. Parca era mai elegant, desi suna ciudat.
Si intr-un caz si in celalalt, imaginea Romaniei a avut de suferit. Asa cum spun mereu, neintelegerile persoanale, de multe ori doar de fatada, dintre politicienii romani afecteaza interesul general, creeaza o imagine bolnava a politicului nostru.
Ca de obicei, cei care au de suferit suntem noi, adica prostii care platim taxe si impozite, pe care altii le administreaza. Si, dupa cum se vede, le administreaza prost!