Take a fresh look at your lifestyle.

Nicoleta Craciunoiu este din aparatul de conducere al primariei, nu poate fi lider de sindicat. Ne mai chinuiti mult domn’ primar?

Am citit zilele trecute in presa locala ca Nicoleta Craciunoiu a fost aleasa preseidntele sindicatului din cadrul primariei cu 325 de voturi din 330, in locul prietenei sale dna Stanciu, care se va pensiona. Prima masura pe care o propune in noua functie este in trendul tiparului sau comportamental, acela de a creea conflicte dar, de data aceasta, unele care se justifica. Sindicatul condus de Craciunoiu vrea sa faca greva pentru ca nu a fost consultat in legatura cu consecintele legii salarizarii asupra angajatilor primariei. Ma intreb unde era dna Stanciu, dar nu mai conteaza… de asemenea, ma intreb ce veridicitate are aceasta persoana in sustinerea ei sindicala in conditiile in care o serie de sportivi au ramas fara locuri de munca din cauza ei. Astept cu interes sa vad care va fi rezultatul final proceselor si cati bani va avea de dat primaria Ploiesti catre sportivi, in final.

Ceea ce conteaza, intradevar, este ca traim o adevarata drama pentru ca frizeaza anormalul alegerea in functia de pesedinte de sindicat a d-nei Nicoleta Craciunoiu. Modul in care aceasta femeie face ce vrea in primaria Ploiesti imi ridica semne de intrebare asupra autoritatii pe care o are primarul Adrian Dobre, daca s-a ajuns in aceasta situatie. Sau poate are un interes in a o tine aproape pe Craciunoiu deoarece in anumite momente, derapajele ei ii pot servi. Este si asta o varianta de lucru, pentru ca vad ca nici acum nu s-a purces la rezolvarea situatiei cu tantarii pentru ca, din nou, si sper sa nu gresesc, nu vrea Craciunoiu. Dupa ce anul trecut am fost tinuti captivi din cauza acestei femei, acum o luam de la capat cu problema tantarilor si alte nereguli cu care ne confruntam, cum ar fi, in primul rand, ca Directia Economica…condusa de…Nicoleta Craciunoiu nu da aviz favorabil ca primaria sa plateasca milioanele de lei catre TCE, pe care le datoreaza. Nu le mai enumar pe toate pentru ca le stim cu totii, le vedem in Consiliul Local si ne umplem de nervi din cauza neputintei celor alesi si pusi in functii ca ele sa nu existe si primaria sa functioneze in folosul cetateanului. Nu numai al cetateanului numit Nicoleta Craciunoiu.

Si acum sa vorbim din punct de vedere jurdic, pentru a prezneta anormalitatea in care traim sip e care primarul se face ca nu o vede sau chiar nu o vede. Ori ii e frica sa actioneaza, pentru ca daca ar avea sange in instalatie femeia aceasta nu s-ar permite nimic din ceea ce isi permite, presupunand ca primarul nu are nimic sa-si reproseze in raporturile de servici.

Asadar, Legea 62/2011, cu privire la dialogul social are niste prevederi interesante, care privite cu simt de raspundere nu ar da posibilitatea Nicoletei Cracinoiu sa isi exercite functia de presedinte de sindicat, pentru simplul motiv ca face parte din aparatul primarului.

ART. 1

  În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

q) părţi îndreptăţite să negocieze un contract colectiv de muncă – angajatori, organizaţii patronale sau organizaţii sindicale care întrunesc condiţiile legale pentru a participa la negocierea unui contract colectiv de muncă;

ART. 30

  (1) Angajatorul poate invita sindicatul reprezentativ la nivel de unitate să participe în consiliul de administraţie sau alt organ asimilat acestuia, inclusiv în cazul administraţiei publice, la discutarea problemelor de interes profesional, economic şi social.

 

Daca primarul are sange in instalatie, da o decizie prin care o desemneaza pe Nicoleta Craciunoiu, in calitatea pe care o are, de director al Directiei Economice din subordinea sa directa, din aparatul sau administrativ, sa fie mandatata sa reprezinte primaria in orice litigiu cu sindicatul condus de…Nicoleta Craciunoiu. La cat si-a batut joc aceasta femeie de toti ploiestenii, a venit randul primarului sa arate de partea cui este: a cetatenilor carora viata le-a fost facuta praf de aceasta femeie sau chiar a acestei femei?

ART. 9

  Membrilor organelor de conducere alese ale organizaţiilor sindicale li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare în exercitarea funcţiilor lor.

Prin urmare, neimplicarea primarului, poate conduce la sporirea gradului de dezordine din primaria Ploiesti, pe care l-a creat aceasta femeie. Avem primar, intreb si eu? Nu de alta, dar liderul de sindicat se va afla fata in fata cu directorul Directiei Economice pentru aprobarea maririlor salariale solicitate de liderul de sindcat in baza legii salarizarii unice sau pentru a incheia contractul colectiv de munca, iar cele doua persoane sunt …Nicoleta Craciunoiu. Unde e normalitatea in situatia asta? Dar legalitatea?

Pe mine, cetatean al Ploiestiului, nu zic jurnalist sau presedinte a Uniunii Asociatiilor de Proprietari, ma deranjeaza smecheriile ieftine pe care le are in dotare aceasta femeie si lipsa de autoritate de care da dovada primarul care va ramane in istorie cu aceasta pata numita Nicoleta Cracunoiu. Vreau si ii cer pe aceasta cale primarului sa ia atitudine odata pentru totdeauna si sa se gandeasca si la lucrurile importante pentru ploiesteni, nu la smecheriile ieftine pe care le are in cap Nicoleta Cracunoiu care a reusit, numai ea stie cum, sa devina presedinte de sindicat.

Mi-am propus sa fac publice nemultumirile pe care le am si, din pacate, s-au acumulat. Iar acolo unde nu se produce schimbarea, pentru ca nu voi cere niciodata absurditati, ci numai chestii legale, sa ma adresez organelor abilitate pentru a intra in normalitate.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy