Take a fresh look at your lifestyle.

Motto pentru Consulatul din Bologna: „Din greseala in greseala, pana la victoria finala”

Sunt convins ca exista si perosane multumite de doamna consul general al Romaniei la Bologna, stiti, doamna aceea care e sotia ambasadorului Romaniei in India. Dar, se pare, ca sunt mult mai multi care, desi a venit de cateva zile, sunt nemultumiti de modul in care i-a tratat sau a mimat ca ii trateaza cu diplomatie. Trecem peste intalnirea de pomina cu cele cateva persoane invitate sa o cunoasca pe marea doamna si ajungem la problemele pe care se pare ca doamna Diplomat, precum o prajitura, nu se lasa admirata decat de cine ii lauda frisca.

Am putea spune ca patriotismul acestei familii depaseste limitele realului si isi risca existenta pana la destramare, prin aceasta despartire in spatiu. Sau poate sunt cei mai capabili dintre diplomatii Romaniei, motiv pentru care MAE, daca nu ii poate clona, alege sa ii desparta si sa ii trimita in lumea larga. Despre doamna consul al carei nume nu il mai scriem in semn de boicot, nu pentru ca nu l-am cunoaste, o da din lac in put. Astfel, institutia pe care o conduce si pentru care raspunde in fata romanilor din zona Bologna a iesit in 2 aprilie cu un comunicat pe pagina de Facebook. Intre cele cateva vorbe s-au strecurat destule prostii ca sa ne dam seama ca proverbul romanesc “prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul”  tinde sa aiba acoperie. Prin urmare, in acea jale de comunicat, romanii din Italia sunt indemnati sa foloseasca site-ul econsulat.ro pentru a obtine serviciile de care au nevoie. Numai ca, pentru fiecare serviciu consular e nevoie de o programare diferita. Adica, daca cineva are nevoie de mai multe servicii pe numele sau trebuie sa faca mai multe programari. Adica sa faca mai multe drumuri, pentru ca nu exista niciun baiat istet la consulat, care sa administreze site-ul care mi-e si teama sa ma gandesc cat a costat. Un IT-st destept ar face contul pe care si-l deschide omul sa aiba mai multe casute pe care sa le bifeze, pentru ca angajatii consulatului sa ia cunostinta in timp real si sa-si simplifice munca, creand tot conforul oamenilor care au nevoie de serviciile consulare.

Dupa cum vedeti in foto, cele cateva persoane care, probabil, s-au aratat incantate de laudele de sine ale consulului cu privire la “buna” functionare a site-ului si a serviciilor, si-au exprimat nemultumirea pentru proasta functionare a acestuia. Mai mult, Sorina Soveja este trimisa cu copilul la Trieste, adica la 450 de km, fata de 120 cati ar fi facut pana la Bologna, daca nu ar fi fost refuzata de un angajat al Consulatului. Prin urmare, comunicatul a fost ca o autolovitura in moalele capului pe care sotia ambasadorului Romaniei in India si oamenii din subordine si-au dat-o. Alte persoane au incercat sa se conecteze si sa isi faca un cont pentru a benefcia de servciile consulare si nu au putut.

Ne intoarcem la nemultumirile legate de modul preferential in care au fost tratati unii, in detrimentul altora, la venirea sotiei ambasadorului Romaniei in India, care acum ocupa functia d econsul in Bologna. Adica pentru unii a fost muma, pentru altii a fost ciuma. Spuneam intr-un  articol trecut ca 20 de asociatii din regiunea Bologna au refuzat sa participe la intalnirea organziata de doamna Diplomat, dulce ca prajitura cu frisca, din solidaritate cu fostul consul general, Eugen Serbanescu. Altii, cum e cazul Asociatiei Dor Romanesc Bologna, nici macar nu au fot invitata, iar scuza folosita la postarea de pe Facebook a asociatiei, de catre consulat este penibila. Dupa atatea gafe inter-relationale cu oamenii pe care ar trebui sa ii sprijine, nu sa le intoarca spatele sau sa ii aleaga dupa cat de mult se apleaca in fata ei, doamna consul general ar trebui sa se intoarca in India, alaturi de sotul sau unde, se pare, a ocupat chiar o functie remunerata de consilier nr. 1 al ambasadei.

Iata ce spune Asociatia Dor Romanesc( discutia o vedeti in foto):

“Asociatia italo-romană DOR ROMANESC Bologna constituita la Bologna din 15.09.2016 mulțumește echipeti consulatului si Doamnei Consul General DANIELA MARIA DOBRE pentru invitata la evenimentul oferit aseară in onoarea și cunoașterea excelentei sale!
Nu santem deranjati ca nu am fost invitați sau eliminați de pe lista invitaților santem dezamăgiți ca santem din nou marginalizați și disprețuiți cum am fost și in precedent in confront cu alte asociații ! 
Cu respect 
Reprezentanții Ass. DOR ROMÂNESC Bologna”

In disperare de cauza, sotia ambasadorului roman din India, prost sfatuita de consilierii sai, apare cu un nou comunicat astazi 24.04.2018, in care arunca pisica, voalat si discret, in curtea fostului consul, in legatura cu serviciile consulare. Dar doamna Diplomat nu intelege ca, de fapt, i-a tras o smetie in bot aluia care a pus-o in functie, adica ministrului Afacerilor Externe, “tanarul” Theodor Melescanu care pare ca nu imbatraneste frumos. De atata diplomatie, Romania risca sa fie ignorata de romanii din diaspora, in primul rand, si ne temem ca si conducatorii statelor ne vor intoarce spatele cu astfel de persoanaje. Iata ce spune comunicatul la care facem referire:

“Informatii:

În anul 2016, în scopul facilitării accesului cetătenilor români la toată gama de servicii consulare, Ministerul Afacerilor Externe a introdus, la toate misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, inclusiv la CG Bologna, noul sistem SIMISC – Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni. Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul https://www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul.

Noul sistem SIMISC este complet funcțional, ca și în cazul Consulatului General al României la Bologna, sau se află în diverse stadii de implementare la alte misiuni diplomatice.

Actualul sistem de lucru si programul cu publicul, pe bază de programări, a fost introdus in anul 2016 si nu i s-au adus modificări până in prezent.

Menționăm că, întrucât sistemul nu poate prelua mai multe servicii consulare în cadul unei singure programări și, pentru a evita decalajele orare majore in cadrul programărilor, recomandăm să fie efectuate un număr corespunzător de programări serviciilor consulare solicitate.

Ca și până acum, actele notariale pentru cazurile urgente (dovedite cu acte justificative) se vor elibera fără programare, precum și titlurile de călătorie pentru cetățenii români ce urmează să întreprindă o călătorie iminentă în România.”

Ati prins-o? Adica nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase sotiei ambasadorului din India, care parca a fost pusa impotriva Consulatului, nu pentru binele sau si al oamenilor pe care ii reprezinta. Ea nu e vinovata de nimic, dar de cand a venit a creat numai probleme fiind, se pare, o specialista, in a se face neplacuta de comunitatea romaneasca din Italia sau de o mare parte a ei. Nu vrem sa jignim pe doamna al carei nume si functie ocupata le boicotam, in numele celor nemultumiti de domnia sa, dar greselile pe care le face sunt mult prea evidente.

Si daca vrei sa iei contact cu reprezentantii MAE pe zona Bologna ca sa le spui nemultumirea, iata ce gasesti pe pagina lor…NIMIC, ca si cum o mana se spala pe alta si amandoua fata lui Melescanu, care ar trebui sa propuna si un motto pentru acest consulat: „Din greseala in greseala, pana la victoria finala”.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy