Take a fresh look at your lifestyle.

In plina pandemie, Gianina Andrei, o romanca din Italia se implica pentru a ajuta cat mai multi oameni

Oamenii care fac Romania mandra, indiferent unde s-ar afla in lume, gasim in cele mai grele momente ale existentei planetare. Unul dintre acesti minunati romani, despre care mi-am propus sa vorbesc in continuare, se numeste Gianina Andrei, o romanca ce traieste in Italia si care s-a implicat voluntar pentru a ajuta comunitatea in care traieste in aceste momente grele prin care trec fratii nostri italieni. Romanca noastra, nu e la prima implicare. O cunosc virtual de cativa ani si am constatat ca poseda o cantitate imensa de romanism si de-a lungul timpul am regasit-o implicata in multe activitati care au scos in evidenta patriotismul ei, iubirea fata de tara in care s-a nascut si dorinta de a o face mandra de ea. Dar cel mai bine ar fi s-o lasam pe ea sa ne povesteasca ce traieste acum in Italia:

„Ma numesc Gianina Andrei si sunt originara din Piatra Neamt . Locuiesc la Viterbo, la 90 km de Roma. Sunt membru voluntar in asociatia Cavalieri del Soccorso din Viterbo ;i am ales sa fiu operator( tehnic ) pe ambulanta.

Rolul nostru este cel de a asigura transport si asistenta medicala in caz de urgenta, efectuam si urgenta 118( echivalentul 112 in Romania). Am avut si cazuri ” suspect corona virus” la al carui transport am participat si am asigurat asistenta pana a ajunge in spital.

Mie nu mi-e frica, nu ma gandesc niciodata la ce mi s-ar putea intampla ;i ies in fiecare zi pentru ca stiu ca oamenii au nevoie, au nevoie disperata de ajutor. Am avut cazuri in care voiau sa ne sarute mainile, am plans, erau batrani. E o senzatie extraordinara, nu o pot descrie in cuvinte. Este o multumire sufleteasca, dar de multe ori e o furie ca nu poti face mai mult.

La inceputul acestui virus, in Italia era haos, nu prea se stia bine ce era de facut si la ce va trebui sa tii piept. Medicii si toti cei din spitale duc o munca colosala, supraomeneasca as spune. Daca oamenii ar fi inteles ca regulile impuse trebuiesc respectate probabil, zic probabil, nu s-ar fi ajuns la un numar atat de mare de morti: peste 4000.

Regulile impuse de stat trebuiesc respectate, absolut! Evitati locurile aglomerate, pastrati distanta de minim un metru. Purtati masca in mod corespunzator, sa acopere nasul si gura. Mastile se pun doar pentru a proteja pe altii de noi.

Stranutati in servetel, dupa care aruncati-l direct la cos acoperit…sau daca nu aveti servetel strangeti bratul in jurul gurii si stranutati. Evitati sa va atingeti ochii si spalati cat mai des mainile sau folositi gel dezinfectant. Pentru curatenia casei folositi produse care au la baza 75% alcool sau Hipoclorit.

Spalati va hainele cat mai des.

Stati acasa!!!!!!”

Nu ne ramane decat sa spunem: Multumim Gianina Andrei!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy