Take a fresh look at your lifestyle.

Franța. Zeci de muncitori români, în grevă de câteva zile: „Sunt exploatați! Este sclavie modernă! Nu mai au limite!”

De două luni 58 de muncitori ai firmei CIPA nu ar fi fost plătiți. Compania este însă familiarizată cu aceste situații. Este a treia oară când o situație de acest gen are loc la Rafinăria Donges, din Franța. În iulie anul trecut, în urma unei mișcări de grevă și a plângerilor diplomației române la Ministerul Muncii, compania CIPA promisese, în scris, să le achite salariile restante.

Muncitorii în cauză, 54 de români și patru italieni s-au adresat sindicatului CGT, care a fost creat tocmai pentru a reprezenta toți lucrătorii de pe șantierul rafinăriei, inclusiv pe cei care sunt subcontractați de Total Energies, așa cum este și în acest caz. Lucrătorii în cauză sunt angajați de CIPA, un subcontractor al Kinetics Technology, o companie italiană, ea însăși un subcontractor al Total Energies.

David Arnould, de la sindicatul CGT, a precizat că aceștia „nici măcar nu sunt muncitori detașați”, iar lucrătorii sunt „exploatați cu contracte de muncă franceze”.

„Este sclavie modernă! Nu mai au limite!”

Michael Hemery a împărtășit furia jurnaliștilor revolutionpermanente.fr: „Este sclavie modernă! Nu mai au limite! Ultima dată, unii muncitori au mâncat floricele ca singura lor masă!”.

Această situație i-a determinat pe muncitori să înceapă luni, 31 ianuarie, o grevă pentru a cere plata salariului de către compania Total, care este antreprenorul principal.

Stirea este preluata de pe site-ul 10tv.ro, iar continuare ei o puteti vedea dand click AICI


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy