Take a fresh look at your lifestyle.

Lipsa de respect// Adrian Dobre vrea sa rezolve problema colectarii deseurilor din camerele de precolectare a blocurilor turn, cu o organziatie care nu s-a implicat in rezolvarea ei

In mod normal, la aceasta ora(11.00, cand scriu) trebuia sa fiu la intalnirea pe care primarul a organizat-o cu reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Intercomunitara(ADI), SC Rosal Grup si primaria Plopiesti. Pentru ca primarul adrian Dobre functioneaza dupa reguli de el stiute si considera ca poate chema la discutii pe cine vrea, in conditiile in care noi, Uniunea Asociatiilor de Proprietari am luat atitudine si am pornit demersurile pentru identificarea solutiilor pentru ca angajatii Rosal sa colecteze deseurile din interiorul camerelor de precolectare a blocuruilor turn. Pentru cei care nu stiu, de la 1 ianuarie 2017, in baza noului contract demnat intre ADI si Rosal, gunoiul colectat in camerele de precolectare trebuie asezat in recipientele puse la dispozitie de Rosal de catre angajatii asociatiilor de proprietari. Iar acest fapt, Uniunea Asociatiilor de Proprietari l-a considerat abuziv sau, in cel mai bun caz, nefericit, pentru ca poate pune in pericol sanatatea unor oameni necalificati in selectarea, depozitarea si transportul deseurilor menajere.

UAP a luat atitudine si a fost in contact cu Rosal Grup pe care l-a invitat la negocieri pentru identificarea solutiilor viabile pentru ambele parti, in timp ce Alianta Asociatiilor de proprietari(AAP) care reprezinta interesele a circa 10% din asociatiile pe care le reprezinta UAP, nu a miscat un deget, nu a spus nimic.
Primarul Adrian Dobre a gasit de cuvinta, ca urmare a demersurilor noastre, sa initieze o intalnire la care sa participe, asa cum spuneam, ADI, Rosal Group, Primaria Ploiesti, UAP, dar si AAP, care nu a miscat un deget pentru oamenii pe care ii reprzinta. Am cerut sa participam separat la discutii, dar primarul a ales AAP. Interesant, nu?!

Prin urmare, domnul primar a gasit de cuviinta sa arate ca este impartial si a chemat la discutii pe initiatorii demersurilor, adica pe noi, Uniunea Asociatiilor de Proprietari si cealalta organizatie, AAP, desi aceasta nu a reactionat in niciun fel pe aceasta problema.  Ce drept au acestia sa participe la discutii, numai domnul primar stie…

Ii aduc aminte primarului, ca nici eu si nici UAP nu suntem supusii domniei sale si am aratat ca putem fii partenerii primariei, atata timp cat munca noastra este respectata.

Si ii mai aduc aminte primarului ca pe 19 octombrie, cand am solicitat sa particpam patru insi la intalnirea cu poluatorii si organele de mediu, domnia sa nu ne-a primit? Prin urmare, cu ce masura judeca primarul? Noi, daca nu suntem respectati stim sa reactionam in asa fel incat sa ne castigam respectul. Si o vom face!

Nu ne intereseaza sa stam la aceeasi masa cu oamenii primarului, daca acestia sunt doar niste profitori ordinari ai actiunilor noastre. Acceptam competitia si ea este benefica pentru cetatenii pe care ii reprezentam, dar cand unul se lupta si celalalt sta dupa perdea si vrea sa culeaga roadele alegem sa ducem lupta direct, nu prin intermediul primariei care si asa nu se arata foarte preocupata de cetatean.

Trebuie spus ca am avut doua discutii telefonice, atat cu city managerul municipiului Teodora Marin, cat si cu primarul Adrian Dobre care m-au contactat in incercarea de a aplana conflictul. Le multumesc pentru aceasta intiativa, dar atata timp cat munca noastra nu este respectata si suntem pusi la aceeasi masa cu niste atarnatori, care nu fac altceva decat sa profite de initiativele noastre, nu ne interseaza.

Pentru cei care nu stiu, Uniunea Asociatiilor de proprietari reprezinta 900 de asociatii de proprietari si circa 66.000 de ploiesteni pentru ale caror interese ne luptam cu oricine.

Sper ca primarul sa fii invatat ceva din aceasta greseala si pe viitor sa nu o mai comita.
Noi suntem Uniunea Asociatiilor de Proprietari si suntem de 20 de ani in slujba ploiestenilor, iar lucrurile nu vor ramane asa, nici pe aceasta tema, nici pe altele care vizeaza interesele cetatenilor!

P.S. Ceea ce primarul Adrian Dobre a ales sa faca prin intierea acestor discutii la care sa participe si AAP, desi a fost inexistenta pe aceasta tema, nu face decat sa imi confirme ca face favoritisme care, in timp, se vor intoarce impotriva sa. Sa nu se uite ca sunt unul dintre cei care militeaza pentru societatea civila, dar nu pentru cea contrafacuta…
Mai jos aveti comunicatul care a declansat actiunea primarului Adrian Dobre si pentru care, daca nu ar fi chemat AAP la discutii:

Nu puneti in pericol sanatatea oamenilor obligandu-i sa umble prin gunoaie

 
 

Prin adresa nr. 4474/12.10.2016 SC ROSAL GRUP SA a comunicat ca odata cu intrarea in vigoare a noului contract Agentia de Dezvoltare Intercomunitara(ADI) respectiv “de la  ianuarie 2017 le este interzis reprezentantilor  SC ROSAL GRUP SA intrarea pe proprietatea beneficiarului”. Prin urmare incarcarea deseurilor menajere din camerele de precolectare intra in sarcina beneficiarului, sustine operatorul, iar recipientii vor fi scosi la limita de proprietate , in afara camerelor. Totodata igienizarea camerelor de precolectare se face de catre proprietarii acestora.

Prin adresa nr. 4495/13.10.2016 UAP Prahova a comunicat SC ROSAL GRUP SA ca nu este de acord ca reprezentantii asociatiilor de proprietari sa incarce selectiv deseurile din camerele de precolectare , intrucat asociatiile de proprietari nu dispun de personal specializat pentru aceasta operatiune. Tototdata UAP a propus renegocierea acestei prevederi in vederea identificariid e solutii in folosul ambelor parti.

Prin adresa nr. 4536/18.10.2016 SC ROSAL GRUP SA a prezentat o serie de prevederi din Contractul Cadru de prestare a serviciului de salubrizare a localitatilor emis de ANRSC, nefiind inca precizat daca aceste prevederi sunt cuprinse si in contractul incheiat la nivelul mun. Ploiesti.

Prin adresa nr. 4835/03.11.2016, UAP Prahova a aratat SC ROSAL GRUP SA ca din prevederile contractului cadru expuse anterior nu reiese obligativitatea in sarcina asociatiilor de proprietari privind operatiunea de incarcare manuala a deseurilor menajere din camerele de precolectare ci doar obligatia asociatiilor de a mentine curatenia spatiilor in care se face colectarea. De asemenea, UAP a revenit catre Rosal cu soolicitarea de a identifica si de a ne comunica solutiile viabile pentru ambele parti dar, din pacate, operatorul nu a dat curs acestor solicitari, care au fost nu numai in scris ci si telefonic.

Mentionam ca nici Primaria mun. Ploiesti si nici SC ROSAL GRUP SA nu au facut public contractul de prestare a serviciului de salubrizare la nivelul mun. Ploiesti incheiat, si nici care sunt prevederile contractului mentionat in ceea ce priveste obligatiile prestatorului de serviciu si obligatiile utilizatorilor. Precizam ca am solicitat primairei municipiului Ploiesti, conform Legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informatiile de interes public o copie de pe contractul dintre ADI si SC Rosal Grup SA, neprimind niciun raspuns, motiv pentru care ne vom adresa instantei imediat dupa anul nou.

La sediul nostru au venit mai multe adrese scrise in care asociatiile membre UAP si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care operatorul intelege sa execute colectarea deseurilor din camerele de precolectare, la care s-au adaugat si discutii cu mai multi administratori si presedinti care au aratat, la randul lor, nemultumirile legate de acest aspect.

Subliniem faptul ca odata semnat acest contract, SC Rosal Grup SA va incasa suma de  4,94 lei/ persoana fara TVA, fara sa ofere serviciul de colectare si incarcare a deseurilor menajere din camerele de precolectare, iar in contractul vechi pentru suma de  3 lei/ persoana fara TVA si fara taxa la rampa se oferea serviciul care acum nu se mai doreste a fi prestat.

Prin urmare, solicitam Rosal Grup SA sa nu lase pe ultima suta de metri semnarea noilor contracte, pentru a putea pune in dificultate asociatiile de proprietari si sa ne asezam la masa tratativelor pentru a gasi cele mai bune solutii pentru ploiestenii care locuiesc la blocuri turn. In caz contrar, ne vom folosi de toata legislatia sanitara si de igiena in vigoare, atat cea romaneasca, cat si normele UE, care protejeaza consumatorul si nu il poate obliga sa execute un serviciu daca nu este calificat. Luam in calcul chiar varianta de a ne adresa instantelor de judecata daca drepturile membrilor UAP vor fi incalcate.

28.12.2016

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Presedinte

Eugen Cristescu


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy