Take a fresh look at your lifestyle.

Lectia de democratie// Sfidarea, aroganta, nesimtirea au primit palma… bunului simt. Klaus Iohannis, presedinte

Pentru prima data de cand merg la vot am avut ocazia sa vad cum un candidat, incaseaza cu umilinta, dar demn, toate mizeriile pe care adversarul sau, fara scrupule, arogant dupa chipul si asemenarea celor din imediata sa apropiere, I le arunca in fata. Klaus Iohannis a castigat alegerile venind in fata noastra cu un alt tip de politica, una fara …”ba p-a ma-tii”… pe fondul unei alte culturi politice, de sorginte nemteasca, nu damboviteana, ca cea in care Victor Ponta s-a complacut si chiar i-a placut. Puseurile de orgoliu prostesc din dezbaterile televizate, de genul “ d-le Iohannis, cand veneati la mine la birou erati umil”, nu au facut decat sa sporeasca ura ceateanului din diaspora care se chinuia sa isi exercite, culmea, un drept al sau. Dreptul la vot, ingradit in mod constient de Titus Corlatean, Teodor Melescanu, Victor Ponta si o pleiada de ambasadori si consuli care au actionat la ordin, incalcand Constitutia Romaniei. Speram ca acestia sa plateasca din punct de vedere juridic.

Suntem curiosi cat de umil va fi Victor Ponta cand se va duce in biroul presedintelui Iohannis?! Iata cat de jenanta a fost prestatia aroganta a premeirului inca in functie, care a fost incapabil sa inteleaga ca poate pierde si va primi inapoi, toata aroganta pe care a afisat-o in campanie. Si nu de la Klaus Iohannis, ci de la viata. Sublinez de ani de zile ca aroganta politienilor trebuie sa moara incet, sa fim respectati de acestia cu orice pret, nu sfidati si tratati ca niste accesorii, pentru ca ei nu ar exista fara noi, oricat de frumosi si de destepti s-ar crede.  Consecinta unei campanii mizerabile pe care a dus-o Victor Ponta este o noua coabitare care ii va pune fata in fata pe cei doi candidati pana zilele trecute. Resentimentele acumulate in urma improscarii cu noroi din timpul campaniei, incasata de Klaus Iohannis, poate conduce la o rupture definitive intre cei doi. Totul depinde de inteligenta, decenta si capacitatea de iertare a viitorului presedinte. Asta se intampla cand actionam fara sa ne gandim la consecintele vorbelor si faptelor noastre asupra celor cu care interactionam. Acel gen de campanie dusa de Ponta, care se duce de ani de zile in Romania si pe care Iohannis l-a ignorant-o, poate baga tara in colaps, daca Iohannis se lasa condus de orgoliu si, prin prisma functiei detinute, se va razbuna pe Ponta, asa cum acesta a actionat in conflictual sau personal cu Traian Basescu.

Aceasta campanie a fost o lectie de viata, o lectie de democratie, de la care trebuie sa invatam atat noi, cat, mai ales, politicienii. Acestia din urma au mizat pe resemnarea noastra, ca sa nu spun lasitate sau, mai elegant, lispa de reactive. Numai ca, pentru prima data, dupa 25 de ani, romanii au solidarizat. Nedreptatea care s-a facut romanilor din Diaspora, cu buna stiinta, coroborata cu aroganta, sfidarea si impertinenta de care au dat Victor Ponta si echipa domniei sale.

Cee ace cerem noi de multi, poate prea multi ani, este sa fim respectati, sa ni se respecte drepturile, iar solidarizarea de acum a fost o palma cu caramida in mana data martafoilor de politicieni care uita de unde pleaca si ca sunt simpli muritori aflati, intamplator sau nu, in functii de conducere in stat.

Ca sa ma fac si mai bine inteles, consecinta umilintei romanilor din Diaspora a fost, pe langa soliodarizarea fara precedent, influenta pe care acestia au avut-o asupra rudelor din tara. La un calcul elementar, cei aproape 500.000 care au votat sau au incercat sa voteze, au parinti, copii in tara, care inseamna alte cateva milioane de romani la vot. Asta n-a inteles Victor Ponta si echipa lui de aroganti nesimtiti. Romanul suporta orice, dar lipsa de respect aduce o reactie devastatoare atunci cand ajunge sa depaseasaca limitele suportabile.

Aceasta lectie este valabila pentru toata clasa politica si, sper din toata inima, ca sa dispara definitiv acei politicieni dispusi sa cumpere votanti cu cate o galeata, dar mai ales acei votanti dispusi sa se vanda pentru acea galeata. Aceste doua categorii se merita un ape alta si ar fi bines a fie scoase defintiv in afara legii. Prima iesire de ieri pe viitorului presedinte al Romaniei, in care a solicitat ca legea aminsitiei sa fie adusa in Parlament si sa pice, sa se ridice imunitatea parlamentarilor corupti si cercetati de DNA, solicitarea catre actualul presedinte Traian Basescu pentru tragerea la raspundere a celor vinovati de organziarea alegerilor in Diaspora arata ca Klaus Iohannis stie ce are de facut. Doamne ajuta sa duca la capat cu bine, cu onoare, demnitate si respect fata de romani ceea ce a inceput.

Multumesc Klaus Iohannis pentru lectia de democratie si decenta pe care ne-ai adus-o in viata publica si al carui garant esti pe viitor!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy