Take a fresh look at your lifestyle.

La primaria Ploiesti se scrie istorie. Cruciada nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative este in desfasurare (I)

As fi putut sa tac si sa ma gudur pe langa cei care conduc primaria pentru a obtine favoruri personale, chiar cu pretul de a deveni sluga lor. Dar, dupa 20 de ani de presa, am ales sa nu fiu sluga nimanui nici ca presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova asa cum nu am fost nici ca jurnalist si sa servesc interesele celor pe care ii reprezint, sa ma lupt pentru drepturile lor. Numai cine nu vrea sa vada acest lucru, nu il nu il vede si nu il va vedea niciodata, din diferite interese, oricat de multe as face.

Decizia de a apara interesele celor pe care ii reprezint in calitate de presedinte al UAP Prahova a determinat o atitudine sfidatoare din partea celor care conduc primaria Ploiesti, parca in defavoarea celor care i-au votat si ostila fata de oamenii care au asteptari de la conducatorii orasului pentru a le fi mai bine. Ma refer aici la primarul Adrian Dobre, viceprimarii Cristian Ganea si George Pana, precum si city managerul Teodora Marin . Am considerat inca de la inceputul mandatului meu ca intre administratia locala si UAP trebuie sa existe un parteneriat, nu o relatie ostila, pentru a rezolva cele mai importante probleme ale ploiestenilor in general si ale membrilor UAP, in special.

Am mers pe cale ierarhica, pornind de la primar in jos, fara nicio simpatie, dar nici antipatie politica, pentru ca scopul principal este ca lucrurile sa functioneze cat mai bine in comunitatea in care si eu locuiesc. Nu ma plang, imi place ceea ce fac, apar drepturile oamenilor de cand ma stiu, dar ma deranjeaza lipsa de respect a autoritatilor, sfidarea societatii civile din care facem cu totii parte, cei care nu suntem angrenati politic. Aa functioneaza societatea umana in general, pe de o parte este politica cu politicenii ei, pe de alta parte este societatea civila cu membri ei.

Politicienii sunt cei care conduc administratiile locale, judetene si nationale, conform Constitutiei Romaniei. Societatea civila este formata din ONG-uri, Sindicate si Organizatii Patronale si membri acestora, precum si simpli cetateni neangrenati nici in politica, nici in ONG-uri, Sindicate si Organizatii Patronale( iertati-mi repetitia). Fac aceste precizari pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceste concepte si, mai ales, pentru a intelege ca, desi pare a fi antagonica aceasta situatie in care politica este de o parte si societatea civila de alta parte, ele nu trebuie sa fie asa. Motivul este unul singur si anume efortul comun pentru bunastarea celor pe care cele doua parti ii reprezinta, in definitiv, cetatenii unei comunitati indiferent de apartenenta lor.

Din pacate, din considerente diverse se ajunge la situatia in care cele doua parti sunt ostile. Din experienta pe care am acumulat-o am constatat ca politicienii sunt cei care mentin aceasta situatie, tinand la distanta reprezentantii societatii civile, desi, intr-un eventual parteneriat, politicienii care conduc institutiile ar benefica de expertiza acestora, mai mereu, in mod gratuit. Sau, exista varianta, ca o parte a societatii civile sa fie momita ori cumparata si sa serveasca interesele politicului mintand prin omisiune cum spunea recent un classic in viata, in detrimentul celor pe care ii reprezinta.

Sper ca nu am fost foarteb tehinic si m-am facut inteles. Ideea este ca in perioada urmatoare vor face o recenzie a activitatilor puse in slujba cetatenilor de catre cei alesi si, asa cum este firesc, vom incepe cu primarul Adrian Dobre, continuand cu viceprimarii si conslierii locali ai municipiului Ploiesti. Vreau sa deschideti ochii cei care mergeti la vot, iar cei care nu ati mers pana acum, sa vedeti intregul peisaj si sa va mobilizati pentru ca la Ploiesti sa nu mai fie persoaanjele astea insipide, indolente si rau intentionate, ci alti membri din partidele lor, cu calitate, oricine ar fi ei.

Sa incepem. Pentru astazi…

Adrian Dobre, promitea inainte de alegerile din 2016 o sxerie de minciuni electorale cu care ne-au obisnuit toti politicienii de-a lungul timpului. Spun minciuni pentru ca, desi initial sunt promisiuni frumoase, pe perioada mandatului devin minciuni pentru ca nu sunt respectate promisiunile.

Acest articol se vrea a fi inceputul unui serial care ii priveste pe cei patru conducatori ai Cruciadei nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative cu care se confrunta Ploiestiul, rand pe rand va voi prezenta atributiile celor patru cruciate si nerealizarile din dreptul lor. Am incercat sa am parteneri de discutie dar in slujba serviciilor fiind sau cu serviciile in slujba lor, a fost imposibil, asa ca suntem in razboi. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere(n.r.- asta e valabila, in primul rand, pentru vicepirmarul Cristian Ganea).

Asadar, prima promisiune electorala a lui Dobre si prezentarea color pe care o vedeti in fascimil, vizeaza:

  • ALIMENTAREA CU ENERGIE TERMICA– Nu se mai stie nimic despre promisa anulare a taxei solicitata de Veolia Energie Prahova pentru certificare si autorizatii de construire si nici nu a fost abordata in acest mandat al lui Dobre
  • SALUBRITATEA- SGU a ajuns o firma care se afla in pragul falimentului in mandatul primarului Dobre, iar contractul de curatenie stradala a ramas TOT la Rosal si vedem cu totii ce murder este municipiul nostru
  • ALIMENTAREA CU APA SI CANALIZAREA- taxa pe apa meteorica este inca in vigoare si primarul Dobre nu a facut niciun demers pentru a o elimina asa cum a promis in campanie. Pentru statia de epurare inca platim penalitati usturatoare la Apele Romane, iar calitatea apei are de suferit. Canalizarea din Colonia Teleajen este supralicitata si blocurile sunt inundate in permanenta. UAP a actionat primaria in instanta pentru a o obliga sa preia donatia de la UZTEL si Petrotel pentru doua terenuri unde sa se construiasca o noua retea de canalizare care sa ilnature disconfortul la care sunt supusi membri UAP din acel cartier.
  • MODERNIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC- Iluminatul public in mandatul primarului Dobre nu numai ca nu este administrat de SGU Ploiesti, dar a fost dat in concesiune firmei Luxten. Deja discutia despre inlocuirea corpurilor de iluminat cu LED este o gluma proasta din moment ce serviciul nu mai este asigurat de SGU Ploiesti. Instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public si extinderea sistemului de iluminat public sunt din categorias comici vestiti ai ecranului in conditiile in care iluminat de sarbatori se face doar pe artera principal a Ploiestiului. Iar despre utilizarea surselor de energie regenerabila(panouri voltaice) putem rade pana la urmatoarele alegeri pentru ca sigur nu vom avea asa ceva din partea acestui primar

Cam asta ar fi in prima parte a serialului nostru. De-abia astept sa vina randul lui Cristian Ganea, sa va prezint in toata splendoparea lor realizarile sale …din gura…si smecheriile pe care le are in cap sub zambetul fals pe care il afiseaza.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy