Take a fresh look at your lifestyle.

ITALIA// TANAR ROMAN DIN PISTOIA ARESTAT PENTRU TRAFIC CU DROGURI

O operatiune de filaj si interceptari care a durat mai bine de sase luni, s-a incheiat zilele trecute cu arestarea unui grup de 12 persoane, sub acuzatia de trafic de droguri. Din banda, care opera in pe teritoriul provinciei Pistoia, facea parte si un tanar de nationalitate romana.

Grupul din care facea parte Florin Madalin Grama (21 de ani) era una dintre tentaculele unei retele mai extinse care opera pe toata zona de centru-nord a Italiei si era condusa de cetateni de origine albaneza. In cele sase luni de filaj, politistii au reusit sa identifice si sa localizeze pe seful gruparii (Artan Sula, 38 ani, albanez) dar si pe cei 3 locotenenti ai sai (cetateni albanezi), aflati in pe teritoriul Italiei, care se ocupau de impartirea stupefiantelor catre traficanti.

Operatiunea “Rewind”, care a condus la arestarea acestor indivizi, vine dupa o mai mare operatiune desfasurata anul trecut, “Mangiafuoco”, care s-a concluzionat cu alte cateva zeci de arestari si confiscarea unor cantitati insemnate de droguri. Din cate se pare, politistii din Pistoia (si localitatile limitrofe acesteia) nu obosesc atat de usor si ar fi de preferat ca ai nostri tineri care nu-si gasesc un job (data fiind situatia economica in care se afla Italia), sa se orienteze spre ocupatii care nu presupun riscul privarii de libertate si nici o alta pata de noroi pe obrazul si-asa incercat al comunitatii romanesti din zona (si nu numai).

 

“Traficul de droguri consta in vanzarea-cumpararea ilegala de substante stupefacente.
Legislatia italiana prevede ca infractiunea este pedepsita cu inchisoarea pana la 20 de ani, insa atunci cand in spatele traficului de droguri sta un grup de persoane, infractiunea este pedepsita mai grav: minim 10 ani pentru simpla participare si minim 20 de ani pentru participarea efectiva la vinderea drogurilor. (art. 74 del D.P.R. n. 309/1990)”, a declarat pentru IncomodPH.ro, Cristina TUTU, avocat stagiar, membru al “Ordine degli Praticanti Avvocati di Firenze”.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy