Take a fresh look at your lifestyle.

Ipocrizia continua// Ministrul Mediului s-a „remarcat”, a vorbit doua ore si n-a spus nimic. Colectarea selectiva, subiect tabu pentru Gavrilescu

Astazi, am pierdut doua ore, in mod cu totul inutil, la sala de 200 de locuri din CJ Prahova, la actiunea organizata de ministrul Gratiela Gavrilescu. Numai ea a vorbit, fara sa isi dea seama ca astfel irita audienta. Cred ca ii place sa se auda, indiferent cata multime e in jurul ei. S-a pregatit sa incheie, strategic, cand cativa reprezentanti ai presei au semnalat proasta functionalitate a departamentelor subordonate ministerului. A sarit ca arsa sa-l apere pe comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova certat de presa prezenta in sala ca nu stia nimeni de el si ca in raspunsurile solicitate directiilor descentralizate, jurnalistii sunt trimisi catre minister, desi informatia este locala. Am sarit si eu ca ars cand comisarul sef al Garzii de Mediu certa presa pentru ca nu a auzit de domnia sa, si…

Uite asa m-am trezit cu pumnul in gura pus cu …eleganta… de ministrul Mediului, G. Gavrilescu, care a tinut sa imi sugereze ca nu a terminat, inca, polologhia pe care o are de sustinut, desi vorbea non-stop de doua ore, ca un politician care se respecta pe el insusi, dar nu si pe ceilalti.

Am asteptat doua ore, pe care le-am sacrificat de la UAP, ca sa merg sa vin in sprijinul unui ministru caruia nu-i ajungi cu prajina la nas, in sensul de a-i transmite o solutie pentru rezolvarea situatiei colectarii selective, in Ploiesti cel putin. S-a terminat monologul cu toata lumea de fata si a inceput doar cel cu presa, unde a vorbit, Dumnezeule cat vorbeste femeia asta, pana cand s-au plictisit si cei din presa si au inceput s-o fractioneze. In caz ca nu a sesizat, ii spun dnei ministru Gavrilescu …ca am venit acolo ca presedinte la UAP, nu ca jurnalist. Daca veneam ca jurnalist as fi intrebat-o si in ce stadiu este statia de epurare pentru care platim sume grele catre Apele Romane si a carui rezolvare sta in pixul ei, in opinia mea, dar o doare in … Si altele.

Voiam sa o ajut, cu umilele mele cunostinte. Domnia sa a sustinut ca se impune sa se instituie programe de constientizare a cetatenului cu privire la colectarea selectiva, ca principala sursa pentru rezolvarea situatiei. Iar eu i-am sugerat, dupa aproape un an de incercari de a sprijini rezolvarea acestei situatii si dialoguri cu Rosal pe aceasta tema, ca ar fi bine sa discute cu furnizorii de servicii si sa vada ca nu exista niciun interes financiar din partea lor, pentru ca pierd bani. Adica, ei colecteaza selectiv, presupunand ca nu exista niciun obstacol in aceasta operatiune, iar apoi duc deseurile colectate la rampa, adica la o firma( care se numeste Brai Cata SRL) cu punct de lucru in Baicoi. Acolo, furnizorul de servicii de colectare a deseurilor, am spus eu doamnei ministru, plateste o suma pentru ca acele deseuri selectate colectiv sa fie primite. Doamna ministru a sustinut ca, dimpotriva, furnizoarul de servicii primeste bani de la cel la care merge sa depoziteze deseurile colectate selectiv. Dupa aceasta pierere de timp am vrut sa aflu daca ceea ce am sustinut era adevarat sau m-am inselat, desi informatiile mele erau de un an, aceleasi. Dna minsitru, sunteti in eroare, din pacate pentru functia pe care o ocupati si, mai ales, pentru noi. Operatorul plateste suma de 15,24 lei in anul 2017 si 32.00 lei in 2018, fara TVA, pentru predarea deseurilor colectate selectiv la rampa. Acum intelegeti ca eu am spus adevarul si ca problema nu se va rezolva daca nu veti gasi o solutie sa cointeresati furnizorii de servicii de salubritate, nu sa constientizati cetateanul? Ca degeaba il constientizati, daca nu functioneaza sistemul si nu colecteaza nimeni, ceea ce cetateanul ar coleta… selectiv. Hai ca nu e greu!

 Am plecat citind in ochii doamnei ministru „simpatia” pe care mi-o poarta, poate, de cand scriam despre domnia sa ca minte de rupe si, iata, ca nu se …dezminte. Speram sa se fii schimbat si sa pot comunica si colabora cu domnia sa, ca presedinte UAP. Practic, de-asta am mers la intalnirea organizata de ea, dar si pentru a-i duce un schimb de corespondenta cu ministerul pe care il conduce si Agentia Fondului de Mediu, pentru a rezolva o problema legata de tubulatura de la blocurile turn si camerele de precolectare. Adica sa se prevada surse de finantare, undeva la maxim 5.000 de euro, pentru asociatiile care vor sa renunte la aceste focare de infectie. I-am dat la inceput aceste documente, cand inca mai avea un zambet si nu vorbise doua ore neincetat. Acum am convingerea ca a aruncat corespondenta oferita si ca nu va da niciun semn de viata. Daca zilele trecute scriam despre Roberta Anastase ca e ipocrita daca o considera responsabila de moartea ploiestenilor din cauza poluarii, pentru ca e ministrul mediului acum, iar rafinariile sunt construite de zeci de ani, acum constat ca Gratiela Gavrielescu nu e departe. Sa vorbesti doua ore neincetat si sa nu spui nimic e o performanta pentru unii. Pentru mine este tot un soi de ipocrizie. Asta e, nici eu nu mai am rabdarea de alta data cand vad lucruri care ma deranjeaza. Problema e ca doamna Gavrilescu nu intentioneaza sa se schimbe in bine ci tinde sa ii ia locul Robertei Anastase si sa devina o mai performanta habarnista plina de ipocrizie.

Citeste si : Scrisoare deschisa// Roberta Anastase mai bine taci si faci, decat sa vorbesti si sa nu faci nimic

Stiu ca e greu de acceptat, dar interesul meu a fost pentru comunitate, nu pentru vreo spaga. Aveam informatia dupa mai multe incercari de a demara cumva colectarea selectiva si a o face functionala. Am venit sa o dau unui ministru, presupunand ca interesul acestuia este comun cu cel al cetateanului. M-am inselat. A cata oara, cand vine vorba despre Gratiela Gavrilescu?! De-acum incolo discutam doar oficial si vreau sa vad cat de implicata este ministresa, pentru cetatenii care au trimis-o in Parlament. Pana acum a fost doar pentru berze si ursi. Statia de epurare, spre exemplu, nu are importanta pentru Gavrilescu.

P.S. Sa ma iertati daca sunt necuviincios cu oamenii care nu ma respecta. Nu fac altecva decat sa le ofer ceeea ce ei imi ofera. Mai ales atunci cand incearca sa imi  puna pumnul in gura. Iar daca am deranjat vreun interes, altul decat acela ca Ploiestiul/ Prahova sa se alinieze la prevederile UE, in sensul de a inregistra colectari selective de 20% pana in 2020 si nu 2% ca acum, sa nu ma iertati!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy