Take a fresh look at your lifestyle.

Interviu// Cristian Ganea, presedinte PSD Ploiesti: ” Trebuie lasate la o parte orgoliile politice marunte si lucrat in interesul urbei”

Reporter: D-le Ganea, recent ati castigat functia de presedinte al organizatiei municipale Ploiesti, dupa o perioada de interimat. Cine v-a fost contracandidat si cum a fost aceasta, sa-i zicem, lupta?

Cristian Ganea: Da, intradevar, dupa o perioada destul de indelungata de interimat, la PSD Ploiesti s-au organizat alegeri. Erau absolut necesare pentru ca organizatia sa aiba stabiitate in programul politic si in strategia de abordare a prioritatilor locale. Am fost doi candidati in competitie. Contracandidatul meu a fost domnul profesor Ion Eparu, deputat, un om deosebit si cu vechi state in partid. Nu a fost o “lupta” in sens peiorativ ci o dezbatere la nivel de organizatie. PSD Ploiesti  avea nevoie de un suflu nou, de o echipa tanara care sa schimbe radical modul de abordare a politicii locale.

Rep: Simtiti ca ati castigat prieteni sau dusmani in urma acestei victorii?

C.G.: Asta conteaza mai putin. In politica, atat prieteniile cat si dusmaniile sunt temporare, de conjunctura. Important este sa identifici acele persoane care iti sunt alaturi si la bine si la greu. Si, de obicei, asta excede cadrul relatiilor izvorate din politica.

Rep: Cu ce echipa ati pornit la drum in mandatul dumneavoastra de presedinte?
C.G.: Avem o echipa tanara, o echipa ambitioasa. Vrem sa dovedim ca PSD Ploiesti a trecut de perioada de criza pe care toata lumea o cunoaste. Tocmai de aceea am apelat la oameni de calitate, oameni care sa accepte sa lucram in echipa. Conducerea actuala a PSD Ploiesti este, in primul rand, o echipa si nu o suma de individualitati. Senatorul Augustin Mitu, cadru didactic universitar, vicepresedintele Senatului Romaniei a acceptat insarcinarea de presedinte executiv. Secretarul organizatiei, Razvan Ursu, un tanar de persectiva in politica. Vicepresedintii organizatiei sunt oameni cu experienta politica si nu numai : Iolanda Bazavan, viceprimar al Ploiestiului, Constantin Popa, un excelent organizator, avocatul George Botez, care se ocupa de departamentul juridic dar si de cel de comunicare, fiind si purtator de cuvant al partidului, doamna doctor Carmen Dumitru, directorul Spitalului municipal, consilierii locali ai partidului, toti formam o echipa, structurata pe principii democratice si care lucreaza democratic. Dorinta noastra este sa continuam proiectul PSD pentru Ploiesti si sa finalizam toate proiectele incepute din anul 2012 pentru ca la sfarsitul acestui mandat sa ne tinem de cuvant fata de ploiesteni. Iar Ploiestiul sa aiba o fata noua in cel mai scurt timp. Echipa valoroasa pe care am format-o intr-un timp scurt este o garantie pentru noi ca suntem pe drumul cel bun.

Rep: Care este proiectul dumneavoastra pentru organizatia municipala in acest mandat? Ce v-ati propus sa aduceti in plus fata de modul in care a functionat organziatia in anii trecuti?

C.G.: Mai aprope de membrii organizatiei , proiectul meu este: mai uniti , mai toleranti unii fata de ceilalti , absolut toti membrii au dreptul sa puna intrebari , sa capete raspunsuri pertinente , sa dezbatem impreuna toate problemele aparute in partid sau administratie.

Rep: In PNL se lupta trei persoane pentru a fi candidat la primaria Ploiesti. La PSD cum stau lucrurile, aveti vreo propunere pentru ploiesteni?

C.G. : In mod oficial, ca sa spun asa, nu am stabilit un candidat pana la acest moment. Domnul senator Daniel Savu, un politician de exceptie, si-a manifestat intentia de a candida. Este o varianta extrem de buna pentru noi. Vor urma proceduri interne in partid de desemnare a candidatului PSD la primaria Ploiesti si domnul Savu reprezinta o buna optiune.

Rep: Senatorul Daniel Savu vrea sa candideze la functia de presedinte al PSD. Cum vi se pare aceasta idee si credeti ca va avea sustinerea necesara in lupta cu Liviu Dragnea?

C.G: Organizatia PSD Prahova a stabilit in mod democratic sa il sustina pe senatorul Daniel Savu la presedintia PSD national. Ramane ca domnul Savu sa convinga electoratul social democrat. Il cunosc bine. Este un tip energic, are multe lucruri de spus si este un bun politician. Cat despre sanse…..electoratul va stabili prin vot. Nu este o lupta usoara.

Rep: In calitate de consilier local considerati ca la parcarea din strada Cuza Voda s-au respectat conditiile impuse pentru ca, din cate se poate observa cu usurinta, constructorul a intrat pe jumatate de sens de mers? Exista vreo solutie pentru a remedia acest disconfort, ca sa nu spunem ilegalitate?

C.G.: Parcarea din Cuza Voda este o constructie a ploiestenilor. Proiectul acesteia a suferit mai multe modificari. Trebuie sa stiti ca initial ea era mai lata cu aproximativ patru metri. In mandatul nostru am stabilit sa retragem constructia la distantele existente acum. Constructorul nu a facut decat sa respecte proiectul aprobat in mandatul primarului Volosevici. Urmeaza finalizarea lucrarilor de sistematizare a caii de rulare si se va rezolva problema de o maniera onorabila. Poate nu a fost cea mai inspirata solutie la momentul la care s-a decis o astfel de pozitionare a parcarii, dar ea exista, Ploiestiul a cheltuit bani si, spun eu, este extrem de utila in contextul in care exista o criza de locuri de parcare in centru.

Rep: Vine iarna. Sa ne asteptam la o majorare de tarif la gigacalorie?

C.G.: Nu, nu se pune problema unei majorari a pretului la gigacalorie. Dimpotriva, am cerut conducerii RASP Ploiesti sa identifice de urgenta modalitati de a asigura o scadere a acestui pret. La acest moment putem spune ca s-au identificat solutii pentru o scadere a pretului gigacaloriei cu cel putin 10%. Asteptam fundamentarea tehnica a solutiei si vom intra in negocieri urgente cu furnizorul.

Rep: Lucrarile la linia de tramvai trebuie terminate pana la sfarsitul anului, din informatiile mele. Suntem sau nu in parametri ori riscam penalitati?

C.G.: Lucrarile la linia de tramvai sunt in grafic, cu exceptia tronsonului 102/2 unde lucrarile au inghetat din pricina constructorului. Vor fi finalizate in termen, mai putin 102/2 unde vom avea ceva intarzieri. Insa vreau sa se stie ca totul este din vina constructorului care nu ne-a anuntat ca o firma care facea parte din asocierea care a castigat licitatia a fost radiata din Registrul Comertului. Au fost suspiciuni de frauda, controale, insa s-a concluzionat ca nu este nimic ilegal. La aceasta ora se discuta cu constructorul si se pare ca s-au gasit solutii. Avem promisiuni ca la sfarsitul lunii decembrie  si acest tronson va fi gata in proportie de minim 85%. Anul acesta vor fi gata : Hipodomul, Parcul Municipal Vest si mare parte din pasajul suprateran de pe strada Marasesti, iesirea spre Strejnic. In plus, se va circula pe linia de tramvai 101.

Rep: In final, cum considerati ca trebuie facuta politica pentru ca cetateanul care voteaza sa fie multumit si sa acorde increderea sa politicianului care ii cere votul?

C.G.: Cu sabia in teaca. Trebuie lasate la o parte orgoliile politice marunte si lucrat in interesul urbei. O sa va dau un exemplu. Pe considerente politice, opozitia liberala nu a vrut, timp de o luna, sa voteze o modificare a proiectului traversarii supraterane de la pasajul Marasesti ceea ce va duce, in final, la intarzierea proiectului si poate la plata de penalizari din banii ploiestenilor. Asemenea practici trebuie sa dispara. Ploiestenii nu vor sa mai auda de ciondaneli politice marunte si sunt satui de promisiuni. Tocmai de aceea tinem atat de mult sa finalizam proiectele la care ne-am angajat in anul 2012. Sa demonstram ca ne tinem de cuvant. Deviza actualei echipe PSD Ploiesti este clara : o altfel de politica.

Acest interviu este primul dintr-o serie care vizeaza toti liderii de partid din Prahova, pentru a-i cunoaste atat pe ei cat si intentiile lor politice si/ sau administrative inainte de campania electorala din 2016. 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy