Georgeta Sultan este instructor Thetahealing. Am cunoscut-o la cursul Dig Deeper, pe care l-a sustinut la Ploiesti. Pot spune ca am cunoscut un om minunat, deschis la a impartasi din propria cunoastere si care face cinste Thetahealing-ului. A cunoscut in timp multi invatatori care i-au influentat viata in bine si de la care a acumulat multa intelepciune pe care acum, cu multa bunavointa, o imparte celor dornici sa dobandeasca starea de bine, propice evolutiei umane. Dar cel mai bine o puteti cunoaste din raspunsurile la umilele mele intrebari…
Reporter: Cine este Georgeta Sultan, cum se descrie ea pentru cei care vor sa o cunoasca?
Georgeta Sultan: Multumesc pentru aceasta intrebare! Cine sunt eu? Un spirit. Un Om. O Femeie…O cautatoare. O exploratoare a caii de realizare a Sinelui, a descoperirii omului in toata splendoarea creatiei lui Dumnezeu. Imi place sa privesc in profunzime omul si sa-l gasesc dincolo de mastile de dincolo de credinte. In toata splendoarea lui. Este putin inconfortabil pentru ceilalti, pentru ca dincolo de masti sunt credintele de care ne este rusine, pentru care caredem ca suntem vinovati. Simt ca detin o cheie care l-ar putea ajuta pe celalalt sa se elibereze de presiunea din viata lui, de rusinea sau vinovatia pe care le tine bine ascunse, uneori chiar de el insusi. Simt ca avem o putere enorma pe care nu stim cum sa o folosim, pe care o folosim de multe ori in defavoarea noastra, chinuindu-ne si sabotandu-ne, lipsindu-ne de fericire, iubire si succes .
Am crezut intotdeauna in bunatatea si intelepciunea omului, chiar si atunci cand unele persoane se comportau intr-un fel in care, ar fi trebuit sa inteleg, ca nu-i asa. Pentru mult timp, m-a ajutat faptul ca atunci cand eram mica, mama mi-a interzis sa rostesc cuvantul “prost”, intelegand din asta ca e interzis sa-i vad in acest fel pe oameni, considerandu-i pe toti capabili sa vada lumea cum o vedeam eu. Sa fie toleranti si sa aiba intelegere, compasiune. Creditam fiecare persoana din start, considerand-o buna, deschisa si voluntara ca si mine. Acest lucru m-a salvat de la a fi aroganta si superioara cu cei mai putin inzestrati, pentru ca nu vedeam pe nimeni asa, gasindu-mi chiar, motive sa ma simt inferioara si nepregatita. Am avut, insa norocul ca, mama mea, nu mi-a spus niciodata ca nu pot ceva. Eram “branza buna in burduf de caine” , in interpretarea mea, capabila dar nepregatita indeajuns. Aceasta intelegere m-a ajutat sa ma instruiesc ca un autodidact tot mai mult, cautand sa-i ajung pe ceilalti din urma. Cred ca am spus o multime de lucruri despre mine, care se citesc printre randuri.
Reporter: De cand si de ce thetahealing?
Georgeta Sultan: ThetaHealing a aparut atunci cand cautam sa inteleg si mai mult natura umana, pe mine si puterea pe care intuiam ca o detinem. La varsta de 12 ani am descoperit biblioteca mamei, plina de carti. Am citit mii de povesti adevarate si fantastice, romane politiste, de dragoste, drame, mai tarziu, multe carti de dezvoltare personala, cateva dintre ele, deschizandu-mi o fereastra catre spiritualitate. Nu am prea avut contact cu religia, pentru ca ai mei nu erau practicanti, tatal meu fiind militian. La un moment dat, eram deja la varsta maturitatii, cineva mi-a daruit o carte spunand ca a primit mesajul de la Dumnezeu.. Eram amuzata dar si curioasa de acest mesaj si, ca o iubitoare de lecturi, m-am apucat imediat sa o citesc. Era “Conversatii cu Dumnezeu”. Si…s-a deschis o usa pe care am intrat. Purtata intuitiv, studiam orice informatie care venea catre mine. Intelesesem din carti ca putem schimba, ca putem fi fericiti, ca putem avea succes, ca putem sa ne simtim realizati. Insa nu gasisem, CUM?
Si conform dictonului, “Cere si ti se va da”, la cativa ani a aparut in fata ochilor mei cuvantul thetahealing. M-a atras si l-am urmat… 🙂 Si s-a deschis o alta usa, am descoperit un instrument cu care sa pot face schimbarile despre care citisem in carti. A trebuit sa inteleg cum sa folosesc acest instrument, mi-a trebuit un timp sa invat cum se manuieste iar acum, cred ca-l manuiesc cu maiestrie. Am invatat lucrand. Cu mine si cu altii. Au fost multi oameni care mi s-au incredintat inca de la primii pasi, carora le multumesc. Nu e un instrument cu care sa faci greseli daca nu-l folosesti cum trebuie, este un instrument delicat dar cu multa putere. Nu e ca un bisturiu.
A fost un proces, in care eu si cei care s-au apropiat de mine, am invatat. Pentru un timp, mai mult eu. Acum, stapanesc cu mult mai bine tehnica si pot cu adevarat sa le invat si pe ceilalti.
Reporter: Ne-am cunoscut la Ploiesti, unde ai sustinut cursul Dig Deeper. Din experienta ta, de unde provin problemele oamenilor, in general, si cum ajunge dip digger-ul la ele, pentru ca apoi sa le rezolve?
Georgeta Sultan: Hm!! Problemele oamenilor! Tot ceea ce traim pe parcursul unei vieti, sunt de fapt, teme pe care ni le-am propus cand am decis sa ne facem experienta aici pe Pamant, dar am uitat. Si uitarea are un sens, pentru ca ne-am obligat sa ne traim vietile conform unor sabloane/credinte care nu ne plac, pe care sa le judecam ca apoi, sa ne ambitionam pentru a le depasi sau sublima, cum imi place mie sa spun. Acestea sisteme de credinta cuptind vina, greselile, faptele rele, frustrarile, neputintele, neimplinirile ale acelor oameni din familia in care ne-am incarnat. Este necesar sa ne doara ca sa ne ridicam din ele. Asa ii reabilitam si-i salvam si pe inaintasii nostri. Asta a fost una dintre temele pe care ne-am dat-o, inainte de intrupare. Se ridicam constiinta neamului.
Ca in fabula cainelui care urla intr-un bloc in fiecare noapte. Si cand oamenii se duc la usa stapanului sa intrebe, ce se intampla, acesta le raspunde ca motivul pentru care urla este, ca sta pe un cui. Iar cand oamenii au intrebat: bine, bine, dar de ce nu se ridica de acolo? Omul raspunde: probabil, nu il doare atat de tare.
Asa si noi, traim “urlandu-ne” viata prin comportamente si trairi, pentru ca atunci cand nu mai putem, sa schimbam.
In ce? Exact in ceea ce ne-am propus sa indeplinim inainte de intrupare. Cum ai putea sa-ti vezi maretia, pana nu gusti din mizerie? Cum ai putea sa apreciezi frumusetea pana nu cunosti si traiesti uratenia? Cum am putea sa ne validam in fata lui Dumnezeu, daca nu am dovedi, ce-am fost si ce-am ajuns? In plus, cu un set de invataturi traite.
Dig Deeper este o tehnica de sapare in subconstient pentru a gasi credintele oamenilor, care ii impiedica sa se manifeste plenar, sa fie si sa se manifeste asa cum ne-a creat Dumnezeu, fiinte sublime, minunate si iubitoare. Dumnezeu a facut cu un rost ca oamenii sa se impiedice de ei insisi. Ne-a coborat de pe piedestal pentru a reveni pe el pretuindu-ne maretia, abia dupa ce ne-am trait neputinta si mizeria. Poate, pentru a o onora si o considera valoroasa.
Cand poti face asta? Cand esti suficient de matur. Cand esti matur? Dupa ce ai gustat din dezamagirile, neputintele, neimplinirile vietii. In tot acest timp, in care ai plans tainic, te-ai zbatut, te-ai infuriat – ai rafinat in tine niste valori, niste virtuti. Iar valorile sunt treptele pe care ajungem la Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat Legile Divine, fiecare lege are un set de principii/repere care sa ne ajute sa respectam legile si astfel, sa fim la dreapta Tatalui.
Dar avem o mare provocare!! Spiritul este captiv intr-un corp de animal, care trebuie sa se inmulteasca (uneori are acces la inmultire, doar daca este puternic), vrea sa fie dominant, are nevoie de teritoriu, daca este amenintat, trebuie sa lupte sa si-l pastreze, isi apara puii, trebuie sa manance el si puii lui, are dorinta de a explora teritorii noi. In plus, mai exista niste capcane: dorinta de putere, de prestigiu, de faima care se masoara prin ce ai, cati te urmeaza, deci cata “iubire” ai in viata ta.
Na, pune-te cu asta!!
Contii frustrarile, greselile, vina, invinovatirea, stigmatele, viciile stramosilor, pe de o parte si, contii fricile si impulsurile animalice, pe de alta parte. Acum respecta legile! Traieste in acord cu valorile si principiile nobile! “Iubeste-ti aproapele”!
Respecta si dogmele, cutumele si regulile unor autoritati care le incalca!
Zici ca-i usor sa ajungi la Dumnezeu?
Intr-o singura experienta, mare parte din timpul tau pe Pamant, te confrunti cu toate astea si-ti provoci multa durere si frustrare. Atat de multa, incat iti afecteaza corpul fizic tie sau urmasilor. Insa, tot durerea te face sa te uiti mai atent la valorile spiritului. Si sa incepi sa-ti numeri binecuvantarile!
Sunt multe de spus, fiecare om are o poveste si intotdeauna este diferita de a celuilalt, insa toti ne indreptam catre aceleasi valori: integritate, onestitate, onoare, noblete, bunatate, amabilitate, bunavointa, empatie, compasiune, trecand prin dezamagiri, tradari, furii, frustrari, neputinte, vina.
Putem identifica valorile pe care le-am rafinat in acest zbucium, inainte ca zbuciumul sa ne distruga corpul. In inconstienta noastra continuam sa suferim si sa ne doara, uitand sa ne numaram binecuvantarile, si astfel cioplim in continuare in mineralul care suntem, fara sa observam Opera care am devenit. Stim ca suntem aidoma Terrei, un mineral, unii mai usor de modelat, altii dintr-un material mai dur. Vibratiile cerului (cerintele Spiritului) ne vor modela in functie de duritatea din care suntem facuti, vor folosi instrumente mai blande sau mai dure.
Obisnuiesc sa spun: Suntem si materialul de sculptat (corpul) dar si Sculptorul (Sinele). Dumnezeu ne-a dat instrumentele ( Legile/virtutile) pentru a face cea mai frumoasa Opera. Si ne-a mai dat ceva foarte important : CONTEMPLAREA si Liberul Arbitru. Noi alegem momentul cand Opera e gata. Noi decidem cand s-o contemplam. Noi suntem cei care hotaram ca suntem integri, nobili, capabili de compasiune. Opera ar putea fi deja terminata, dar suntem neatenti si continuam sa ne lovim cu dalta si ciocanul… Si ne facem mai mult rau, ne putem lovi asa de tare corpul fizic, pana la disparitie…
Dig Deeper te invata cum sa-ti descoperi si sa-ti contempli OPERA.
Reporter: Exista inca reticenta la thetahealing. Care crezi ca este cauza si ce le-ai spune oamenilor pentru a-i convinge ca prin thetahealing se pot vindeca, isi pot schimba convingerile?
Georgeta Sultan: Eeee…pana la urma tot mai multi oameni se vor intoarce la Sine pentru a gasi cauza problemelor. Tot la Sine este si solutia. Durerea ii face sa caute solutii. Si exemplul celor care au facut schimbarea. Poate oamenii, inca nu stiu ca exista metode care sa-i ajute. Multe metode au esuat sau au fost incomplete, sau pur si simplu, nu am inteles cum sa le folosim. Indemnurile catre introspectie sunt scrise pe edificii sunt predate la scoala: “Cunoaste-te pe tine insuti”!
Stii? Exista pilda graului si a neghinei, cand lucratorii s-au dus la Iisus dupa ce au observat ca pe campul unde au sadit grau a iesit si neghina si l-au intrebat:
-“Oare nu am sadit noi samanta buna, Doamne?” La care raspunsul, a fost:
-“Ba da, insa pe timpul noptii, a venit vrajmasul si a aruncat samanta rea”.
-“Si ce facem, acum Stapane? Mergem sa o rupem”? Au venit intrebarile oamenilor. Stapanul a raspuns:
-“Nu! Lasati-le sa creasca impreuna pentru ca daca scoateti neghina, radacina graului este asa de tanara si fragila ca ati putea face rau graului. Lasati-le sa creasca impreuna, a continuat Domnul, cand ajung la maturitate, smulgeti neghina din radacina si aruncati-o in foc, iar graul secerati-l si puneti-l in hambarele mele”.
Cred ca era vorba despre faptul ca am invatat virtuti alaturi de pacate, am invatat virtuti datorita fricii. Nu putem sa inlaturam vina, greseala sau frica daca nu e momentul potrivit, altfel riscam sa pierdem roadele.
Or daca am ajuns la maturitate, putem sa smulgem neghina din radacina (vina, neputinta, limitarea), folosind instrumentele din ThetaHealing , distrugand-o si sa culegem roadele ( invataturile) pe care sa le depozitam in hambarele Domnului.
Si, am mai citit ceva spus de Iisus in Evanghelia esseniana: “Recolta e bogata dar seceratorii sunt putini”!
Eu vreau sa cred, ca tot mai multi oameni, vor dori sa-si contemple Opera si sa-si adune roadele intru slava lui Dumnezeu.
Reporter: Care sunt convingerile persoanale care il ajuta pe pacient/client sa se vindece, sa se integreze mai bine in viata persoanala, in familie, in societate?
Georgeta Sultan: Am spus ca nu sunt religioasa, insa imi plac invataturile lui Iisus. Am spus asta, ca sa-mi justific, inca o poveste citita pe care am adaptat-o pentru a-mi explica mie ce inseamna vindecarea. Este vorba de pilda leproaicei, in care am aflat cum vindeca El.
Punea doua intrebari:
– “Crezi in mine si in Tatal meu”? La care oamenii raspundeau:
-“Da, Doamne, cred”! Cea de-a doua era:
-“Ce-ai invatat din boala ta”? Iar leproasa, ar fi raspuns:
-“Ce sa invat, Doamne? De o viata, copii arunca cu pietre in mine, barbatii ma batjocoresc, ce sa invat de la nenorocita asta de boala”? Iisus ar fi raspuns:
-“Daca nu ai invatat nimic, atunci, mori si vindeca-te prin moarte”! Eu interpretez asta, ca este necesar sa-i dai Sinelui o valoare din tot ceea ce ai trait pana acum, sa culegi din drama ta sau din situatia neplacuta din viata ta o virtute, sa cauti, sa te straduiesti sa Contempli Opera care ai devenit datorita acestei neplaceri. Fa asta din timp, altfel dalta va ajunge la carne. De foarte multe ori, oamenii s-au vindecat din boli grave, in situatii in care medicina alopata, nu le mai dadea speranta decat la Dumnezeu. Si oamenii au reusit. Apoi au spus ca sunt alti oameni. Ca viata lor s-a schimbat considerabil. Ca se iubesc pe ei mai mult, ca au mai multa ingaduinta, ca sunt mai flexibili.
Ce indraznesc sa sugerez oamenilor, este sa nu astepte pana cand dalta atinge carnea, ci se se ocupe de clarificarea neintelegerilor din viata lor, de o cautare mai consecventa a Sinelui. Stiu ca sunt atat de multe lucruri in afara noastra care ne solicita. Tocmai, plecand de la ele, de la judecatile noastre, de la ce ne irita sau ne nemultumeste, sa cautam raspunsurile in noi. Sa gasim metode prin care sa ne cunoastem pe noi insine, sa ne intelegem, de ce reactionam intr-un fel sau altul, de ce ne simtim intr-un fel sau altul.
Si ca sa raspund la intrebarea ta, mai intai trebuie identificate convingerile care il impiedica sa se vindece sau sa se integreze, inlocuindu-le cu credinte datatoare de putere si cu resursele pe care persoana crede ca nu le are. Cum ar trebui sa fii sau ce calitati ar trebui sa ai, ca sa atingi acel tel?
Reporter: Urmeaza sa sustii un nou curs care se numeste Jocul Vietii. Ce ne poti spune despre el, dar si despre tot ceea ce predai in acest moment?
Georgeta Sultan: Cursul Jocul Vietii este structurat de un japonez, care a studiat motivele pentru care oamenii nu-si ating potentialul si nu-si folosesc puterea personala pentru a-si indeplini misiunea vietii.
A gasit 7 arii la care sa lucram din care:
Credintele legate obligatiile fata de parinti, cum ca am fi datori sa-i multumim pe ei, de multe ori familia nelasandu-ne sa ne ducem prea departe de cuib si din loialitate fata de ei sau din teama ca ii tradam sau ii abandonam, sa ne impiedicam sa fim mult mai mult.
Sa ne eliberam de atasamentele de esecurile dar si de succesele din trecut care la fel ne impiedica sa ne infaptuim realizarea.
Apoi credintele legate de frica de ce ar vrea comunitatea de la noi.
Credintele legate de frica de parerile celorlalti, teama ca vom ramane singuri daca avem succes sau ca vom fi parasiti de prieteni. Stii ca, auzim de multe ori: „Te-ai ajuns, nu te mai uiti la noi” sau „Ai uitat de unde ai plecat”.
Apoi frica de succes, frica de a folosi puterea pentru ca ar putea fi asociata in vreun fel in mintea noastra, etc.
Predau si alte cursuri: Manifestare si Abundenta in care lucram asupra a 100 de credinte legate de Abundenta si Bani.
Doua cursuri de relatii: Tu si partenerul tau, in care se trateaza 27 de teme legate de relatia in cuplu. Frici care ne tin departe de a fi intr-un cuplu, mentalitati, judecati. Cursul acesta este genial, pentru ca lucreaza efectiv pe credintele depasite genetice si istorice.
Si al doilea curs de relatii care se numeste You and God, este un curs foarte profund care iti lesneste comunicarea cu Divinitatea in care se lucreaza foarte mult cu credinte foarte vechi si adanci. Pentru aceste doua cursuri mi-am obtinut certificarea in peninsula Yucatan, aproape de asezamintele mayase si aztecela cativa km de Chichen itza .
Toate cursurile pe care le predau si programarea lor pot fi gasite pe site-ul meu www.healing.ro sau pe pagina Facebook Georgeta Sultan instructor Thetahealing
Reporter: Ai fost in contact, presupun, cu niste invatatori pana ai ajuns la nivelul actual. Cine sunt si cu ce te-au ajutat?
Georgeta Sultan: Da. Primii invatori si cei mai de pret au fost cartile, apoi gratie lui Dumnezeu ca au fost si video-urile, ca mi-am putut urmari mentorii care m-au inspirat. Si am si intalnit cativa dintre ei. Unul dintre ei este Gregg Braden din cartile caruia am inteles foarte multe adevaruri profunde si din seminariile lui la care am participat am invatat extrem de multe, apoi a urmat Joe Dispenza, ale carui carti le-am studiat in limba italiana, pentru ca nu erau traduse inca in romaneste si tot in strainatate, am participat la cursurile lui care m-au ajutat enorm sa inteleg mecanismele mintii noastre. Neale, minunatul Neale Donald Walsh, cel care m-a inspirat in directia spiritualitatii pe care l-am imbratisat si in fata caruia am ingenuchiat inconstient in timp ce el imi dadea un autograf. Brian Weiss, este un autor important pentru mine pe care l-am intalnit la cateva cursuri in Italia, Brandon Bays, o alta personalitate la cursurile careia am participat de cateva ori in tara si in strainatate. Si bineinteles, fondatoarea tehnicii ThetaHealing, Vianna Stibal la cursurile careia m-am certificat in mai multe tari, Italia, Japonia, Grecia, Mexic. Este o femeie geniala si ma bucur ca urmez tehnica dezvaluita lumii de o femeie. Avem multi barbati guru, mentori, invatatori, si sunt fericita ca apar din ce in ce mai multe femei-invatator, pentru ca femeile sunt foarte intelepte si pot transmite foarte multa cunoastere in jurul lor. Trebuie sa o faca, este nevoie de cunoastere in randul femeilor, si au nevoie de modele de femei lider, ca sa fie femei autentice, si nu sa imite modelul masculin. Avem nevoie sa se trezeasca si sa se ridice cat mai multe femei-invatatori valoaroase pentru a le invata pe femei sa fie ele insele si sa se pretuiasca, sa se elibereze de limitari, neputinte si de vina.
Reporter: Cum se impaca Thetahealing-ul cu medicina alopata?
Georgeta Sultan: O sa fac referire din nou la Iisus care spunea: “Credinta ta te-a vindecat”!
Intotdeauna spun participantilor la curs sa nu zdruncine credinta oamenilor in doctori. Daca omul merge la o operatie, trebuie sa aiba incredere deplina ca este pe maini bune, altfel neincrederea sau indoiala ii poate cauza probleme. Cand dalta a ajuns la carne, mergi la doctor, el se ocupa de ranile tale fizice.
Thetahealing poate completa ce face doctorul. Noi ne ocupam de ranile psihoemotionale. Putem lucra in paralel, descoperind ce comportamente a generat afectiunea, inlaturand trairile generatoare de boala, putem face vindecari intuitive, putem invoca ingerii chirurgi si ajutor divin.
Persoana trebuie sa aiba incredere in puterea de vindecare a corpului si maestria celui care o ajuta, fie doctor fie terapeut, si in modul in care el manuieste instrumentele folosite pentru refacerea integritatii corpului, fie ca este bisturiul sau tehnici de eliberarea psihoemotionala. Insa intotdeauna, intotdeauna este vorba de planul Sinelui Divin al persoanei in cauza. Doar Sinele stie, daca persoana a invatat ceva din boala ei, permitandu-i vindecarea sau nu.
Noi invatam la ThetaHealing sa ne aliniem cu Sinele si sa urmam calea lui ca sa nu ne mai facem rau. Invatam sa identificam darurile/ invataturile/ roadele pe care le-a dorit Sinele inainte de incarnare, pentru a elibera corpul de presiunea care provine din vina, rusine, ranchiuna, furie, regrete, etc.
Diamantul se creeaza la presiuni mari. Cum am mai spus, si corpul este un mineral.
Am zis!