Take a fresh look at your lifestyle.

In atentia ministrului Titus Corlatean// Domnule ministru nu va e rusine sa dati asemenea raspunsuri sfidatoare la adresa cetateanului roman?

Cu o oarecare intarziere va aducem la cunostinta raspunsul MAE la intrebarile pe care le-am adresat anterior( Vezi AICI). Modul in care MAE a raspuns printr-un „noname”, adica prin cineva care nu sti-a asumat identitatea ne conduce spre ideea ca se incearca musamalizarea acestui caz. Cum vi se pare faptul ca Eugen Serbanescu este scuzat prin garantii oferite de …nimeni sau, mai exact de Directia Purtator de Cuvant si Comunicare?

Pentru cei care sunt platiti degeaba din banii nostri in cadrul acestei directii si, mai ales, pentru ministrul Titus Corlatean le aducem la cunostinta ca acest raspuns este o bataie de joc la adresa cetateanului roman si incalca prevederile OG 27/2002, art.4, respectiv:

„Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la art. 2 sunt direct răspunzători de buna organizare şi desfăşurare a activităţii de primire, evidenţiere şi rezolvare a petiţiilor ce le sunt adresate, precum şi de legalitatea soluţiilor şi comunicarea acestora în termenul legal.”

Daca veti avea curiozitatea sa cititi intrebarile adresate anterior, punctual, si raspunsurile de mai jos, nu numai ca va veti simti jigniti ca si mine, dar va veti da seama ca modul in care ministrul Titus Corlatean intelege sa raspunda Incomodph.ro este sinonim cu modul in care statul roman intelege sa isi apere cetatenii. Adica zero barat, prin comparatie cu felul in care il apara pe consulul Eugen Serbanescu, cel caruia i se gasesc tot felul de scuze pentru a fi scos basma curata. Vreau sa vad un act oficial in care ministrul isi asuma cercetarea disciplinara asupra consulului si concluziile ei. In caz ca nu exista, ceea ce banuim, e clar ca cineva ar trebui sa-si dea demisia. Iar marii sefi de organizatii romanesti din Italia sa-si vada lungul nasului si sa nu confunde interesul romanului de pretutindeni cu interesul propriu sau de grup, punandu-se stavila in jurul consulului si laudandu-l pentru ca, cel putin in acest caz de la Rimini, Eugen Serbanescu a dat-o de gard si ar trebui sa raspunda sau, macar, sa citeasca Regulamentul Consular si sa-l puna in practica, daca pana acum si-a batut joc de el.

A1/ 2089

1 septembrie  2014

Referitor la ultima dumneavoastră petiție adresată Ministerului Afacerilor Externe, având ca subiect cazul celor trei tineri din Italia, subliniem, din nou, că aceștia NU se aflau într-o situație critică la sosirea în orașul Rimini (unde au rămas doar 24 h), care, prin vreun pericol iminent la adresa vieții, sănătății sau integrității lor fizice, să reclame în mod indispensabil prezența unui consul la fața locului, cu atât mai mult cu cât cei trei cetățeni români au fost cazați în condiții civilizate, au fost tratați corespunzător și li s-a asigurat o cale de repatriere sigură.

În condițiile date și ținând cont de contextul existent la momentul respectiv (consulul general se afla la Ravenna pentru demersuri de asistență consulară în favoarea unui grup de 19 marinari de cetățenie română, iar restul personalului consular presta servicii consulare în cadrul programului de lucru cu publicul al Consulatului General de la Bologna, care se confruntă cu un volum semnificativ de solicitări de natură consulară), în situația aflată în discuție era imposibilă deplasarea unui consul la Rimini, deci nu se poate pune problema neîndeplinirii obligației de acordare a asistenței consulare de către personalul oficiului de la Bologna.

În ceea ce privește prezenţa, la acel moment, a șefului oficiului consular român din Bologna la Ravenna, pentru acordarea de asistenţă consulară unui grup de marinari români,vă reconfirmăm implicarea acestuia în acel caz și subliniem faptul că intervențiile consulilor în străinătate au la bază elemente și informații de ordin operativ, cuprinzând și date cu caracter personal care nu pot fi comunicate ca atare terților.

Folosim și acest prilej pentru a vă mulțumi încă o dată pentru interesul manifestat în sprijinul cetățenilor români aflați în străinătate și avem onoarea să vă comunicăm că am transmis pe adresa redacției, un număr de 150 de pliante de informare a cetățenilor români care doresc să presteze activități lucrative în străinătate. Materialul transmis este diseminat în prezent în majoritatea locațiilor de interes și considerăm foarte utilă promovarea acestuia și de către publicația pe care o reprezentați.

Vă mulțumim pentru eforturile de informare corectă a cititorilor dumneavoastră.     

 

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy