Take a fresh look at your lifestyle.

Impertinenta nu functioneaza la capitala. Patraru ingenunchiat de greii fotbalului, dupa meciul cu grecii

Dupa meciul de pomina dintre Grecia si Romania, pierdut de noi cu 3-1, am ramas sa ma uit la comentariile invitatilor din studioul moderat de Marius Nitu si Ioneala si mai cum o cheama. Din Pireu se baga inseama Dragos Patraru care nu intelege ca ce facea la Ploiesti nu se preteaza la capitala. Daca ii baga limba in ureche lui Sebastian Ghita, nu inseamna ca este mai profesionist decat a fost la Prahova TV. Las de-o parte orice resentiment pe care il am fata de acest jurnalist si spun ca modul in care a fost pus la punct de Mircea Radulescu, Dumitru Graur sau Dan Matei Agaton vine sa sustina ceea ce spun de jumatate de an. Primul lucru pe care l-am subliniat a fost faptul ca Patraru si-a asumat un rol de mascarici pe care il joaca de cinci ori pe saptamana, bine sau rau, dar il joaca. Orice prestatie in alt gen de emisiune nu-si are rostul, pentru ca eticheta este pusa de catre oricine ar intra in contact cu el. Pamfeltul pe care Dragos Patraru il practica este unul provincial, de-acolo unde CNA nu ajunge decat foarte rar, de-aici si conflictele pe care le creeaza acest individ. Acesta alege calea provocarii, isi asuma autoironia pentru a castiga notorietatea necesara unui punctaj de rating care sa-i permita sa emita pretentii mai mari decat acel 1,5%. Dupa parerea mea, respectul ti-l castigi cand vii cu argumente, nu cand acuzi si te scalambi la televizor. Foarte bine a sublinat Graur “Aici facem o analiza, nu o judecata”, iar Patraru nu facea decat imitatie si simtea nevoia sa emita pretentii in fata unor monstri sacri ai fotbalului. Penibila ipocrizie!

Sunt convins ca statutul pe care crede ca il are acum Patraru nu-i permite sa vada realitatea in care se balaceste. Individul a ars etapele si vrea sa ajunga in varf doar pe baza prieteniei pe care o are cu patronul postului. La fel de penibili au fost si moderatorii emisiunii care nu intelegeau ca ceea ce sustinea Patraru intre doua grimase, nu este o analiza ci un pamflet ieftin, fara argumente fotbalistice sau solutii pentru urmatorul meci. Ionela si Marius incercau sa il disculpe pe Patraru desi sunt convins ca si ei stiau ca isi fac rau singuri. Poate asa era ordinul.

Marturisesc ca nici mie nu imi place Victor Piturca, iar meciul cu greci a fost o catastrofa, dar as fi abordat altfel discutia. In asa fel incat chiar si Piturca, despre care stim ca este rigid, sa retina ceva si nu neaparat de la mine, cat de la invitati.

Nu vreau sa-l jignesc mai mult decat o face el singur prin comportament si atitudine fata de tot ceea ce il inconjoara si sper ca Dragos Patraru sa inteleaga ca ceea ce sustin este o critica…constructiva. Din pacate, prestatia de dupa meci a fost jalnica, iar modul in care a fost pus la colt sau chiar ingenunchiat de invitati, ar trebui sa-i dea de gandit. A face misto de ceilalti e cel mai usor in lumea asta si nu este cea mai buna solutie daca vrei sa fi un model in societate. Il stiu un jurnalist foarte bun pe Patraru si mi-ar placea sa isi dea seama singur unde greseste si sa schimbe cat mai are timp, abordarea. Nu poti fi si mascarici si om serios in acelasi timp. Trebuie sa iti asumi ori una ori cealalta si sa o faci profi. E pacat de toata munca pe care a depus-o pana acum, asa perversa cum a fost.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy