Take a fresh look at your lifestyle.

“Imaculatul” Iancovici si ceasornicarul Visarion si-au plans pe umar pentru falimentul RATP. Hai siktir!

Am inceput sa urmaresc din ce in ce mai des Prahova TV pentru ca, oameni care stiau ca aveam acolo emisiunea Incomod, imi transmit indignarea lor fata de anumite persoane care modereaza emisiuni. Ceea ce telespectatorii imi spun este legat de partizanatul fata de actualul primar si disculparea acestuia prin mijloacele de manipulare pe care moderatorii cu pricina le au la indemana. Trec peste ce am vazut la emisiunea Atitudine, pentru ca nu imi spune nimic o caterinca ieftina si ma indrept spre ceea ce mi-a atras atentia, deoarece se discuta un subiect pe care il stapanesc. Adica RATP, datoriile catre ANAF, directorul Cristian Iancovici( propteaua lui Badescu Iulian) si actiunile acestuia. Daca nu as stii ce se intampla in RATP si as fi fost un simplu telespectator, cu siguranta as fi plans de mila lui Iancovici si de situatia grea in care se afla RATP-ul pe care il conduce… cu masuri de restructurare care sa “preintampine” falimentul regiei, faliment indus de actualul primar cu scopuri binedefinite. De asemenea, m-ar fi podidit lacrimile de mila lui Iancovici pentru cat se sacrifica el preluand RATP in momenetele astea dificile. Dar, cunoscand situatia imi venea sa sparg laptopul la care priveam cu aceeasi indignare ca si telespectatorii intregi la cap, care stiu ce se intampla.

Asadar, Cristian Iancovici era invitat in prima partea a emisiunii la ”A IV-a Putere”, realizata de elegantul domn moderator Marius Visarion. Alt deontolog si asta, care n-a profitat “niciodata” de emisiunile pe care le-a facut. Apropo Visarioane, cati bani mai incasezi pentru chiria la spatiul acela care “gazduieste” ceasul din fata Palatului Administrativ, saracule?

 

Titlul emisiunii: “Intra RATP in faliment?”. Spun asta de o luna si se trezeste Visarion sa proteasca lumea, indicand ideea paranoica, ilegala, ca unica varianta ar fi transformarea RATP in Societate Comerciala. Bun vorbitor, care stie sa isi ascunda limitele, Visarion, caruia ii place sa se auda mai mult decat orice invitat pe care il are, uita amanunte esentiale din legislatia romaneasca. Daca RATP intra in faliment, atunci ANAF se inscrie la masa credala, cu suma aferenta, respectiv, spunea el in emisiune de 10 milioane de euro, dar datoria pentru neplata TVA la subventii este de circa 16 milioane. Si creste luna de luna, din simplul motiv ca si actuala conducere nu plateste TVA la subventii, asa cum a reclamat Camera de Conturi Prahova pentru controlul efectuat in perioada 2007-2010.

La baza acestei datorii sta o Hotarare de Consiliu Local, HCL 107/2004, care a fost modificata prin HCL 29/2007 si HCL 59/2007 si ulterior in mandatul in spatele caruia se pune aceasta gaura despre care si eu am scris anul trecut. Cine era primar in mandatul 2004-2008? Emil Calota? Cine a fost primul care a promovat aceasta masura? Emil Calota. Niciun cuvant in toata emisiunea despre Emil Calota care este socrul lui Mardare, recte George Stanciu, consilier local PSD in prezent.

Intrebarea lui Visarion a fost clara: “Cine a bagat RATP in faliment? Fostul director al RATP sau fostul primar Andrei Volosevici sau a fost complicitate intre cei doi?” Tampenie mai mare ca asta nici ca se putea. Popescu poate fi acuzat de prost management sau ca si-a dat prime mari aiurea, iar Volosevici ca a vrut sa mentina facilitati pentru anumite categorii defavorizate cu orice pret si cu un plafon al veniturilor beneficiarilor destul de ridicat. Cu toate astea, toti cei din Consiliul Local, in mandatul 2008-2012, au votat pentru majorarea subventiei, pentru ca da bine la populatie, ipocritilor. Nu l-am auzit nici pe Ion Eparu, nici pe Iulian Teodorescu care pupa in fund PDL-ul pana cu un an inainte de alegeri, iar acum e viceprimar, sa fi urlat ca e facatura.

Visarion nu se lasa si ataca pe turnanta “speriindu-l” pe Iancovici ca… daca actualul director( adica el) nu face plangere penala impotriva fostei conduceri pentru datoria catre ANAF inseamna ca e complice. Iancovici, departe de a mima regia acestui punct al abordarii, spune ca a avut o discutie cu membri Consiliului de Administratie, iar CA al RATP va face plangere penala. Penibililor, se vedea din avion cum stiati amandoi ca trebuie spusa si asta. Sau Iancovici e ruda cu mama Omida si a intuit ca va fi intrebat de ceasorinicarul Visarion despre plangere? Momentul a fost inspirator pentru mine. Ca atare, A.D.O.R. o sa ii faca o plangere penala direct la DNA si lui Iulian Badescu si lui Cristian Iancovici pentru rezilierea Actului Aditional nr. 2 la contractual de vanzare-cumparare abonamente/bilete nr. 19714/25.11.2011, prin care RATP incasa luna de luna, de la Real- Hypermarket Romania SRL suma de 44.334,96 lei, pentru ca punea la dispozitie traseul 222 si, mai ales, atribuirea traseului catre firma privata DST. Apropo, directore, abordarea mincinoasa din emisiune, despre traseul 222 are vreo legatura cu cererea pe Legea 544/2001, pe care am depus-o ieri, 04.10.2012, in care iti cer lamuriri despre contract, act aditional si restul? Eu cred ca da, ca prea ai mintit cu foc despre acest traseu, cand lucrurile sunt pecetluite cu el!

Nu vreau sa va plictisesc prea tare, dar asta nu e presa ce se intampla de la orele 21.00 incolo la Prahova TV cu atata pupat in cur la actula conducere a municipiului Ploiesti. Nu l-am auzit pe Iancovici sa spuna cum sotia domniei sale a fost pana marti lider de sindicat al personalului TESA, iar el era director de aproape o luna. Nu l-am auzit sa spuna cum ameninta oamenii sa-si dea demisia. Nu l-am auzit sa spuna ce masuri de redresare a RATP are, ci doar discutii sterile, acuzatoare la fosta conducere si niciun proiect de viitor, in afara de restucturare.

Puteti intra pe site-ul www.prahovatv.ro sa vedeti emisiunea asta gretoasa.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy