Take a fresh look at your lifestyle.

Ilie Magnificul pregateste noi lovituri sub centura disponibilizatilor, iar adjunctul sau nu e strain de ele. Intra sa vezi salariile noilor angajati ai SC HALE SI PIETE SA

Unul dintre directorii dornici sa schimbe fata unei institutii este Emanuel Ilie, care se ocupa de SC HALE si PIETE SA. Metodele sale nu sunt noi, dimpotriva sunt, parca, mai incarcate de ura politica fata de angajatii care ii stau in coaste. Ilie Magnificul, dupa cum ii spun colegii pe la spate sau “Cuza”… cum se autointituleaza in ph-on.ro  pentru ca are o greutate de 200 de grame pe care o plimba prin piete, are polite de platit si datorii de achitat. La capitolul polite sunt cei 12 angajati pe care scriam la sfaritul anului trecut ca i-a pus pe lista, desi nega cu vehementa. Pana acum au fost anuntati ca trebuie sa isi caute de drum vreo sapte dintre ei. Ceilalti sunt tinuti cu “distonocalm” in continuare, pana se gaseste o portita sa le traga presul de sub picioare.
Ca sa nu ma mai certe sotia sa ca nu ma duc personal la el ca sa vad cum ma minte in fata, scriu aceste randuri si il anunt pe Emanuel Ilie ca are la dispozitie dreptul la replica pe care il asigur ca il voi publica. Dar, inainte de toate, trebuie sa stie ca am in fata documente oficiale si ceea ce veti citi este asigurat de probe scrise.
Disponibilizari politice versus angajari poltice
Scuza pe care o are pentru fraieri, in legatura cu disponibilizarile, este rentabilizarea firmei. Ar fi cu adevarat remarcabila aceasta strategie, daca ar fi pusa in practica, numai ca Emanuel Ilie, de la angajare sa in functia de director inregstreaza un progres in randul angajatilor, pe care acum incearca sa ii echilibreze numeric. Adica sa ii aduca pe cei impusi si sa ii dea afara pe cei vechi care nu corespund cerintelor “politice”. Acestora li se spune, dar nu lis e demonstreaza ca ar fi incompetenti si ca nu au trecut testul ultimei evaluari. Atunci cand oamenii i-au cerut evaluarile, Emanuel Ilie a dat din umeri si i-a trimis la instanta ca sa le obtina. Conform declaratiilor depuse la ANAF, evolutia angajarilor la “Hale si Piete” de cand e director Emanuel Ilie,  este urmatoarea:
Iunie 2012- 189
Iulie 2012- 188
August 2012- 187
Septembrie 2012- 201
Octombrie, noiembrie, decembrie 2012- 203
Absenta, principala calitate… la angajare?
Din informatiile noastre, cea mai tare angajata ar fi Avram Alexandrina care de la angajare nu ar fi trecut nicio zi pe la servici, adica la Serviciul Investitii, unde sefa sa Hilda Bulareanu o ponteaza desi nu o vede la ochi. Conform statelor de personal pe care le avem in fata, numarul celor angajati de Emanuel Ilie, de cand ocupa functia de director este de 12. Adica exact cati vrea sa disponibilizeze de la sfarsitul anului trecut, cand ma mintea ca nu exista nicio lista. Noii angajati si salariile lor brute si  frumoase sunt:
 1. Manole Maria Ruxandra( nepoata sotiei primarului Iulian Badescu)- Consilier- 3.740 lei
 2. Claudia Hogea- Inspector( Secretariat)- 1.408 lei
 3. Paul Constantinescu- Inspector- 1.474 lei
 4. George Sirbu- Inspector- 1.500 lei
 5. Cristina Paul- Inspector- 1.320 lei
 6. Mihai Matilda Ioana- Inspector- 1474 lei
 7. Nastase Doru- Inspector- 1.815 lei
 8. Mihaela Pana- Consilier Juridic- 1470 lei
 9. Avram Alexandrina- Inspector- 1.675 lei
 10. Eugen Valcoci- Sef Serviciu Administrativ- 2.688 lei
 11. Cristi Bivolaru- Muncitor necalificat- 805 lei
 12. Andrei Dan Vranceanu- Sef Hale- 1.980 lei
La acestia se adauga Ioana Manole si Elisabeta Anghel Troita, care nu figureaza in statele de plata pe octombrie si noiembrie.
Dupa cum vedeti nepoata primarului este cea mai bine remunerata. O sa mergem intr-o zi sa o cunoastem personal si sa vedem in ce consta activitatea sa de consilier pentru care are uns alariu brut de 3.740 lei. Adica aproape cat ia Corneliu Comendant, director adjunct si Cornelia Angelescu, director economic, respectiv cate 5.000 de lei brut. Din pacate, pe statul de personal, nu il regasim pe directorul general, Emanuel Ilie, probabil jenandu-se de salariul nesimtit pe care il are.
 
Comendant, nume predestinat pentru un lider de sindicat
Absolvent al Facultatii de Drept “George Baritiu” la o varsta cand altii isi fac asigurari de sanatate, Emanuel Ilie pe care ilasiguram de stima noastra pentru perseverenta in greseala, a decis sa faca o manevra sindicala. Pe data de 30.01.2012 a fost incheiat Contractul Colectiv de Munca pentru o perioada de doi ani. Pe surse am aflat ca zilele trecute, Emilia Peticila, arhivar de meserie s-a plimbat printre angajatii SC Hale si Piete SA, pentru a-i convinge sa semneze un tabel prin care Corneliu Comendant sa fie desemnat reprezentant al salariatilor, desi acesta este asimilat angajatorului, ocupand functia de director adjunct. Motivul ar fi semnarea unei modificari a art. 61 din Contractul colectiv de munca, articol ce prevede, in acest moment acordarea a 5(cinci) salarii lunare sub forma compensarii catre persoanele disponiblizate din motive neimputabile salariatului. Dorinta lui Ilie Magnificul autointitulat Cuza este ca sa reduca aceasta compensare de la cinci la un salariu.
De-abia asteptam ca aceasta manevra sa fie dusa la final, iar Comendant sa semneze ca reprezentant al salariatilor modifciarea CCM, iar aceasta modificare sa fie inregistrata la ITM Prahova. Ar fi un pic de abuz si ne-ar motiva un pic mai mult.
Inversunarea cu care plateste politele politice pare a fi mult mai intensa decat marinimia cu care face angajarile. Uitandu-ne in CV-ul lui Emanuel Ilie am observat ca unul dintre hoby-urile sale este… religia. Poate acesta este motivul pentru care minte cu usurinta si face rau cu si mai mare lejeritate.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy