Take a fresh look at your lifestyle.

Eveniment// O romanca din Italia isi lanseaza a cincea carte in data de 11 octombrie

In curand, romanii din Italia, vor avea parte de un eventiment literar interesant, cu atat mai mult cu cat o romanca de-a noastra este piesa de rezistenta. Marturiesc ca nu o cunosc personal pe doamna Mihaela Chioariu, autoarea cartii despre care vom vorbi. Nici nu as avea cum pentru ca nu am fost niciodata in Italia, numai ca exista Facebook-ul si am aflat de domnia sa, motiv pentru care am luat legatura si am cerut niste „lamuriri”. Pana sa aflati ce este importanta despre autoarea noastra si scrierile sale, e important de stiut ca lansarea de carte va avea loc pe data de 11 octombrie 2015, la Torino, de la orele 15.00, in locatia detinuta de Asociatia romano-italiana din localitate.

Pentru cei care nu o cunosc, Mihaela Chioariu s-a nascut in orasul care este botezat de apele Cibinului, Sibiu. Copilaria si-a petrecut-o in satul Toparcea, sat de care este legat si numele poetului George Toparceanu. Scoala generala si liceul le-a urmat la Sibiu. „Abia mai tarziu, in 2001, impreuna cu fostul meu profesor de istorie din liceu, respectiv Laurentiu-Mihail Rahaian, am fondat Cenaclul Literar ” George Topirceanu ” din Sibiu . Deja din timpul liceului am inceput sa cochetez cu literele. Astfel, am scris primele poezii si povestioare pentru copii. Situatia critica din Romania m-a facut si pe mine sa iau drumul strainatatii, stabilindu-ma in Italia, mai precis in Torino, oras in care m-am integrat foarte bine. Aici am continuat sa scriu, participand la diferite spectacole impreuna cu Asociatiile Culturale romano-italiana…recitand poezii, facand spectacole copiilor de 1 Iunie, travestita-n clown si chiar am facut parte din juriu la concursuri de poezie dedicat poetilor  „Grigore Vieru si Mihai Eminescu ” de mai multe ori la o Asociatie moldavo-Italiana Basarabia. In putinul timp liber care il aveam am continuat sa scriu si alte carti printre care  <<Copilarii Furate>> editata in 2014.

Cartea care face obiectul lansarii din data de 11 octombrie se numeste „Casa de sub cenusa focului din satul fara caini „. Aceasta carte am scris-o timp de doi ani, avand nevoie de mai multa documentatie, ea fiind un rechizitoriu in urma unei case din care s-a furat absolut totul,pentru ca apoi sa sterga toate urmele, dandu-i-se foc. Aceasta casa a apartinut a trei generatii,eu fiind ultima,  deci este casa in care s-a nascut, crescut si trait pentru un timp mama mea”, ne-a spus Mihaela Chioariu.

Mai trebuie spus, inainte de a va invita la lansarea cartii ca doamna Chioariu a scris, in total, cinci carti, iar acestea sunt: „Satul Copilariei”, bilingv romano-italian, editat in 2010;  „Amintiri din satul drag” bilingv romano-italian, editat in 2011; „Emozioni in Simbiosi” italiana , editata in 2012; „Copilarii Furate”, in romana, editata in 2014; „Casa de sub cenusa focului din satul fara caini”,  romana .

Prin intermediul titlurilor Academico Di Classe, apoi Diploma Di Riconoscimento-Speciala, Mihaela Chioariu a fost recunoscuta ca scriitoare si poeta, fiindu-i eliberata legitimatia aferenta chiar de catre

Sunt de mentionat participarile la  mai  multe concursuri de poezii si proza, concursuri in care Mihaela Chioariu obtinut premii importante. Aici ar fi de amintit doua premii si un titlu acordat de catre Academia Internationala  de Litere si Bele Arte si Stiinte Futuribile Micenei din Calabria. Prin aceaste diplome  a fost recunoscuta ca scriitoare si poeta .Totodata detine si legitimatia de scriitoare si poeta, eliberata de presedintele si rectorul Academiei,  Cavaler Michele Alemano.

Din partea noastra, mult succes!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy