Take a fresh look at your lifestyle.

Eu sunt de vina. Impuscati-ma

Ieri, asa cum ati citit pe Incomodph.ro, Simona Baicoianu si-a dat demisia. Mi se pare normal acest gest, prea multe nu ar fi de zis dar, chiar asa fiind, ne facem datoria sa sintetizam astfel de persoane, in contextul acestui gen de evenimente. Ca ea sunt foarte multi printre noi, dar Baicoianu si-a demonstrat masura valorii sale care nu este departe de zero. Daca a pierdut acest razboi este numai din cauza caracterului ei indoielnic, lacomiei, imaturitatii si incompetentei.
Problema in toata aceasta ecuatie sunt eu, de data aceasta. Eu sunt de vina pentru ca Simona Baicoianu are datorii istorice de circa doua miliarde lei la Dalkia si Rosal. Eu sunt de vina ca fostul director Ioana Iliescu si Nicoleta Rizea se bateau pe burta cu Baicoianu si produceau pagube Dalkiei tolerand-o pe fosta presedinta UAP cu acele datorii. Eu sunt de vina ca Baicoianu nu a inteles ca atat eu cat si alte persoane au sprijinit-o ca sa ajunga presedinte UAP in dorinta de a construi o entitate in folosul comunitatii, dar in primul rand al membrilor ei. Eu sunt de vina ca presedintii de la asociatiile de proprietari pe care Simona Baicoianu le administreaza sunt neinstruiti si au incredere oarba in ce spune madama, incredere care, daca organele si-ar face datoria, oamenii astia ar raspunde in solidar. Eu sunt de vina ca ancheta asupra datoriei Simonei Baicoianu tergiverseaza de trei luni, timp in care aceasta se poate imprumuta de bani ca sa acopere datoriile si sa apara alba ca branza. Eu sunt de vina ca Simona Baicoianu facea ce vroia in UAP, venea cand vroia si pleca la fel. Eu sunt de vina ca trecea cand vroia pe la asociatiile de proprietari ca sa incaseze banii, iar oamenii nu stiau unde si cum sa plateasca. Eu sunt de vina ca in mandatul ei nu a organizat nicio intalnire cu furnizorii. Eu sunt de vina ca Bitoiu Claudia, pupila lui Ene Ioan este vicepresedinte si nu o cunoaste nimeni in teritoriu, dar are pretentii ca exista in UAP. Eu sunt de vina ca Ene Ioan s-a plimbat pe la Bruxeles fiind consilier al Robertei Anastase. Asadar, eu sunt de vina ca Baicoianu nu mai este presedinte, ca si-a dat demisia pentru ca n-a fost in stare sa isi gestioneze viata si cariera.
Eu sunt de vina ca Sanda Dragulea are 31 de asociatii de proprietari pe care le adminstreaza si la toate, dar absolut toate are datorii la Rosal de 1,4 miliarde lei, durand-o in motul de la basca, la fel ca pe Simona Baicoianu, de cei care isi platesc darile catre asociatii. Eu sunt de vina ca Politia este imuna la astfel de cazuri si pana nu ii bagi documentele direct in ochi nu se apuca de treaba, si poate nici atunci. Eu sunt de vina ca Sanda Dragulea este consilier local si nimeni din partid nu o intreaba de datoriile pe care le are la furnizori in afacerea pe care o desfasoara prin firma sa.
Eu sunt de vina ca Iulian Badescu este primar doar cu numele, iar raportul lui cu cetatenii este nul si neavenit, cel putin atunci cand vine vorba despre audiente. Eu sunt de vina ca Badescu nu este in stare sa organizeze o dezbatare publica si sa inteleaga mecanismele democratiei participative care i-ar fi de folos, in primul rand lui. Eu sunt de vina ca nu este in stare sa dea pensia muncipala sarmanilor carora le-a smuls votul, profitand de disperarea lor. Eu sunt de vina ca Badescu vrea sa faca un nou spital de pediatrie si il considera acreditat pentru ca preia acreditarea de la vechiul spital nedandu-si seama ca face un fals si uz de fals, ceea e cam penal. Eu sunt de vina ca nu e in stare sa creeze locuri de munca desi a promis asa ceva fara sa fie o atributie a primarului. Eu sunt de vina ca Badescu a ratat 5 milioane de lei de la MDRT pentru ca timp de 30 de zile dupa preluarea mandatului in 2012 nu a fost in stare sa faca primirea-receptia lucrarilor de reabilitare si a pierdut contractul cu Ministerul dezvoltarii, iar acum arunca vina pe altii. Eu sunt de vina ca Badescu vrea sa majoreze, nicidecum sa ajusteze pretul la gigacalorie cu 60%, pentru populatie, eliminand subventia.
Eu sunt de vina ca traiesc dupa niste legi care sunt ale tuturor si le respect, in timp ce altii, precum cei mentionati mai sus trec  fluierand pe langa ele, considerand ca asa e normal. Eu sunt de vina ca presa nu este independenta, ca societatea civila nu este unita si are interese de grup nu ale comunitatii in ansamblul ei.  Eu sunt de vina ca politicul isi baga coada peste tot, iar oamenii competenti nu au loc de pupincuristii politici pusi in functii pe criterii care tin doar de adancimea limbii bagate in ureche, daca nu direct in fund.
Da, asa e. Eu sunt de vina ca nu vreau sa fac compromisuri si consider ca viata trebuie traita cu demnitate, nu ca o trestie care se indoaie la prima adiere.
Pentru toate astea, recunosc…Eu sunt de vina. Impuscati-ma!

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy