Take a fresh look at your lifestyle.

Emanuel Ilie- disponibilizari politice de succes. Tinta lui… o femeie divortata, debransata de la caldura si cu un copil minor in intretinere

Va promiteam ca voi reveni cu amanunte despre modul in care intelege Emanuel Ilie, directorul SC “Hale si Piete” SA, sa disponibilizeze angajatii gasindu-le nod in papura, pentru ca, ulterior, sa angajeze obligatiile. Pentru ca Ilie Magnificul este un om capricios, pe care cu greu il multumesti, la fel ca si tupeista-i secretara, m-am prezentat personal la biroul domniei sale, pentru a-I cere un punct de vedere. Vezi AICI materialul despre secretara HogeaC…

Asadar, negasindu-l la birou l-am contactat telefonic, iar discutia a fost eleganta, dar lipsita de continut. Oricum as fi dat-o, Emanuel Ilie, domnul Cuza cum ii mai place sa ii auda pe cei din jur ca ii spun, din cauza ocalei pe care o plimba prin piete, mi-a spus foarte clar ca refuza sa discute cu mine pe tema disponibilizarilor. Reprosul domniei sale a fost ca de ce  nu i-am cerut un punct de vedere la al doilea material scris. Marturisesc ca mi-e greu sa cer un punct de vedere cuiva care ma minte cu nonsalanta pe o anume tema si sa revin dupa aceea, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Ci toate acestea, la acest al treilea material, am decis sa merg la fata locului si sa discut cu directorul despre smecheriile pe care le face atunci cand da pe cineva afara, pentru motive care tin de alta lume, nu de una civilizata. Adica, ai tras pentru PDL trebuie sa pleci, daca pui botul si te bagi in USL, esti ca nou dupa doua- trei spalaturi cu Dero. Una dintre problemele pe care vroiam sa le dezbatem este legata de micsorarea numarului de salarii compensatorii de la 5 la unu, conform Contractului Colectiv de Munca.
Dupa cum vedeti in facsimil, in data de 24 octombrie 2012, Contractul colectiv de Munca a suferit o modificare, prin act aditional. Adica, sub conducerea lui Emanuel Ilie, cei doi mascarici care se considera reprezentantii salariatilor si-au dat acordul, speram ca nu din proprie initiativa, ca salariile compensatorii sa se diminueaze de la 5 la unul singur. Cei doi (ne)reprezentanti se numesc Goia Petre si Pavel Nicolae si se poate spune ca si-au vandut colegii la prima strigare.

Avem o nelamurire. Spuneam saptamana trecuta ca prin SC Hale si Pete SA a circulat un tabel pentru strangere de semnaturi, plimbat de doamna Peticila, care le spunea semnatarilor ca trebuie sa dea cu subsemnatul pentru ca directorul adjunct, Comendant, sa le reprezinte interesele in dialogul cu conducerea. Nu numai ca domnul Comendant nu are acest drept, fiind asimilat conducerii, dar nu mai era nevoie, pentru ca jocurile fusesera deja facute in 24.10.2012, prin actul aditional.

Asadar, Ilie Magnificul chiar  a fost …magnific la faza asta. I-a lasat cu buza aproape umflata pe toti cei care i-a disponibilizat, adica le-a dat un amarat de salariu la plecare, in loc de ramas bun.

Ca sa se acopere in fata ITM, pentru ca deja a primit un avertisment, ca doar e USL la putere si institutiile statului isi fac datoria “corect”, s-a gandit sa organizeze un concurs-evaluare pentru cei care erau pe lista neagra. Zis si facut…

Una dintre temele discutiei cu directorul SC Hale si Pete SA era legata de un caz mai special. Este vorba despre o femeie numita Ana Maria Arama, divortata, debransata de la caldura si cu un copil minor in intretinere, pe care Ilie a umilit-o pur si simplu. “Pe data de 7 ianuarie 2013, la orele 14.00, cand  m-am intors de pe teren m-am dus la personal sa semnez ceva. Am semnat ca am luat la cunostinta despre evaluarea care va avea loc a doua zi la ora 10.00. M-am dus la domnul director, am reusit sa intru si l-am intrebat ce este cu evaluarea aceasta, fara nicio tematica. Raspunsul a fost ca tematica este din activitatea mea.  M-a vazut oarecum nedumerita si mi-a spus ca oricum doi dintre noi, de la Serviciul Control,  trebuie sa plece. Pe mine m-a deranjat minciuna dumnealui. Mi se parea mult mai ok si mai putin umilitor sa ma cheme sa-mi spuna  trebuie sa pleci, fara sa ma supuna la aceasta testare asa cum a fost ea conceputa, de pe o zi pe alta”, ne-a spus Ana Maria Arama, care a dicis sa nu-l dea in judecata, deoarece este foarte greu de lucrat cu sau sub domnia sa.

Ce-I drept, vremurile frumoase din vrea lui Emil Calota, cand director la SC Hale si Pete SA era Simion, au apus demult. Lumea a mai evoluat de atunci. iar Emanuel Ilie este director si tine coada sus, poate prea sus. Daca as fi in locul doamnei Arama as zice : “roata cat e de patrata tot se mai invarte o data”. Dar nu sunt si nu ma duc nici la Snagov la pescuit in orele de program!

Cam despre lucrurile acestea vroiam  s a vorbim domnule director Emanuel Ilie. Oare ce ati fi avut de spus? Sa intuiesc, dupa prima discutie legata de lista cu disponibilizati cand mi-ati spus ca ea nu exista desi o aveati pe birou? Ori poate Mircea Rosca, seful PNL Prahova v-a cerut aceste disponibilizari?!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy