Take a fresh look at your lifestyle.

Ei sunt cei doi agresori. Analiza cauzelor si efectelor brutalitatii celor doi adolescenti

De doua zile incerc sa inteleg ce anume din educatia adolescentilor agresori a generat atata ura care a condus la bataia pe care au aplicat-o unui batran de 66 ani, intr-un pasaj din Brasov. Uitadu-ma pe profilurile lor de Facebook, am aflat ca unul dintre ei a absolvit Universitatea din Brasov, iar din poza de profil reiese ca tanarul ar fi ospatar. Ne referim la cel pe care are profilul Mircea Mihai (Puiu). Cineva a dat de urma mamei sale si i-a pus profilul la un comentariu aferent ultimei poze postate pe 28 martie si urmarind postarile femeii am inmarmurit vazand ca nu exista niciun fel de empatie cu batranul batut cu bestialitate de fiul sau. Aceasta face apel la blesteme voalate si justitie divina la adresa celor care nu o inteleg. Din pacate, o astfel de reactie nu face decat sa agraveze situatia fiului ei si nicidecum nu poate fi vorba de protectia unei mame, oricat de bune ar fi intentiile. Faptul este consumat si, poate, mama tanarului brasovean i-a dat o educatie buna. In aceste conditii se ridica intrebarea: ce anume a generat atata bestialitate din partea celor doi tineri, daca parintii le-au dat o educatie buna?

Alfred Adler, un psihanalist de renume spune ca persoanalitatea umana se formeaza in baza a trei factori esentiali: gena ( informatia cu care vine omul in ADN), educatia( educatia in families i scoalara) si mediul in care se dezvolta(anturajul). Cam aici ar fi raspunsul la intrebarea de mai sus si nu e numai cazul celor doi agresori, ci a tuturor care stau ani de zile in anturaje toxice, in primul rand. Apoi mostentirea gentica poate sa ii conduca spre acele anturaje si sa refuze educatia scolara sau chiar daca beneficiaza de ea, sa simta chemare spre acele zone rau famate ale societatii. Motivul? Au nevoie sa se simta puternici agresand alte persoane, este adrenalina care ii “ajuta” sa isi castige locul in mediul toxic in care se dezvolta, crezand ca acolo este locul lor. Adica zona pe care ei o considera ca li se potriveste dar care, de cele mai multe ori, reprezinta periferia societatii.

Se stie din datele aparute in presa ca cei doi agresori aveau 18 si 23 de ani. La o aruncare de privire, Mircea Mihai (Puiu) ar fi cel de 23 de ani, iar Adrian Andrei(Ady) cel de 18 ani. Dupa cum se vede in fotografiile postate pe pagina lui de Facebook, acesta posteaza poze cu el la bustul gol aratand vizitatorilor ca muschii sunt cei care, in viziunea lui, rezolva problemele. Poza din background, cu un biceps incordat si cu tatuaj al carui mesaj nu poate fi reprodus aici, spune multe despre tanarul aggressor care a a calcat, la propriu, in picioare pe batranul de 66 de ani. Agresivitatea de care a dat dovada acest pusti arata un potential criminal pe care nici macar scuza consumului de alcool sau de droguri nu l-ar justifica. Oricata revolta au stranit atrocitatile comise de cei doi, nu putem sa nu ne aratam ingrijorati, in egala masura, de cauzele care le-au generat: jocuri pe calculator cu violenta extrema, anturaje toxice, lipsa afectivitatii parintesti, cultivarea urii, potentialul consum de alcool si droguri, lipsa educatiei s.a.

Citeste intreaga poveste aici: Batranul batut cu bestialitate si-a revenit, dar este profund afectat fizic

Acestea sunt doar unele din motivele care genereaza atata violenta in randul adolescentilor care cred ca a avea muschi este suficient sa te impui in societate, fara sa se gandeasca la consecinte, adica la faptul ca orice reactie violenta aduce repercusiuni. Vorbim despre privarea de libertate si odata ajunsi la aceasta, vorbim despre distrugerea unei vieti pentru ca este foarte greu, aproape imposibili sa te reabilitezi intr-un sistem care nu este creat sa reabiliteze si o societate care nu iarta.

Important este ca batranul maltratat de cei doi este in viata, desi a trecut prin momente ingrozitoare. Desi nu mai intereseaza pe nimeni sau intereseaza doar din dorinta ca adolescentii batausi sa isi primeasca pedeapsa care li se cuvine, viata acestor doi tineri abrutizati, precum si a familiilor lor este grav afectata. Cel putin la fel de grav, pe cat a fost batut batranul de 66 de ani. Pe langa oprobiul public detentia ii va abrutiza de tot, pentru ca zvonurile circula si in penitenciare si vor ajunge in ele stigmatizati. Iar ei, puscariasii, au un cod al lor impotriva celor care maltrateaza batrani si copii, violeaza sau sunt pedofili. Ceea ce au facut cei doi trebuie sa traga un semnal de alaram in randul autoritatilor pentru a preveni acest gen de comportament, in randul tinerilor pentru a nu suporta consecintele pe care le vor suporta cei doi, dar mai ales in randul parintilor si celor din sistemul de invatamant. E mult de lucru, dar pentru binele tinerilor, pentru a nu-si distruge viata, trebuie cumva constientizati inainte de a comite fapte care le pot distruge viata.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy