Take a fresh look at your lifestyle.

E clar. Ma “iubeste” mult colegii de breasla si „e” morti dupa mine

La interferenta dintre organul sexual si (copro)cultura cunoscutului, as putea spune deja celebrul prozator Florin Sicoie, este chiar el, cel care eludeaza semantica fina a nimicului cotidian. Amintirea scrierilor, am putea spune notelor informative de pe vreamea cand dadea… note informative la Securitate, sta la baza originalitatii prozatorului, contribuind predictibil la cariera impenetrabila din sfera romantic calatoare a presupusului sau success. Am cautat pe google cele 50 de carti pe care Sicoe, prozatorul cu accente informative le-ar fi scris. Din nefericire nu am descoperit decat una singura, desi eram convins ca primele 20 de pagini din motorul de cautare imi vor umple ecranul. Prozatorul valoros ca structura( a copertei), cautator al adevarului lubrifiant prin cotloanele teneboroase uscate de atata aer tras in piept, a gasit un titlu interesant pentru unica sa carte( n.r sper sa nu fac vreo greseala, dar nu apare mentionata in google decat o singura aparitie). Titlul este “Omul care amina” si izvoraste, la prima vedere, din putul gandirii, motivand elucubratiile intelectuale ale prozatorului in cautarea unui raspuns fara echivoc, printr-un argument irefutabil. “Omul care amina”, creatia navalnica a celebrului Florin Sicoie, monoprozatorul de frunte al neamului, nu circula liber pe net, pentru ca as fi vrut sa ma lamuresc asupra talentului informativ, transpus intr-un truism creator de semnificatii (copro)culturale sub uniforma nevazuta a celui care mai da o palma unuia despre care se cere o nota. Nota informativa.

 

Sper ca prin aceasta exprimare nu l-am mai deranjat pe micul mogul echidistant Sebastian Ignat, care s-a aratat vexat de exprimarea mea din materialul trecut despre prozatorul Sicoie, mono de felul lui. Am folosit un limbaj adecvat pentru a nu zagaria ochii fini ai colegului Ignat, sculptati parca dintr-un curcubeu ROGVAIV in care predomina portocaliul. Privirea lui scruteaza cu atentie conflictele din presa locala ca un judecator impartial care, din cauza volumului imens de munca, uita sa citeasca dosarul in care se pronunta. Marturisesc ca nu m-as fi asteptat sa am un dusman si in el, dar e vina mea. Am omis un amanunt esential, din pacate. Volosevici!

Stimate domnule Sebastian Ignat, cu permisiunea dumneavoastra, un om de mare caracter care te-ai chinuit sa tii pe piata un saptamanal prin propria forta de multe ori, tin sa te anunt ca am un defect capital. Detest ipocritii, pupincuristii, tradatorii si securistii. Cu Radu Socoleanu am gresit. Ai avut tu dreptate. Ma mai insel si eu.

“Articolul lui Eugen Cristescu a apărut după ce Sicoie a tratat, într-un comentariu din revista ploieşteană atPHel, stilul jurnalistului. „Domeniul în care Domnia Sa excelează este violul, mai precis violul sistematic al limbii române, și nu numai”, notează Florin Sicoie pe site-ul publicaţiei altPHel.”, spune domnul Sebastian Ignat, caruia ii transmit ca a citit pe diagonala. Nu mi-a criticat stilul, decat in subsidiar. Mi-a criticat viata, facand afirmatii mincionoase sub o exprimare, ce-i drept, reverentioasa. In spatele exprimarii elegante se ascund jigniri mai profunde si total nejustificate decat orice as fi scris eu vulgar. Si pe tine te astept in continuare sa iti versi oful, dar stai la coada ca vad ca sunteti din ce in ce mai multi. Fapt care imi confirma ca sunt un om de valoare, adica un om invidiat. De care vad ca tot mai multi nu au loc. Daca n-ai dusmani inseamna ca nu existi, iar tu esti primit cu bratele deschise ca oricare dintre ei.

Spuneam ca pe langa Dragos Patraru, Bogdan Stoica si Cristi Notaru, pe care i-am invocat in materialul trecut si despre care ma voi exprima pe viitor au mai aparut inca doi, alaturi de Ignat si Sicoie.

Inainte de a face referire la cei doi, care semneaza impreuna un articol la adresa mea vreau sa spun ceva. Vad ca sunt cu adevarat incomod, un om neplacut de cei care nu au coloana, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Nu am vrut sa am in preajma mea niciodata oameni fara caracter. Deh, sunt selectiv, mai bine singur decat singur alaturi de astfel de oameni. Imaginea pe care o am acum asupra a ceea ce se intampla este cam asa. Eu, Eugen Cristescu, in opinia celor pe care i-am tot invocat sunt un om care este la pamant, care e in agonie si care trebuie sa dispara. Ca de obicei in aceste situatii apar hienele care dau miseleste, nu solidarizeaza cu cel care se presupune ca sufera. Pentru mine este o usurare, asa aflu cine imi este prieten si cine imi este dusman. Dar, nu uitati un lucru…Nu mor caii, cand vor cainii!

Si ce va faceti daca revin mai puternic? Pana atunci exista Incomodph.ro si nu este de neglijat, va asigur.

Asadar, spuneam ca au mai aparut doi jurnalisti, care semneaza acelasi articol despre mine, probabil din lipsa de inspiratie. Incearca sa induca idei false, pe care le voi combate pe scurt acum si pe larg intr-un viitor apropiat.

Iulian Maxim si Diana Francu, semnatarii articolului “Prahova TV a spus “adio” la 2 realizatori de emisiuni”, sustin urmatoarele: “Realizatorul de televiziune Eugen Cristescu a fost scos din grila de programe de la Prahova TV, probabil pentru ca nu facea audienta. Realizatorul invoca, insa, alt motiv. Iata ce nota, pe propriul site, Eugen Cristescu, la putin timp dupa ce a fost dat afara: ( aici citeaza din textul scris de mine)”.

Realizatorul de televiziune Eugen Cristescu a fost scos din grila nerespectandu-se contractul de inchiriere spatiu tv nr. 30/26.02.2010, in care se stipula ca se achita o suma pentru emisiuni realizate marti, miercuri si joi, de la orele 21.50. “Intamplator”, la o ora de audienta ca aceasta, emisiunea INCOMOD a progresat intr-un an cat nu progresezi tu in 10, Iulian Maxim. Tocmai cand mergea mai bine, emisiunea a fost mutata fara niciun act aditional, doar pe vorbe de la ora 17.45 si, culmea, tot avea audienta. Pentru ca in septembrie 2011 sa fie mutata la 16.50 pe o durata de 40 de minute, tot fara o notificare scrisa si sub grila de programe a postului  Prahova TV. Adica am beneficiat de o susintere “maxima” pentru ca plateam acel spatiu. Apropo, nu mi-a fost prezentata nicioadata o cifra de audienta care sa justifice intreruperea colaborarii. Eh, ce zici despre audienta? Te risti sa facem amandoi emisiune la aceeasi ora si sa vedem cine face audienta sau nu?

A doua inducere in eroare a textului este faptul ca am fost dat afara. Intre mine( a se citi SRL-ul pe care il administrez) si Prahova TV a fost un contract de inchiriere spatiu tv, pentru care, asa cum spuneam plateam o suma de bani. Dragos Patraru, aducand sistematic emisiunea in jos ca ora de desfasurare, a considerat ca o activitate aducatoare de venit trebuie eliminata, in conditiile in care am respectat cu strictete politica editoriala a postului TV.

Avand in vedere ca la mijloc era un contract intre firme nu se poate spune ca am fost dat afara pentru ca nu am fost angajatul postului. Contractul nu a mai fost prelungit prin act aditional, asa cum s-a procedat in fiecare an, invocandu-se ca onor conducerea societatii si aici spun despre Alex Iacobescu si Sebastian Ghita, dupa cum spune Patraru, nu a mai dorit sa inchirieze spatii. Te stiam un om inteligent si constat lucrul acesta doar din modul abil in care incerci sa induci cititorii in eroare in textul scris de tine si colega ta. Pe viitor, ai decenta sa imi iei un punct de vedere cand mai scrii despre mine ca s-ar putea sa ne stricam rau. E valabil pentru toti care scrieti despre mine. Stiti numarul de telefon. Cititi inainte de a va linge pe degete de bucurie. Ce am scris a fost provocat de Florin Sicoie, eu nu am zis nimic despre stingerea colaborarii cu Prahova TV, era un capitol incheiat pentru mine, desi stiam de unde porneste totul si ce se facea in spatele meu.

Mai am un sfat pentru tine, Iulian Maxim. Cred ca ar fi bine sa te uiti in ograda ta si sa platesti pensia alimentara copilului din prima casatorie, ca n-are nicio vina. Fosta ta sotie se chinuie cu un salariu de profesor, in timp ce tu te afisezi la tv pozand in deontologul de serviciu. E dezonorant pentru un barbat de calibrul tau si se face si puscarie pentru asta.

Si acum ultima, dar nu cea din urma, Dianaaaaaaa Francu. Pe ea o inteleg partial. Sta de mult la coada pentru ca i-am atras atentia intr-un material ca daca mai ia informatii de pe incomodph.ro macar sa aiba decenta sa mentioneze sursa, nu sa se umfle la sefii ei ca a descoperit apa calda. Citeste AICI ce scriam despre modul jenant in care isi exercita meseria la un anumit moment. Bine ai venit si tu Diana in clubul celor care nu il pot inghiti pe Cristescu, din motive stiute numai de ei, pentru ca eu nu fac decat sa reactionez. Nu ma iau de niciodata de cineva, fara ca sa am un motiv intemeiat. Imi demostrati cu totii, inca odata, ca am valoare, caci daca n-as fi avut as fi trecut neobservat. Atentie, invidia dauneaza grav sanatatii.

Si cum spuneam…va astept cu drag in continuare, dar macar daca ma atacati scrieti adevaruri. Nu tot felul de prostii doar din dorinta de a lovi in mine, ca am raspuns pentru toti. Mai bine uitati-va la barna aia din proprii ochi si dupa ce va analizati bine, aruncati piatra. Nu ma dau pe zece ca fiecare dintre voi si n-am nevoie sa imi fiti prieteni. Mi-ar fi rusine. Oameni ca voi ma determina sa fac lucruri marete in viata. Sunteti motivatia mea si s-ar putea sa aveti mari surprize pe viitor in ce ma priveste.

Va pupa Eugen!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy