Take a fresh look at your lifestyle.

Dragos Patraru… poate nu atat de impostor, pe cat de ipocrit

In sfarsit, vedeta neamului care se mascareste pe la o emisiune a postului RTV, atunci cand nu face pe seriosul la colegii lui in platou, cei care fac emisiuni serioase, reactioneaza. Dragos Patraru este ofuscat ca am scris despre el ca este impostor pornind de la un afis aferent concertului Phoenix. Greseala, asa cum recunoste si el in textul de mai jos este a primariei care in linie cu Vodafone( sponsorul principal) trece o gramada de entitati lasand impresia ca e vorba de sponsori secundari. Pentru ca nu am atatea clase cate are Patraru, aceasta mostra de deontologie, am dedus ca toti cei trecuti in rand cu sponsorul principal sunt si ei sponsori. Deh, nu toata lumea e desteapta ca el, pentru  ca sa-si permita sa faca misto de altii. Mai fac si eu, dar el este artist, ca asta face de atata amar de vreme. Se mai arata deranjat ( speram ca nu la stomac) vedeta noastra al carui stil autoironic inca mai prinde la fraieri, de faptul ca nu este numele lui pe afis. Pai, draga domnule Patraru, daca erai atent ai fi vazut ca am specificat la cine fac referire si pe dumneata te-am pus in paranteza, acolo unde ti-e locul, pentru ca nu iti trebuie prea multe clase, eventual nici doua cat are trenul, ca sa intelegi ca publicatia Altphel te reprezinta.

Vedeta, in truda sa dupa rating, pana se intoarce Capatos din concediu, face referire ca as avea de dat bani la Prahova TV de pe vreme cand plateam chirie pentru spatiu. Daca iti aduci aminte Patrarule, anul trecut, din ianuarie pana am schimbat fata ziarului am scris cu manutele astea doua despre acest lucru si am spus si de ce nu am mai platit. Ia cu lecitina.

Timp de trei ani cat am avut contract cu Prahova Tv clauzele au ramas aceleasi, prelungite prin act aditional. Iar ora de desfasurare a emisiunii, prinsa in contract,  a fost 21.50. In al doilea an m-ai tras mai jos, adica la 18.30 parca, iar in ultimele patru luni din al treilea an, m-ai adus la 16.45 pana la 17.30. Pentru ce ti-as mai fi platit, daca tu n-ai respectat contractul? Nu esti nici atat de frumos si nici atat de destept, zau asa.

Frustrarea de a-mi interzice emisiunea Incomod, in calitatea ta de director, va persista multi ani de acum incolo. La fel ca si acea frustrare de cand m-ai pacalit sa lucrez la Altfel, pe vremuri, nu m-ai platit vreo patru-cinci luni de nu mai aveam nici ce manca si m-am si imbolnavit. Ia plateste tu Prahova Tv din banii aia, nesimtitule.

Vedeta mascarita incearca sa ma jigneasca spunand “se pretinde a fi jurnalist”. Vreau sa cred ca nu depinde de vomele( ca sa-l citez pe acest ins, individ, ipochimen) pe care le spune. Parerea ta despre mine, Patrarule, conteaza …deloc. Cine are ochi sa vada, vede daca sunt sau nu jurnalist. Eu imi fac treaba, iar tu esti subiectul favorit. Constat ca nu esti numai impostor, esti si ipocrit, pozand intr-o virgina, cand de fapt nu esti decat un oportunist, care s-a aciuat pe langa un patron caruia i-ai facut bube in urechi cu prostiile tale.  Iar casa de pe coasta Dalmata a Croatiei s-o stapanesti sanatos, nu este o rusine ca o ai, cum nu este o dezamagaire ca n-ai avea-o. Sincer, mi se rupe de casele tale. Aia cu „50 de vizitatori” o foloseam la gradinita. Mai incearca…

In concluzie, marea vedeta Dragos Patraru vrea sa ma dea in judecata ca sa imi puna pumnul in gura. Nu esti nici primul nici ultimul, stimabile, dar uita-te in oglinda mai des. S-ar putea sa nu-ti placa ce vezi. Pardon, pentru asta iti trebuie si constiinta!

Pentru ca Patraru s-a legat de un coleg de-al lui ca sa-si verse veninul, o sa ma leg si eu de o fosta colega pe care o plateam ca sa copieze si sa rupa scaunul, care a distribuit porcaria de mai jos, cu mare satisfactie, banuiesc. Dar mai bine nu. O las sa fierba in sucul ei propriu si ma amuz de toate minciunile pe care mi le-a spus. Ce-ti mai place Milka, colego…

Iata ce scrie vedeta noastra, in fata careia ne inclinam cu respect, recte Dragos Patraru:

Ce fac unii ca să fie băgați în seamă…

Am decis de ceva timp (asta m-a și ajutat să mă ocup de lucrurile cu adevărat importante din viața mea) să nu mai pierd timp și energie pe chestiuni fără miză. Pe tâmpenii și tâmpiți care nu contează. Nu aș fi scris nimic despre subiect dacă unul dintre prietenii pe care-i am pe Facebook (colegul Victor Leoveanu, de la radio Prahova) nu ar fi distribuit o vomă de articol, cu un comentariu cel puțin ciudat. ”Interesant”, spune Victor Leoveanu, în condițiile în care titlul materialului este: ”Sponsori impostori! Dragoș Pătraru s-a dat sponsor la concertul Phoenix, iar el a fost un amărât de partener media”. Interesant, Victor, nu? Dar ce e interesant? Victor nu ne mai spune, lăsând să se înțeleagă că e interesant că eu aș fi un impostor.

Interesant ar trebui să fie că un tip care se pretinde a fi jurnalist inventează subiecte și se folosește de numele meu pentru a avea mai mult de 50 de vizitatori per articol. E de înțeles până la un punct, cei care nu au habar ce-nseamnă construirea unei audiențe folosind mediile sociale au făcut o mare descoperire: atunci când folosești nume mai cunoscute ai mai mulți vizitatori. Dar asta-i altă gâscă-n altă traistă.

Am întrebat azi la Primărie dacă a declarat cineva că eu, Dragoș Pătraru, aș fi fost sponsorul vreunui eveniment caritabil. Mi s-a spus că nu. Pe afișul care se află și acum pe site-ul altphel.ro, cel cu spectacolul Phoenix – un fiasco, în opinia mea – eu nu apar ca persoană, așa cum susține autorul vomei jurnalistice, în titlul materialului. Bine, potrivit ipochimenului eu am și casă în Croația, asta ca să știți cum să vă raportați la cele scrise. Logic, dacă nu dai în judecată la timp un diliu, pentru că ai învățat să fii înțelegător cu cei pe care îi suspectezi de probleme psihice, diliul ți se urcă-n cap și crede că-i e permis orice. Apoi, uitându-mă pe afiș, văd că nu se spune nimic despre entitățile media că ar fi sponsori. Ele apar acolo, pur și simplu, într-un chenar, după cum puteți vedea în imagine. Și apar acolo pentru că au fost de acord, toate, să mediatizeze evenimentul. Deci nu ”s-au dat” sponsori. Din parteneri media, ei sunt avansați la sponsori de ”jurnalist”, ca să iasă articolul, pentru că e vară, lumea e-n concediu, iar subiectele, puține. A, că Primăria trebuia să scrie undeva că cele peste 20, atenție, 20 de entități media din afiș sunt parteneri media, nu nave spațiale, asta e altceva. Dar când vezi 20 de instituții de presă (în cazul multora de pe afiș instituție de presă e o exagerare, unii nu au nici sediu) pe un afiș cu un spectacol caritabil, nu trebuie să ai mai multe clase decât trenul să-ți dai seama ce caută siglele acelea acolo.

Dar când vrei doar să calomniezi astea-s detalii. Ipochimenul nu s-a luat de 20 de entități media, ci de mine. A distribuit un material din al cărui titlu tendențios reiese că eu sunt un impostor. Acum, dacă sunt din nou înțelegător și îl ignor pe autor, ce credeți că va scrie data viitoare? Pentru că nu sunt curios să aflu, n-o să mai trec cu vederea.

PS. Și pentru că aș vrea să fiu un sponsor generos, dar nu prea îmi permit, îl rog pe domnul Eugen Cristescu, care după ce m-a împroprietărit în Croația mă numește impostor, să-și plătească datoria pe care o are față de Prahova TV de mai bine de un an. Promit să direcționez o parte din încasări (cât îmi permit cei de la contabilitate), ca sponsorizare, spitalului de copii.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy