Take a fresh look at your lifestyle.

Domnisoara secretara Claudia, din primaria Ploiesti, esti frumoasa, dar…

Astazi, 23.02.2018, am fost in primarie pentru a discuta despre anumite probleme ale membrilor UAP Prahova, spre rezolvare, dar si despre imbunatatirea activitatii pe zona transparentei decizionale. M-am asezat frumos, in picioare, si am rugat pe domnisoarele secretare, atat pe cea a d-ului viceprimar George Pana, cat si pe cea a d-ului secretar Laurentiu Duta, sa ma anunte si pe mine la sefii lor. Scopul acestei solicitari este unul banal: daca nu as fi facut solicitarea, domnii respectivi nu aveau de unde sa stie ca sunt acolo si puteam sa astept mult si bine, pe buna dreptate, pentru ca ei nu aveau cunostinta.

Amuzanta a fost secretara d-ului …secretar Laurentiu Duta, care, dupa ce am iesit de la viceprimarul Pana, la rugamintea de a ma anunta la seful ei, m-a intrebat “ce sa anunt?”. Marturisesc ca pana la domnia sa nu am mai auzit o asemenea aberatie, dar cum nimic nu ma mai surprinde ca pe vremuri, am continuat dialogul. Si pana la impertinenta nu a fost decat un pas. Tare in gura ca o precupeata, secretara Claudia, cu siguranta m-a confundat cu cineva din anturajul ei la care, probabil, se umfla din motive stiute doar de dumneaei. Si, din aproape in aproape, constatand ca nu intelege menirea solicitarii mele banale, am vrut sa aflu de ce nu ma poate anunta la sercretarul primariei, chiar daca inauntru erau doua persoane si discutau probleme de servici. Judecand la rece, incerc sa ii gasesc circumstante atenuante si cred ca domnisoara nu face disctinctie intre verbele “a anunta” si “a invita”. Ii explic pe aceasta cale: eu nu am solicitat sa intru la secretar, ci sa fiu anuntat, iar daca secretarul primariei stia ca este asteptat de o persoana, oricare ar fi fost ea, ar fi actionat in cunostinta de cauza. Dar nestiind, omul se desfasoara pe cat timp are nevoie, cum e si normal.

Am inteles de la secretara Claudia ca ordinul de a nu anunta pe …secretarul primariei Ploiesti ca il asteapta cineva vine tocmai de la Laurentiu Duta, care mi-a confirmat acest lucru. Daca e asa, d-ul secretar ar trebui sa isi revizuiasca ordinul dat secretarei, pentru ca, asa cum spuneam, este o mare diferenta intre a anunta vizita unui cetatean si a-l invita in birou. Diferenta consta in decizia pe care o iei, in general, daca ai toate informatiile si esti in cunostinta de cauza.

Precupeata secretara Claudia a tinut in continuare sa arate ca este tare in gura si sa ma convinga de faptul ca e frumoasa, dar… confunda inteligenta cu impertinenta. Interesant mi s-a parut ca a tinut sa mentioneze ca nu are in fisa postului sa anunte sefii ca exista cetateni care stau la usa lor, de parca ar fi secretara unui director la o firma privata, unde acesta poate a aleaga daca primeste sau nu pe cineva. Secretarul primariei si secretara lui sunt platiti din bani publici, si nu putini, spre deosebire de un director de la o firma privata. Dar si mai interesant este ca dupa ce m-am prezentat am intrebat-o cum se numeste, cu intentia, nemarturisita ce-i drept, de a o face cunoscuta cititorilor Incomodph.ro si a refuzat sa se prezinte. Din cate stiam, un functionar public trebuie sa poarte ecuson si nu este nevoie sa ne obosim sa intrebam cum se numeste pentru a face cunoscuta atitudinea necoresupunzatoare a acestuia… Care da dovada de impertinenta crasa si apoi te acuza ce esti ostil, asa cum a procedat aceasta Claudia, dupa ce am avut parte de aproape acelasi tratament din partea celeilalte secretare, in sensul ca am solicitat sa fiu anuntat, nu invitat, pentru ca asta ramanea la latitudinea viceprimarului.

Hai ca nu e greu, chiar daca nu va sunt simpatic, pentru ca nu va tolerez impertinenta. Cu toate astea, atata timp cat sunt respectat, va acord tot respectul meu. Altfel, primiti ce oferiti prin atitudine si adresabilitate, de la toti cetatenii!

Mai trec pe la voi, pentru ca apar drepturile unor cetateni, nu pentru interesele mele si, pana la urma, vi s-au marit salariile suficient ca sa respectati pe cei care va platesc regeste. Pana atunci…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy