Take a fresh look at your lifestyle.

Dialog imaginar// Pentru ca prefectul judetului a refuzat prezenta UAP Prahova la intalnirea organziata ieri am conceput un dialog ca si cum a fi fost prezenti

Avand in vedere ca ieri s-a refuzat participarea Uniunii Asociatiilor de Proprietari la intalnirea/medierea organizata de prefectul judetului, Vilgil Nanu pentru a identifica solutiile pentru ca ploiestenii sa nu ramana fara apa calda nici macar o secunda, am conceput acest dialog imaginar. Dialog la care, bineinteles am fost prezent, tot imaginar…Personajele dialogului sunt: Virgil Nanu, prefect Prahova, Dumitru Tudone, vicepresedinte Consiliul Judetean Prahova, Andrei Volosevici, primarul Ploiestiului si Eugen Cristescu, presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova.

Mi-am imaginat cum ar fi decurs discutia daca UAP Prahova ar fi fost acceptata la aceasta intalnire/mediere, pe care prefectul a refuzat-o si iata ce a iesit.

Virgil Nanu: Domnilor declar deschisa intalnirea asta pe care ati solicitat-o cam tarziu, avand in vedere ca mai avem doar 9 zile ca sa solutionam acest conflict. Stie cineva de ce nu a venit si Veolia Energie Prahova?

Andrei Volosevici: Stiu eu, stiu eu, domnule prefect. Mi-a transmis pe sira spinarii Mihailovici ca e foarte suparat pe noi, dar mai ales pe mine, pentru ca nu am reusit sa conving consilierii locali sa plateasca ce si cat cere el ca penalitati, ca ratrapaj sau ce mai vrea el. Asa ca a zis sa nu-l asteptam…

Citeste si : Pe surse// Prefectul Nanu Virgiliu organizeaza o mediere cu partile implicate pentru ca ploiestenii sa nu ramana fara apa calda si caldura. UAP a depus o cerere pentru a paticipa

Virgil Nanu: Am inteles. Sa incepem. Do, re, mi, do…Da, e ok. D-le Tudone, dvs ca reprezentant al Consiliului Judetean Prahova ce aveti de spus in apararea dvs?

Dumitru Tudone: Pai, in primul rand va pot spune ca noi nu recunoastem Ucraina ca stat independent. Pardon, ma scuzati, cu atatia refugiati nu mai stiu despre ce e vorba. Noi nu recunoastem actul additional nr. 4 din 25.04.2019, prin care s-a prelungit cu 3 ani si 14 zile contractual cu Veolia.

Andrei Volosevici: Dar de ce nu il recunoasteti d-le Tudone, ce are, ca pana acum numai noi am platit ce a cerut Veolia? Nu a afectat bugetul judetean…

Dumitru Tudone: Pai d-le primar, asa cum v-am spus de sute de ori, in primul rand ca avem dubii cu privire la semnarea contractului de catre d-ul Bogdan Toader, fostul presedinte al CJ Prahova. In al doilea rand pentru ca, pe cale de consecinta, cum ar spune avocatii de top, nu recunoastem cee ace ne tot indrugati dvs ca ar fi de platit catre Veolia.

Andrei Volosevici: Dar aceste sume exista

Dumitru Tudone: Poate ca exista, d-le primar, dar in mintea dvs. Noi nu suntem de acord cu ele si, ca atare, nu exista.

Virgil Nanu: Domnilor, constat ca exista discrepante mari intre punctele dvs de vedere. As vrea sa le ingustati un pic si sa le aduceti la consens

Andrei Volsoevici: Pai, eu asta incerc domnule prefect, numai ca nu gasesc intelegere nicaeiri ca Veolia trebuie sa-si primeasca banii pe care i-a cerut

Virgil Nanu: D-le primar, puteti sa ne spuneti de ce anumite facturi de penlitati de vreo 4-5 miliarde de lei vechi facturate in septembrie si octombrie 2019 au ajung la directia Economic in decembrie? Pe ce adresa au venit de au ajuns atat de tarziu?

Andrei Volsoevici: Nu raspund la provocari

Dumitru Tudone: Ar fi bine sa raspundeti d-le primar, pentru ca nu sunt provocari ci intamplari adevarate, chiar daca Cristescu scrie acest dialog imaginar

Andrei Volosevici: Ok, raspuns. Clar si raspicat va spun: nu stiu, probabil le-am uitat intr-un colt pe etajera.

Virgil Nanu: Sunteti glumet, ati avut Teacher’s bun(i)…

Dumitru Tudone: D-le primar, ati primit de la Veolia Energie Prahova in data de 27.10.2021 o notificare de reziliere inainte de termen la dat de 31.12.2021 a contractului prelungi prin act aditional nr. 4/2019.

Virgil Nanu: Domnilor, am acceptat sa avem aceasta intalnire pentru a intelege situatia. Eu sunt de doua luni in functie si nu stiu despre ce este vorba.

Dumitru Tudone: Nu ma intrerupeti, d-le prefect. Ziceti d-le primar, de ce nu ati notificat operatorul de termie ca nu sunteti de acord cu aceasta notificare, pentru ca nu are un temei legal. Sau, mai exact, cel invocat este unul contractual, care incalca prevederile art. 33, alin 3 din Legea 51/2006. De ce nu ati actionat atunci?

Andrei Volosevici: Nu mi-a zis nimeni, nimic.

Virgil Nanu: Pai, dvs inainte de a fi primar, sunteti avocat, d-le Volosevici. Daca juristii nu vad, ar trebui sa vedeti dvs. Eu nu am pregatire juridica si sunt nevoit sa ma bazez pe juristii prefecturii.

Eugen Cristescu: D-le Volosevici, ati luat la cunostinta de la mine, inca de anul trecut, imediat dupa notificarea Veoliei

Virgil Nanu: D-le Cristescu, daca vreti sa fiti prefect, veniti dvs in locul meu.

Eugen Cristescu: Nu, multumesc d-le prefect. Il salut pe aceasta cale pe domnul deputat Bogdan Toader

Virgil Nanu: Sunteti obraznic!

Eugen Cristescu: Sunt realist, d-le prefect! Important este sa ne facem treaba corect, fata de cei pe care ii reprezentam, la locurile noastre de munca.

Dumitru Tudone: Domnilor, domnilor: do, re, mi, do… Ideea este ca noi nu consideram ca aceasta reziliere inainte de termen este valabila si vrem ca Veolia sa isi desfasoare activitatea inca 90 de zile dupa data de 31 martie 2022. Si, maim ult, nu suntem de acord cu sumele cerute de operator ca ratrapaj, penalizatti sau cum le-or numi.

Andrei Volosevici: D-mnilor, domnilor, putintica rabdare. Declar inadmisibile doleantele Consiliului Judetean si ma opun cu…tarie. Suntem nevoiti sa platim aceste sume pe care, Veolia le-ar obtine in instanta oricum.

Virgil Nanu: In ce calitate vorbiti d-le Volosevici: de primar sau avocat?

Andrei Volosevici: Si una si alta, d-le prefect. Le mai incurc uneori cand vine vorba despre Veolia, dar in rest sunt Ok. E ori asa, ori asa….

Eugen Cristescu: D-le primar, s-ar putea sa aveti dreptate, dar nu aveti. Pana la urma de ce nu a venit Veolia Energie Prahova sa-si apere interesele? Pare ca v-a delegat pe dvs si aici. Dvs sustineti ca operatorul, daca da in judecata primaria va castiga sigur sumele pentru care plangeti. Pardon, pentru care va plangeti. Problema e cand va castiga si cat, pentru ca traim intr-o incertitudine cu privire la recunoasterea acetor sume de toate partile implicate.

Andrei Volosevici: Cu dvs nu vorbesc!

Eugen Cristescu: Uneori nici eu, cand sunt suparat pe mine. Dar fiti atent la discutie si hadeti sa vorbim imprena si sa nu ne intelegem separat, pentru ca daca se va ajunge in situatia in care dupa 31 martie 2021, Ploiestiul nu va avea operator de termie, totul capata, din pacate, o dimensiune penala.

Virgil Nanu: Domnilor, domnilor. Do, re, mi, do. Sa nu ne infierbantam, maim ult decat apa din robinete inainte de 31 martie. Care sunt solutiile?

Dumitru Tudone: Noi am aprobat in 16 martie impreuna cu Consiliul Local, ca sa facem o solicitare catre Veolia Energie Prahova, prin care sa cerem prelungirea contractului cu inca 90 de zile. Nu am votat sa platim penalitatile, nici noi, nici Consiliul Local.

Eugen Cristescu: Domnilor Tudone si Volosevici, poate nu stiti, dar luni 21 martie v-am depus la fiecare cate o adresa prin care sa imi spuneti daca ati facut aceasta solicitare si ce raspuns ati primt? Ori daca bateti apa in piua si nu ati trimis solicitarea. Astept raspuns in termenul invocate in cerere

Andrei Vololosevici: Mai lasa-ma, dom’ne cu cererile tale pe Legea 544/2011, ca ne-ai zapacit

Eugen Cristescu: Avand in vedere ca transparenta decizionala este o limba straina pentru dvs domnilor, aleg sa fac aceste demersuri cu speranta ca veti intelege ce obligatii aveti.

Andrei Volosevici: Trebuie sa dam banii la Veolia Energie Prahova, care nu avenit aici si m-a mandatat sa o reprezint informal. Dupa aia putem discuta cu ei despre prelungirea acordului cu operatorul pe o perioada de 90 de zile.

Eugen Cristescu: Domnilor, dar nu a zis  nimeni ceva despre licitatia pe care a organizat-o ADI Termo Prahova si care trebuie sa desemneze un castigator pana in 31 martie. Sau despre disponibilizarea persoanlul angajat al Veolia Energie Prahova deja. Cum ii va prelua si cand? Sau daca ii va prelua vreodata…

Virgil Nanu: Gata, gata, sedinta s-a incheiat. Domnilor, va doresc success in gasirea solutiilor pentru a nu lasa ploiestenii fara apa calda nici macar o secunda.

Cam acesta am fost dialogul imaginar, care putea fi, cu usurinta, real, daca prefectul judetului Prahova nu ar fi refuzat solicitarea de participare din partea UAP Prahova.

Acesta articol este un pamflet si instiga la inteligenta, constientizare, demnitate si onestitate.  Tratati-l ca atare!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy